Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä Tuotteen ja palvelun tulee vastata asiakkaan odotuksia ja mieluummin ylittää ne Raaka-aineiden vaihtelevuus, yhteensopivuus, saatavuus, hinta ja kate. Ravintosisältö: kenelle, koska, annoskoko. Ruoka Esivalmistus, puolivalmistus, valmistus, tarjoilu: max/min määrä kerralla työtunnit työntekijät laitteet välineet kuljetus säilyvyys, säilytys annostelu maku harmonia yhteensopivuus tasapaino kenelle
Minkälaista ruokaa halutaan? Arkisesti ravitsevaa Juhlavaa herkkua Minkälaista ruokaa halutaan? Kevyttä Kesäistä Jouluista
Häät Hautajaiset Mikä tilaisuus? Kahvihetki Työpaikkalounas Harjannostajaiset
Tarvitaanko erityisruokavalioita Mikä on asiakkaan mielestä aterioinnin tarkoitus Mitkä ovat asiakkaan erityisvaatimukset Kuka on asiakas? Tarvitaanko erityisruokavalioita Ikä
Miten tilaisuus halutaan Itsepalvelulinjasto Pöytiintarjoilu Miten tilaisuus halutaan toteutettavaksi? Vatitarjoilu Noutopöytä Lautasannokset
Milloin tilaisuus järjestetään? Kellonaika Tilaisuuden kesto Milloin tilaisuus järjestetään? Viikonpäivä Vuodenaika
Makujen suunnittelu Voimakas keskiosa Kevyt aloitus Raikas lopetus Hyvä ateria koostuu Hyvä ruoka sekä tuoksuu, että maistuu hyvältä Raaka-aineiden makujen on sovittava yhteen Makujen suunnittelu Mausteet eivät saa peittää raaka-aineiden makuja Voimakkaita ja täyteläisiä makuja seuraavat kevyet, raikkaat maut, jotka tasapainottavat kokonaisuutta Mitä isompi asiakasryhmä, sitä varovaisemmin voimakkaita makuja
Ruoan esteettisyys ja houkuttelevuus Harmaa ruoka antaa ennakko-odotuksen mauttomuudesta Ruoan eri osien tulisi erottua toisistaan Ruoan esille laittoon on olemassa paljon hyviä nyrkkisääntöjä Maun tulisi joko vastata ulkonäön luomaa mieli- kuvaa tai erota siitä sel- västi luoden yllätyksel- lisen kontrastin Ruoan esteettisyys ja houkuttelevuus Ulkonäkö luo ennakko-odotuksen ruoan mausta Liian monta eri tehokeinoa aterian esille laiton kanssa ja riitelevät koristeet luovat sekavan vaikutelman Valitse yksi tai muutama yhteensopiva tyylilaji, joka kantaa koko aterian tai kattauksen läpi