Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Case: ”Ruoka-listalla kaali-kääryleitä”

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Case: ”Ruoka-listalla kaali-kääryleitä”"— Esityksen transkriptio:

1 Case: ”Ruoka-listalla kaali-kääryleitä”

2 Tilanne eräänä syksyisenä tiistaina
Saara Muttinen valitsi lounasruokalassa lautaselleen kaalikääryleitä. Eivät ne maistuneet ihan samalta, kun Selma-mummon tekemät lapsuudessa, mutta ”Syöhän noita nyt kerran kymmenessä vuodessa”, hän huokaisi lopuksi. Saaran työpaikalla lounasta tarjoaa kansainvälinen Sodexho-ketju jossa Emäntä Maija Mehto on joukkoneen käärinyt kääryleet edellispäivänä. Ne ovat suosikkituote ja peräti kolme kymmenen kilon pakasteannosta esikypsennettyjä kaalinlehtiä kuluu päivän lounaisiin.

3 Mikko laittaa arkisin perheen iltaruuan
Mikko kävi kotiin mennessään ruokakaupassa ja tarttui tarjoukseen: ”Saarioisen kaalikääryleet nyt 3,49 €!” ”Nythän voi muistella lapsuutta ja Keuruun mummon kaalikääryleitä,” hän miettii! Saaralla oli taas kova nälkä ja hän odotti, että Mikko tapansa mukaan on laittanut jotain tosi hyvää illalliseksi…

4 Ovella tuli vastaan hyvä tuoksu…
”Mutta miten siitä tuleekin mieleen lounaalla syömäni kaalikääryleet!”, mietti Saara. ”Yllätysherkkua pitkästä aikaa!”, kiekuu Mikko keittiöstä. ”Ei kai vain kaalikääryleitä?”, huutaa Saara takaisin. ”No on, on. Eikös me ole monesti muisteltu mummojen laittamia…”, sanoo Mikko iloinen ilme kasvoillaan ja ihmettelee, miksi Saara näyttää vähän nyrpeältä. ”Niin, no minä söin tänään lounaalla niitä jo!” ”Mutta et ehkä näin hyviä. Vaikka nämä onkin eineksiä, niin maistuvat mainioilta. Meinasin pistellä puolet poskeeni, kun otin uunista!”

5 Ruokailun jälkeen juttu jatkuu…
”Minä kysyin tänään emännältä töissä, että mistä kääryleet ovat tulleet. Hän sanoi, että heille tulee pakasteena kaalinlehdet ja he tekevät kääryleet itse. Olivat eri muotoisia, mutta ihan yhtä hyviä kyllä!”, kertoo Saara. ”Mutta on kyllä jännää, että nämä eineksetkin on ihan hyviä. Katsopas tätä mainosta, nyt on näköjään Stockan herkussakin tarjous: Kaalikääryleet omalta sopimustuottajalta, 8,95 kg. Pitäisi joskus maistaa niitäkin, että onko tuo korkeampi hinta laadun tae…”


Lataa ppt "Case: ”Ruoka-listalla kaali-kääryleitä”"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google