Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos."— Esityksen transkriptio:

1 Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos

2 Mikä on ilmastonmuutos? Maapallon ilmakehässä olevat kaasut keräävät lämpöä. Ihmisen toiminta lisää jatkuvasti päästöjä. Kaasujen kertyminen johtaa ilmaston lämpenemiseen pitkällä aikavälillä = ilmastonmuutos.

3 Kasvihuonekaasuja syntyy luonnollisista syistä. MUTTA ihmisen toiminta lisää päästöjä voimakkaasti. Ihmiset voivat vähentää päästöjä muuttamalla tapojaan. Jokainen meistä voi osaltaan torjua ilmastonmuutosta. Torjumalla ilmastonmuutosta voit säästää rahaa.

4 Tarkista säädöt

5 Laske sisälämmityksen lämpötilaa parilla asteella. Käytä ajastinta, niin että lämmitys on päällä vain silloin, kun sitä tarvitset. Älä pidä jääkaappia liian kylmänä.

6 Valitse energiaa säästäviä tuotteita Kun olet hankkimassa uusia… –lamppuja eli polttimoita –jääkaappia, pakastinta –keskuslämmitysjärjestelmää –ikkunoita... valitse energiatehokkaat laitemallit. Laitteiden käyttöaikana saat niiden korkeammat ostohinnat takaisin säästöinä.

7 Sammuta laitteet Sammuta turhat valot. Älä jätä sähkölaitteita valmiustilaan. Sulje vesihana, kun harjaat hampaitasi. Älä tuhlaa energiaa!

8 Ajattele energiatehokkaasti Älä pese vajaita koneellisia astioita tai pyykkiä. Peseydy mieluummin suihkussa kuin kylvyssä. Keitä kerrallaan vain tarvitsemasi määrä vettä. Käytä kattiloissa kantta valmistaessasi ruokaa. Älä jätä jääkaapin ovea auki. Älä pidä ikkunoita auki liian pitkään talvella. Tiivistä hyvin rakennukset. Käytä vähemmän energiaa!

9 Liiku älykkäästi liikenteessä

10 Älä käytä autoa lyhyillä matkoilla. Kävele, pyöräile tai käytä julkista liikennettä. Käytä kimppakyytejä. Aja energiatehokkaasti. Tarkista autosi rengaspaineet. Valitse mieluummin junamatka kuin lentomatka! Pienennä ekologista jalanjälkeäsi!

11 Käytä uudelleen ja kierrätä

12 Käytä uudelleen pakkaukset ja pussit. Kierrätä lasi, metalli ja muovi. Valitse tuote, jonka pakkaukset ovat pienimmät. Hanki täyttöpakkauksia. Kierrättämällä ja uudelleenkäyttämällä säästät energiaa!

13 Mitä muuta voimme tehdä? Tarkista Euroopan ympäristömerkki, kun hankit kodinkoneita. Osta vain kestävän kehityksen mukaisia puutuotteita. Käytä sesongin mukaista lähiruokaa. Syö enemmän vihanneksia. Eläinperäisen ravinnon tuotanto kuluttaa enemmän energiaa. Istuta puu. Tulosta kaksipuolisesti … silloin kun todella on pakko tulostaa. Valista vanhempiasi ja ystäviäsi!

14 Mitä sinä voit tehdä? www.climatechange.eu.com


Lataa ppt "Miten sinä voit torjua ilmastonmuutosta? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google