OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JULKISET HANKINNAT -INFOTILAISUUS Julkiset hankinnat yrittäjille
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Uuden hankintalain pääperiaatteet
HE Hankintalaiksi ja erityisalojen hankintalaiksi
Asta Koivisto | Joululeluprojekti Tulokset.
Sivu VALINTAKRITEERIT. Ohjelman varojen kohdennus Sivu 2 Julkinen rahoitus yhteensä miljoonaa euroa kaudella.
Talousjohtaja Henri Partanen
Julkiset hankinnat ja kestävä kehitys – Lähellä tuotettua ruokaa ammattikeittiöihin, Jyväskylä Elintarvikehankintojen ongelmakohtia hankintalain.
Terveydenhuollon esimiesten koulutuspäivät
Keravan kaupunki hankintayksikkönä - Mahdollisuudet tarjoajille
Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry
HANKINTOJEN KILPAILUTTAMINEN Kertausopinnot ”Lyhyt oppimäärä”
KIRKON HALLINTOVIRKAMIEHET RY:N KOULUTUSPÄIVÄT SEINÄJOELLA 20. –21. 9
EU ja sähköiset hankinnat Saila Eskola KTM.
Hankintadirektiiviuudistus
Lahti Julkisten hankintojen ”pelisäännöt” - seminaari Hankinnat osana kunnan ja seutukunnan onnistunutta elinkeinopolitiikkaa Ismo.
Hankintaprosessi- asianhallinta /Tampere
Vaikeavammaisten avoterapioiden tarjouskilpailu vuonna 2010
TALOUS- JA STRATEGIAPALVELUT HALLINTO- JA HENKILÖSTÖ-
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
TYÖSOPIMUS.
Asianajotoimisto Knuutinen Ky Oy Audiator Ab Mikko Knuutinen, YTT, HTL
Elinvoimaa ja älykkäitä hankintoja Hankinta asiamies Häme.
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
Sähköiset hankinnat kuntasektorilla Lainsäädännön kehitys Saila Eskola KTM.
yritysten menestystekijöinä Johanna Luukkonen, hankintapäällikkö
Copyright © Tekes Innovatiiviset hankintamenettelyt Kestävä yhdyskunta -ohjelmassa Riihimäki Virpi Mikkonen, Tekes.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Tarjouskilpailun toteuttaminen käytännössä
Esperi Care Parempaa hoitoa
KDK-asiakasliittymä – ajankohtaista Syyskuu 2010 Kristiina Hormia-Poutanen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ulla Rönnberg Aikis –hankkeiden IV käsikirjoitusseminaari AIKUISTEN MAAHANMUUTTAJIEN KIELIKOULUTUS-
Hankintojen suorittaminen
Case Sanomalehdet ja aikakauslehdet Torstaina klo 8:30-11:30 Kaustisen kunnantalo, valtuustosali erikoiskirjastonhoitaja Sirpa Tuomisto.
Rakennerahastohankkeiden kustannusten tukikelpoisuudesta
FinELib-aineistojen kilpailuttamisen hyödyt ja haasteet FinELibin asiantuntijaseminaari Toni Vesterinen.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
FinELib-aineistojen kilpailuttaminen Osa FinELibin aineistoista (vuosittain n aineistoa) kilpailutetaan hankintalain mukaisilla menettelyillä Aineisto.
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
HANKINTAILTA YRITTÄJILLE
Asuntotuotantotoimiston suunnittelun kilpailutusjärjestelmä
Tarjous.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Ajankohtaista julkisista hankinnoista OTT Pertti Virtanen Markkinaoikeustuomari Markkinaoikeus Sähköposti:
HANKINTALAIN MUUTOKSET HAUTAUSMAAHALLINNON NEUVOTTELUPÄIVÄT TAMPERE MIKKO TÄHKÄNEN 1.
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
Hankintalaki käytännössä Pirkanmaan alueverkosto
Ajankohtaista julkisista hankinnoista OTT Pertti Virtanen Vsn. Kauppaoikeuden professori Lapin yliopisto Sähköposti:
KIILA -kurssien puitejärjestely ja vapauttaminen Tuulikki Karhu Hankinta-asiantuntija Hankintapalveluryhmä
Perusparannushankkeen toteutus tiekunnassa  Mitä tiekunnassa päätetään?  Milloin päätöksiä pitäisi tehdä?  Onnistuuko kilpailuttaminen?
Osallistu Lohjan kaupungin pienhankintoihin helposti ja turvallisesti Pienhankintapalvelu Sami Helander
Salon kaupungin hankintastrategia
Sähköiset työkalut tarjousten jättäjän apuna
Petäjäveden kunnan Hankintastrategia
Hankinnoilla työllistämisen malli
HANKINNAN SUUNNITTELU TOIMITTAJASUHTEEN HALLINTA
LIIKEKIRJEET.
Kuntien pienhankinnat Marjojen jatkojalostuskurssi
Kaupungin hankintaohjeistus uudistuu
Hankintalain mukainen menettely
Sisältö Miksi hankintojen erityispiirteiden tunnistaminen on tärkeää
Kilpailuoikeuden perusteet
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE 23.10.2008 Hankintapäällikkö Tanja Welin Tampereen kaupunki, Tampereen Logistiikka

