Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Advertisements

Yhteistoiminnallinen oppiminen ja tiedon rakentaminen Esitys laadullisten lähestymistapojen kokeilemisesta HyvAMO-hankkeessa Heli Saarikoski,
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Motivaatio halu + energia = motivaatio.
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
- mahdollisuus kehittämiseen -
Mitä kirjoittaminen on?
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
YHTEISÖLLISYYDESTÄ TYÖHYVINVOINTIA
Dialogi ja sen soveltaminen ympäristöongelmien ratkaisemisessa VIEVE Työseminaari Levi Marika Palosaari.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Yhteisöllisen oppimisen keinoja?
Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
Hoitajan ja muistisairaan välisen vuorovaikutuksen tukeminen
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Märsky Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita – yhdessä.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuuskaudet Kamppailu liikuntakulttuurin suunnasta 1880-luvulta 1920 luvulle. Urheilu.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
1 AD – ryhmä ja johtoryhmä Asiantuntijana markkinoinnin professori Hannu Kuusela.
APE-opinnot: 7. lähipäivä
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Oppimisorientaatioita
Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Asiajohtaminen missio, visio, arvot, tavoitteet, strategia, talous ihmisjohtaminen Työyhteisö; henkilöstö ja johto / kommunikointi, vuorovaikutus, tiimit,
Ryhmätoiminnasta voimaa kuntoutumisen polun eri vaiheisiin
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Ops seminaari Askola.
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
Suuttumuksen hallinta
ART-OHJELMAT.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Tutkiva ja dialoginen orientaatio opetusharjoittelun lähtökohtana
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Heidi Anttila Toimintakykytiimi, Ympäristötekijät -työpaja
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Arvioinnista arkipäivää
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Työskentelyn tuloksia
Esityksen transkriptio:

Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen kokee olevansa sisäisesti vahva sekä tasapainossa itsensä ja ympäristönsä kanssa. - on henkilökohtainen prosessi, joka on yhteydessä yksilön omaan haluun ja päämäärien asettamiseen, omiin mahdollisuuksiin luottamiseen sekä näkemykseen itsestään ja tehokkuudestaan. Siihen liittyy vahva vastuullisuus omasta kehittymisestä sekä halu ja kyky toimia tavalla, jonka itse tietää ja katsoo oikeaksi.

Voimaantuminen Haasteet voimaantuminen lähtee ihmisestä itsestään —voimaa ei voi antaa toiselle. toimintaympäristön olosuhteet ovat merkityksellisiä -> voimaantuminen voi olla jossain tietyssä ympäristössä todennäköisempää kuin toisessa. voimaantuneen ihmisen ominaisuuksista on erittäin vaikea laatia määritelmää, jota voitaisiin käyttää voimaantuneen ihmisen ominaisuuksien mittaamisessa tai arvioimisessa -> voimaantumisen ominaisuudet ilmenevät eri ihmisissä eri ominaisuuksina, käyttäytymisenä, taitoina ja uskomuksina voimaantumisen ominaisuudet voivat vaihdella myös voimakkuusasteeltaan, ympäristön ja ajankohdan mukaan. Kaarretie 14 - 90500 OULU - puh. + 358 8 555 4060 - etunimi.sukunimi@oulunsetlementti.fi - www.oulunsetlementti.fi

Voimaantuminen Edistävät tekijät toimintaympäristön olosuhteet esimerkiksi valinnanvapaus, ilmapiiri, arvostus tai turvallisuus voivat olla merkityksellisiä asiakkaan sosiaalisten suhteiden ja yhteenkuuluvuuden tunteen lisääminen, antautuminen keskusteluun (dialogi) ja asiakkaaseen uskominen. omien tunteiden kuunteluun, omista kokemuksista, tavoitteista, unelmista ja tunteista puhumiseen. asiakkaan vahvistumista tukevien puitteiden luominen olosuhteet kuten esimerkiksi valinnanvapaus, ilmapiiri, arvostus tai turvallisuus voivat olla merkityksellisiä prosessin kannal Kaarretie 14 - 90500 OULU - puh. + 358 8 555 4060 - etunimi.sukunimi@oulunsetlementti.fi - www.oulunsetlementti.fi

Voimaantuminen Oulun Tyttöjen Talolla Fyysisen ympäristön huomioiminen Yhteisöllisyyden tukeminen Osallisuus Kohtaaminen, läsnäolo Omien sisäisten prosessien tukeminen Arjen hallinnan taitojen tukeminen Yhteistyö muiden tukitoimien kanssa tilaa jokaiselle tytölle löytää itsestään eri puolia ja saada näihin kontaktia. Näkemällä ja kuulemalla tyttöjä kokonaisvaltaisesti pyrimme tukemaan eheytymisessä Kaarretie 14 - 90500 OULU - puh. + 358 8 555 4060 - etunimi.sukunimi@oulunsetlementti.fi - www.oulunsetlementti.fi

Voimaantuminen Oulun Tyttöjen Talolla Tuen keinoista oli nimetty mm. puhuminen/keskustelu, neuvominen, tukeminen, kunnioittaminen, hyväksyminen, arvostaminen, rakastaminen, suunnitteluapu, motivointi, tuki avautumiseen ja ystävyyden kokemiseen, ohjeet, uudet näkökulmat ja ajatukset, asioiden läpikäyminen ja turvallisuus. Kaarretie 14 - 90500 OULU - puh. + 358 8 555 4060 - etunimi.sukunimi@oulunsetlementti.fi - www.oulunsetlementti.fi

Siitonen, Juha (1999) : Voimaantumisteorian perusteiden hahmottelua. Lähteet Zimmerman MA (1990) Toward a theory of learned hopefulness: A Structural model analysis of participation and empowerment. Journal of Research in Personality 24: 71–86. Siitonen, Juha (1999) : Voimaantumisteorian perusteiden hahmottelua. Eicher, Heli & Tuppurainen, Jonna (2008): Tyttöjen talo on kuin avoin koti. http://fi.wikipedia.org/wiki/Voimaantuminen http://www.setlementti.fi/tyttotyo/ Kaarretie 14 - 90500 OULU - puh. + 358 8 555 4060 - etunimi.sukunimi@oulunsetlementti.fi - www.oulunsetlementti.fi