Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA"— Esityksen transkriptio:

1 JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA

2 …….VALMISTUKSEN PERIAATTEET
JÄÄHDYT/LÄMMITÄ LASI VARMISTA, ETTÄ KAIKKI AINEOSAT OVAT SAATAVILLA TARKISTA, ETTÄ AINEOSAT OVAT TUOREITA TEMPEROITU SEKOITA AINA TUOREMEHUT ENNEN KÄYTTÖÄ

3 ..VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
SEKOITA AINA TUOREMEHUT ENNEN KÄYTTÖÄ KÄYTÄ TYÖVÄLINEITÄ JÄIDEN NOSTAMISEEN KÄYTÄ KUIVIA JÄITÄ AINEOSIEN JÄRJESTYS: - ALKOHOLITOOMAT ENSIN MAITO JA KERMA NÄIDEN JÄLKEEN LIKÖÖRI ENNEN KIRKASTA

4 …VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
- ÄLÄ MUUTA KORISTELUJA/RESEPTIÄ PIDÄ HUOLI ETTEI DRINKISTÄ TULE VETINEN VALITSE OIKEA LASI (VETOISUUS, KÄYTÄNNÖLLISYYS) KÄSITTELE LASEJA OIKEIN TARJOILE JUOMA HETI

5 …VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
MITTAA ASTIAN ULKOPUOLELLA PIDÄ TYÖVÄLINEET PUHTAINA JA TOIMINTAKUNNOSSA LAITA PULLOT SAMOILLE PAIKOPILLEEN PIDÄ TYÖTILA JÄRJESTYKSESSÄ JA SIISTINÄ!

6 Raaka-aineet juomasekoituksessa

7

8 JUOMASEKOITUKSEN KORISTEET
- TÄYDENTÄVÄT JUOMAA OLTAVA KÄYTÄNNÖLLISIÄ VOI OLLA MYÖS AINEOSA TASAPAINOSSA JUOMAN MAUN JA ULKONÄÖN KANSSA

9 ..KORISTEET HEDELMÄT MARJAT VIHANNEKSET KASVIKSET
SATEENVARJOT YM KORISTEET PILLIT

10 JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT
1. RAKENTAMINEN (build) - kun juomassa on pidentäjä - kuumat juomat - kun aineosat halutaan selvästi erilleen toisistaan

11 JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT
2. SEKOITTAMINEN eli hämmentäminen (stir) - kun juoma pitää sisällään kahta tai useampaa alkoholia ja ne ovat helposti toisiinsa sekoittuvia - kun halutaan kirkas läpikuultava juoma

12 JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT
3. RAVISTAMINEN (shake) A. käsin: kun juoma pitää sisällään alkoholittomia aineita, kuten mehuja jne. Kun aineosat ovat huonosti toisiinsa sekoittuvia B.koneravistus: - kun juoma pitää sisällään alkoholittomia aineita, kuten kananmunaa, kermaa, jäätelöä, maitoa jne.

13 JUOMASEKOITUKSIEN VALMISTUSTAVAT
4. BLENDING - kun juoma sisältää hedelmää - frozen juomat

14 JUOMASEKOITUKSIEN RYHMITTELY
Before dinner drinks - kuivia , kylmiä, vähän sokeria sisältäviä, lyhyitä, ei liian alkoholipitoisia - kuiva sherry, lyhyet grogit, kuohuviinipohjaiset drinkit, kuiva valkoviini, cocktailit

15 JUOMASEKOITUKSIEN RYHMITTELY
After dinner drinkit - ateriaa täydentäviä juomia - makeita, paljon energiaa sisältäviä - esim. kahvi- kaakao- ja teejuomat

16 JUOMASEKOITUKSIEN RYHMITTELY
All day drinks - seurustelujuomia - pitkiä tai lyhyitä Special drinks - sisältää erikoisia aine-osia - tarjoillaan erikoisista juoma-astioista - erikoinen valmistustapa


Lataa ppt "JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google