Tampereen kaupungin hankinnat Hankintojen kilpailuttaminen keskitetty Tampereen Logistiikkaan lukuun ottamatta urakoita sekä Tampereen Sähkölaitoksen, Tampereen Veden ja Tampereen kaupungin liikennelaitoksen erityisalojen hankintalain mukaiseen toimintaan tehtyjä hankintoja Kaupungin ohjeiden mukaan kaikki yli 6.000 euron tavarahankinnat ja yli 15.000 euron palveluhankinnat on pääsääntöisesti kilpailutettava Kaikista kansallisen kynnysarvon ylittävistä hankinnoista julkaistaan hankintailmoitus HILMA-palvelussa http://www.hankintailmoitukset.fi/ Avoimella menettelyllä kilpailutettavista hankinnoista julkaistaan tarjouspyyntö osoitteessa www.tampere.fi/hankinnat/tarjouspyynnot/ Kansallisen kynnysarvon alittavissa hankinnoissa joustavammat menettelyt

OHJEITA TARJOAJILLE Tutustu huolellisesti tarjouspyyntöön Jos jokin kohta tarjouspyynnössä on epäselvä  kysy lisätietoja tarjouspyynnön ohjeiden mukaisesti Laadi tarjouspyynnön ehtojen mukainen tarjous noudattaen tarjouspyynnön ohjeita tarjouksen sisällöstä Tarkista, onko lisätietoja annettu, ja tee mahdolliset korjaukset Tarkista tarjouksen sisältö verraten sitä tarjouspyyntöön (ja mahdollisiin lisätietoihin) tarjous, jonka ehdot (esim. maksuehto, toimitusehto) eivät vastaa tarjouspyyntöä, on hylättävä

OHJEITA TARJOAJILLE hylkääminen on hankintayksikön velvollisuus  ei harkintavaltaa merkitystä ei ole sillä, vaikka ehto olisi ”vain jäänyt vanhasta tarjouspohjasta” ehdot vaikuttavat tarjousten vertailukelpoisuuteen; muita kuin sisällöltään yhteismitallisia tarjouksia ei voi vertailla tasapuolisella ja syrjimättömällä tavalla tarjous, joka ei täytä hankinnan kohteelle määriteltyjä ehdottomia vaatimuksia, on hylättävä hylkääminen on hankintayksikön velvollisuus

OHJEITA TARJOAJILLE hankintayksiköllä on laaja harkintavalta hankinnan kohteen ja sen laadun ja laajuuden määrittämisessä sekä ominaisuuksien painottamisessa, kunhan siinä ei toimita syrjivällä tavalla  käytävä ilmi tarjouspyynnöstä vaikuttaa tarjousten vertailukelpoisuuteen tarjous, joka ei sisällä pyydettyjä selvityksiä tai todistuksia, on pääsääntöisesti hylättävä tarjouksen täydentäminen on mahdollista vain poikkeuksellisesti, riippuen puuttuvan selvityksen sisällöstä ja käyttötarkoituksesta HUOM! hankintayksiköllä ei ole velvollisuutta pyytää täydentämään puutteellista tarjousta niissäkään tapauksissa, joissa täydentäminen olisi mahdollista

OHJEITA TARJOAJILLE selvityksen puuttuminen voi tietyissä tapauksissa johtaa hylkäämisen sijasta myös siihen, että tarjous jätetään pisteittä sen vertailuperusteen osalta, jota varten selvitys on pyydetty  puutteellinen tarjous menestyy huonosti vertailussa eikä tule siten valituksi Palauta tarjous tarjouspyynnössä ilmoitettuun määräaikaan mennessä myöhässä saapunut tarjous on hylättävä (jo minuutinkin myöhästyminen riittää) hylkääminen on hankintayksikön velvollisuus  ei harkintavaltaa Toimita lisäselvitykset määräajassa, mikäli sellaisia pyydetään

Hankintapäällikkö Tanja Welin email: etunimi.sukunimi@tampere.fi Kiitos! Hankintapäällikkö Tanja Welin email: etunimi.sukunimi@tampere.fi