Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maitotuotteet: JUUSTOT

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maitotuotteet: JUUSTOT"— Esityksen transkriptio:

1 Maitotuotteet: JUUSTOT
Valkohomejuusto Juustot ovat ikivanha suosittu maitotuote

2 * JUUSTOJEN SAATAVUUS Ennen vanhaan juustoa valmistettiin kesällä ja syksyllä, kun maitoa oli saatavilla. Juusto oli juhlaruokaa, ja sitä annettiin palkaksi esimerkiksi heinäntekoväelle. Leipäjuusto kuivattiin ja säilöttiin esimerkiksi ruislaarissa jyvien seassa, missä se säilyi jopa vuosia. Kuiva, kivikova leipäjuusto pehmeni hiilloksella lämmitettäessä. Juustoa lisättiin paloina myös erilaisiin keittoruokiin. Juustoja valmistetaan klassisesti MEIJEREISSÄ. Juusto on MAIDOSTA juoksettamisen ja maitohappokäymisen avulla valmistettu kiinteä elintarvike.

3 1. Cheddar 2. Mozzarella Sinihomejuusto Feta

4 Säilyvyys ja säilytys Säilytä juustot jääkaapissa tai kylmiössä alle + 8 °C:ssa. Pidä juustot avaamisen jälkeen joko omissa pakkauksissaan hyvin suljettuina tai kääri ne tiiviisti tuorekelmuun. Voit säilyttää juustoa myös juustokuvun alla tai suljetussa rasiassa. Pidä juusto erillään voimakasaromisista ruoka-aineista esim. hedelmistä, koska juustoon tulee helposti sivumakuja. Juustoja kypsytetään juustokellareissa muutaman viikon, kuukauden tai jopa vuoden ajan. Juuston maku on sitä voimakkaampi, mitä kauemmin sitä on kypsytetty. Kypsytyksen aikana maitohappobakteerit hajottavat laktoosin propionihapoksi ja hiilidioksidiksi. Tämän vuoksi kypsytetyt juustot ovat laktoosittomia ja sopivat myös laktoosi-intoleranteille. Myös maidon proteiinit ja rasva hajoavat pienemmiksi yhdisteiksi sekä aromiaineiksi. Tuorejuustoja ei kypsytetä. Säilytys mieluiten jääkaapin vihanneslokerossa, kylmiössä tai kellarissa. Pakastamista ei suositella, koska juustojen rakenne kärsii. Juustot kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua temperoitumaan. Huoneenlämpöisen juuston aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

5 ERILAISIA JUUSTOJA MOZZARELLA [ Italia ] FETA [ Kreikka ] EDAM, GOUDA [ Hollanti ] Sinileimainen juusto, Mustaleimainen juusto, Sinihomejuusto, valkohomejuusto, PARMESAN [ Italia ] LEIPÄJUUSTO, KERMAJUUSTO [ Suomi ] BRIE, EMMENTAL, CAMEMBERT [ Ranska ] Raejuusto, Vuohenjuusto, Sulatejuusto....

6 Juustojen käyttö ? APERITIIVEISSA ? RUOISSA ? SALAATEISSA ? TAPASTA
? VIININ KANSSA ? JÄLKIRUOISSA

7 JUUSTOJEN HINNAT Koska juustoja on monenlaisia, on niillä myös monenlaisia hintoja! ROQUEFORT  JA GORGONZOLA- SINIHOMEJUUSTOT Roquefort valmistetaan lampaanmaidosta ja annetaan kypsyä synnyinseudullaan Roquefortin luolissa Ranskassa. Juustossa on sinihohtoinen homekasvusta ja maku on aivan erikoinen! Ikää tällä löydöllä on yli tuhat vuotta. Juusto on kalleinta juustoa mitä voi ostaa koska sitä ei voida valmistaa muualla. Gorgonzola on Roquefortin vastine, kotoisin Italiasta. Maku on kylläkin miedompi. 

8


Lataa ppt "Maitotuotteet: JUUSTOT"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google