Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM 10.5.2012Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM 10.5.2012Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM 10.5.2012Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE

2  Saatu hyvää perustietoa monilta tärkeiltä sektoreilta.  Yhteistyöprojektien toimijoiden ja tahojen verkottuminen kotimaassa ja rajan yli luonut pohjaa yhteistyölle ja sen jatkolle – Aihealueiden ja ongelmien realistinen kartoitus ja konkreettinen yhteinen tavoiteasetanta / sitoutuminen ontuu – Useat eri tahot ”kilpailevat keskenään” samoista projektirahoista • Häiritsevä kilpalaulanta >> selkeät pelisäännöt suomalaisten ja venäläisten kesken MMM 10.5.2012Kauko Parviainen2 Mitä on saatu aikaan ja mitä ei ?

3  Projektien tulokset ovat jääneet usein vain paperille • ei käytännön vaikutuksia kohteena olevaan asiaan • poliittinen sitoutuminen toimeenpanna esiin tulleet muutostarpeet puuttuu • useasti alue- tai federaatiotaso eivät ole ”tietoisia” hankkeista  Tuloksia on saatu, joskin selvästi paremminkin olisi voinut mennä  Yhteistyötä tarvitaan jatkossakin ja siitä sopiminen / sitoutuminen on tehtävä uudella tavalla MMM 10.5.2012Kauko Parviainen3 …. Mitä on saatu aikaan ja mitä ei ?

4  Yhteinen realistinen kartoitus ja tavoiteasetanta sekä kaikkien sitoutuminen  Metsien käsittelynormistot – Ilman muutosta kannattavat suurinvestoinnit eivät toteudu ja puunhankinta on tehotonta – Metsien tila huononee ja suuri osa potentiaalista jää hyödyntämättä  Infran parantaminen – Toteutettava laaja tienrakennusohjelma, jolla metsien käyttö tulee kannattavaksi nykyisillä ja uusilla alueilla  Business-käytäntöjen edistäminen >> arkipäivän ongelmien kartoitus – Hallinnon ja virkamiesten on käännettävä byrokraattinen ajattelutapa kokonaisuutta edistäväksi; juna- ja autokuljetukset, metsien käytön suunnittelu, lupakäytännöt, ….  Uuden metsästrategian valmistelussa tosiasiat tulisi tunnistaa ja liittää ne olennaiseksi osaksi toimivaa lainsäädäntöä ja alempaa normistoa >> toivottavasti suomalaisella osaamisella on siinä oma roolinsa MMM 10.5.2012Kauko Parviainen4 Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ”


Lataa ppt "Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM 10.5.2012Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google