Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä."— Esityksen transkriptio:

1 JAPANILAINEN KEITTIÖ

2 Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä oikein aseteltuna. Ruoalle tärkeää on, että se maistuu tuoreelle. Ruoan luonnollinen maku on siis tärkeää ruoan laittajalle. Mausteet ovat myös tärkeä osa ruokaa. Niiden tarkoituksena on korostaa ruoan makua, eikä niinkään peittää sitä. Kuvassa: Sushia Lähde: Oppikirja

3 Perinteisiä ruokia ja ruoka-aineita ◦ Ruoka koostuu hiilihydraattipitoisesta perusruoka-aineesta, kuten riisistä tai nuudelista, joka yhdistetään aterian ruokaisimpaan osaan, pääruokaan tai keittoon. ◦ Japanilaisessa ruoassa käytetään usein:. Riisiä. Kalaa. Vihanneksia. Lihaa. Tofua Tyypillinen japanilainen keitto. Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Japani lainen_keitti%C3%B6

4 Perinteinen kattaus ◦ Ruoka syötiin ennen jalkojen päälle laitettavalla pöydällä lattialla. ◦ Nykyisin ruoka syödään tavallisesti ruokapöydän ääressä. Nyt koko perhe voi aterioida yhdessä. ◦ Kattaus: Riisikulho on syöjän vasemmalla puolella. Keittokulho on syöjän oikealla puolella. Riisikulhon ja keittokulhon takana sijaitsee pääruoat, kukin omalla lautasellaan. Säilöttyjä vihanneksia tarjotaan usein ruoan lisäkkeenä. Syömäpuikot sijoitetaan vaakatasoon ruokailijan eteen. Puikkojen terävät päät osoittavat vasemmalle. Japanilaiset syömä puikot eroavat kiinalaisista terävyyden ja pienemmän kokonsa takia. Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Japanilainen _keitti%C3%B6

5 Jälkiruoat Japanilaisiin jälkiruokiin kuuluu mm. Mochi, Anko tahnasta täytetyt pullat ja vihreästä teestä tehdyt erilaiset herkut. Mochi on taikinaa, joka on tehty maissitärkkelyksestä, vedestä ja sokerista. Mochia voi värjätä ja maustaa miten haluaa. Anko tahna on suosittu japanilainen herkku, jota käytetään monissa eri jälkiruuissa. Se on tehty punapavuista. Kuvissa: Mochia

6 Japanilainen teeseremonia ◦ Teeseremoniaan osallistuu isännän lisäksi noin viisi vierasta. ◦ Vaatetus seremoniassa on yleensä silkkimono ja valkoiset sukat. ◦ Seremoniassa vaatetus on sama niin naisilla, kuin miehillä. ◦ Teeseremonia on sitä varten rakennetussa huoneessa. ◦ Ennen seremonian alkua. Vieraat pesevät kätensä ja huuhtelevat suunsa kaksi kertaa. ◦ Yleensä seremonia pidetään rauhallisessa paikassa, kuten puutarhassa. ◦ Pidemmän kaavan seremoniaan kuuluu neljä osaa. 1.Ensin tarjoillaan pieni ateria. 2.Aterian jälkeen tarjoillaan vahvaa teetä. 3.Vahvan teen jälkeen tarjoillaan miedompaa teetä. ◦ Lyhyessä seremoniassa tarjoillaan vain mietoa teetä. Lähde: http://teetajasympatiaa.weebly.com/mistauml-teeseremoniassa-on-kyse.html Vihreä tee


Lataa ppt "JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google