Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:"— Esityksen transkriptio:

1 WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:

2 A. SISÄLTÖ: n Mieti mitä, miksi ja kenelle haluat kertoa. n Käytä mahdollisimman paljon interaktiivisuutta ja toiminnallisuutta. n Esitä asiat mahdollisimman tiiviisti. n Vältä nopeasti vanhenevaa tietoa (helpottaa päivittämistä).

3 C. ULKOASU:  Yhtenäinen (selausvalikko, värit, logo jne).  Asettelu selkeää ja väljää.  Kuvien, värien ja animaatioiden käyttö harkittua.  Asettelu ja palstat tehdään taulukoiden avulla.

4 Kuvista: n Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia, mutta pienikokoisia kuvia (nopeuttaa latautumista). n Muokkaa kuvat kuvankäsittelyohjelmalla (editorissa kuvien todellinen koko ei muutu). n Kuvien tulee sopia sivun tyyliin. n Jos käytät taustakuvia, varmista että teksti näkyy kunnolla.

5 Linkeistä:  Linkitä sivujasi tarpeeksi. Jokaiselta sivulta tulee olla linkki ainakin pääsivulle, josta pääsee mihin tahansa sivulle.  Turhia linkkejä tulisi kuitenkin karsia.  Suunnittele valmiiksi, miten linkität sivusi, sillä linkkien lisääminen on työlästä.  PÄIVITÄ LINKKISI!

6 Animaatiot:  Käytä harkiten ja hyvän maun rajoissa.  Animaatioita voi käyttää jonkin uuden, erityisen tärkeän tai ajankohtaisen asian ilmoittamiseen.  Animaatioidenkin on istuttava kokonaisuuteen, eikä se saa rikkoa sivuston tyyliä.

7 Värien valinnasta: Väripaletin tulisi myötäillä yhteisön ”virallisia” värejä. Sivuille valitaan 2-3 toisistaan huomattavasti poikkeavaa väriä, joita käytetään sivuilla. Voidaan käyttää apuna värisävyjä, jotka ovat sivujen pääasiallisien värien johdannaisia. Väreinä ei tulisi käyttää kirkkaita värejä (koskee erityisesti neon-värejä tai niiden johdannaisia). Värien täytyy olla harmoniassa keskenään – ne täytyy valita niin, ettei jokin niistä erotu liiaksi kokonaisuudesta.

8 Muuta elintärkeää: n Älä sijoita yhdelle sivulle liikaa tekstiä. Yleensä sivulla ei tulisi olla asiaa kuin sen verran, että vierityspalkkia ei tarvita. n Suosi päätteettömiä fontteja: Arial, Helvetica, Verdana jne. n Nimeä aina pääsivusi nimellä index.html Palvelimet osaavat käsitellä vain tämän nimistä aloitussivua. Muut tiedostot.htm- tai.html- päätteisiä. n Älä käytä tiedostojen nimissä erikoismerkkejä eikä ääkkösiä. Nimeä tiedostot lyhyesti.


Lataa ppt "WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google