Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari 6.11.2014 Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Panu Niemi Lahti Panu Niemi  TUPO:sta ei yksin ole pelastajaksi ◦ Tuonti jatkaa nousuaan ◦ Suomessa myydyistä huonekaluista noin 60% on tuontitavaraa.
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Tapahtumien markkinointi ja viestintä kirjastossa
Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
Sosiaalinen media muuttaa järjestötoimintaa Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne -seminaari Perttu Iso-Markku maailma.net.
HelMet pilotoi uusia e-aineistoja
Helsingin kaupunginkirjaston kokemukset lukulaitteiden lainauksesta ja digisisällön neuvotteluista.
Eeva-Leena Aittoniemi
Hyvä toimituksen esimies
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
Osaava Uusimaa Työpaja Kooste organisaatioiden osaamistarpeista.
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Kotihoidon haasteet •Maailma, julkinen terveydenhuolto on jatkuvassa muutoksessa •Tarvitaan muutoksen ymmärtämistä, organisaatio ei kykene hallitsemaan.
Erikoiskirjastojen neuvoston ajankohtaiset kuulumiset
Virtukampus C2 –ryhmä, miten muutos tapahtuu. C2 ETENEMINEN • Eteneminen piloteissa monitasoisesti (toimintatavat, osaaminen, teknologia….) • Toimintakulttuurien.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Oivaltamisen iloa © Mitä seurasi tietojen yhteentoimivuuden toteuttamisesta? Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja.
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
usala.swf LASTENTARHANOPETTAJA usala.swf.
Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Mitä jäi käteen projektista?
Ääni toimitukselle Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana TOIMI-hanke, päätösseminaari Aurora Airaskorpi Projektitutkija, Media Concepts.
Häiriöt kehitysmahdollisuutena
Mitä lukijalle tarjotaan? Sisällönanalyysi lehtiuudistusten tukena ja mittarina TOIMI-hanke, päätösseminaari Merja Helle ja Aurora Airaskorpi.
Kenttäposti lukijakysely Luotu :35. Vastaajastatistiikat NimiArvioijatVastannut TGK jäsenet Vastausprosentti10.9% Lopettaneet10.2%
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
TEKNILLINEN KORKEAKOULU HELSINKI UNIVERSITY OF TECHNOLOGY TIMANTTI Kokemusperäisen tietämyksen jakaminen organisaatiossa TKK / BIT-tutkimuskeskus SAFIR-puoliväliseminaari.
BuildingSMART Infra-toimialaryhmän strategia
Verkostotyön viitekehys & Sitoutuminen ja motivaatio Maaseudun YTR
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Matti Piispanen Seurakuntarakenteiden kehittäminen kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Paikallisidentiteetin merkitys
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Julkaisu ja viestintä -vahvuusalue Tavoitteet Tavoitteena on edistää koulutustutkimuksen ja sen tulosten tunnetuksi tekemistä sekä laitoksen.
Ohjelmasta tekoihin Työpoliittisen toimintaohjelman käytännön toimet.
SOSIAALINEN MEDIA AMMATTIKORKEAKOULUN HYÖTYKÄYTÖSSÄ Juhana Kokkonen
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
Työhyvinvointi johdon työkaluna Yhteisöjohtaja Markus Aarto
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
TUNNE TOISET - TUNNE ITSESI
ÄI1 Tekstit ja vuorovaikutus
Lukiossa on tärkeää saada hyviä arvosanoja.
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Arvioinnista arkipäivää
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Näin ostan mainostoimistopalveluja
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä/Tiimi – Organisaatio
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Esityksen transkriptio:

Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS

Printtimediaan käytetty aika

Mitä opittiin? Mediatarjonta on räjähtänyt, eikä kielimuuri ole enää este Lukijat/käyttäjät ymmärrettävä paljon paremmin: mitä tärkeää/hyödyllistä/kiinnostavaa mediasta saadaan Mediaa ajateltava palveluna Enää ei pidä ajatella, että printtilehden toimitus päätoimittajan johdolla uudistaa ulkosun/sisällön - ja että se riittää Painettua lehteä ei pitäisi kehittää yksinään, vaan monipuolista julkaisu- ja palvelupalettia Eloonjääminen on monimutkainen taloudellis-tekninen jatkuva projekti Vaatii yhteistyötä teknologian ja markkinoinnin kanssa

Mitä opittiin? Kaikki organisaation tasot otettava mukaan suunnitteluuun Avoin tiedonkulku välttämätöntä Myös osaaminen ja työprosessit uudistettava, visio tai strategia eivät riitä Ilmoitustulojen vähentyessä sisältö yhä tärkeämpää Jatkuva pienten askelten kehittäminen tärkeää Muutosta pitää johtaa systemaattisesti, myös päivittäisessä työssä Muutosjohtajilla oltava päätösvaltaa Muutoksen kulkua ja vaikutuksia seurattava jatkuvasti Muutos ankkuroidaan erilaisillä välineillä päivittäiseen työhön

Mitä opittiin? Muutoksessa kyse on ihmisten (työ)identiteetistä, joka ei käskyttämällä muutu YT-prosesseilla pitkä jälki mielialassa ja sitoutumisessa Muutosta ei voi suoraan ostaa konsulteilta tai tutkijoilta, vaatii suurta omaa panostusta. Konsultti/tutkija voi olla ideoiden välittäjä, sparraaja, peili, arvioija, tiedonhankkija jne. Päävastuu on median ja toimituksen johdolla Muutosten vakiinnuttaminen on pitkä ja jatkuva prosessi