Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana"— Esityksen transkriptio:

1 Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Olli Alanen

2 Miksi uudistaa kuntoutusjärjestelmää?
Käyttäjät eivät ole keskiössä: monimutkainen järjestelmä ja pääsy kuntoutukseen on monelle kuntoutujalle hankalaa ja hidasta. Järjestelmä on kallis ja tehoton: asiakashyöty on kaukana siitä, mitä se jo olemassa olevilla resursseilla voisi olla. Ostetaan suoritteita, eikä vaikuttavuutta kyetä riittävästi mittaamaan. Yhteiskunta kuntoutuksen ympärillä on muuttunut: kuntoutusjärjestelmä ja -palvelut eivät ole nykyaikaan päivitettyjä. Strategisesti oikea aika on nyt: järjestelmätason muutoksen kynnyksellä on paras mahdollinen aika ravisuttaa järjestelmää ja toimintamalleja.

3 Kuntoutuksen Living Lab
Strategian toimeenpano: Kuntoutussäätiön keskeinen tehtävä uusien palvelukonseptien rakentaminen ja vaikuttavaksi osoitettujen mallien levittäminen. Avoin yhteiskehittäminen: tutkijat, asiakastyöntekijät ja asiakkaat luovat yhdessä uutta kokeilujen avulla. Asiakaskokemus ja vaikuttavuus keskiöön: systemaattinen tiedon kerääminen palvelujen ja kokeilujen vaikuttavuudesta ja laajemmin asiakaskokemuksesta. Edelläkävijyyteen investoiminen: on ylitettävä tilaajan vähimmäisvaatimukset. Uusien kumppanuuksien rakentaminen: innovaatiot ja muutos rakentuvat toimialojen rajapinnoilla.

4 Kuntoutuksen Living Lab 2018?
Nopea ja joustava kuntoutuksen kokeilualusta: yhdistää yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimijat rakentamaan vaikuttavampaa kuntoutusta ja uusia konsepteja yhdessä asiakkaiden kanssa. Kuntoutus on ajasta ja paikasta riippumatonta: digitaalisuus ei enää sarja kokeiluja vaan osa kaikkea toimintaa. Palvelujen vallankumous: myydään vaikutuksia suoritteiden sijaan ja kuntoutuminen tapahtuu erityisesti kuntoutujien arjessa.

5 Mitä hyötyä tästä on yhteiskunnalle?
Työttömyyden ja osattomuuden kitkeminen: arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemus työllistymisen kiihdyttäjänä. Järjestelmän virittäminen: vaikutusten osoittamisen ja kohdennetun viestinnän avulla kustannustehokkaampi järjestelmä. Uuden työn luominen: uusista perinteisen työn rinnalle avautuvista ansaintamahdollisuuksista hyötyvät monet. Kuntoutusalan toimijoiden yhteistyön vahvistaminen ja uusien toimijoiden tuominen toimialalle -> Kuntoutuksen innovaatiot.

6 Kiitos!


Lataa ppt "Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google