Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan."— Esityksen transkriptio:

1 Matematiikan yo-ohjeita

2 Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien muisti on tyhjennettävä. Jos muistin tyhjentäminen on monimutkaista, laita laskimen mukana muistin tyhjennysohjeet.  Laita laskimeen ja taulukon päälle oma nimi ja puhelinnumero.  Taulukoissa ei saa olla mitään muita merkintöjä, kuin painovirheiden korjaukset ja nimi.

3 Työvälineet  Käytä hyviä lyijykyniä(HB), kolmioviivoitinta ja harppia, sekä puhdasta pyyhekumia.  Värikyniä saa käyttää kuvissa, mutta punaisen värin käyttö on ehdottomasti kielletty.  Käytä pyyhekumia huolellisesti, ettei vanha teksti paista alta läpi.

4 Laskujen tekeminen/osa1  Kokeessa on 15 tehtävää, joista enintään 10 saa laskea. Valitse sopivat. Jos tehtävissä on a, b, c, kohtia kaikki lasketaan.  Pitkässä matematiikassa lopussa on kaksi tähtitehtävää, joista saa 0-9 pistettä.  Tehtävä 1 tulee koko arkille. Siihen ei lasketa muita tehtäviä. Ellet osaa ensimmäistä tehtävää, koko arkille tulee vain henkilötietosi, ei laskun numeroa.  Muut tehtävät tulevat jokainen omille puoliarkeilleen. Jos tehtävä vaatii useamman puoliarkin kirjoitetaan arkin loppuun ”jatkuu”. Tehtävien numerot on oltava näkyvissä kullakin arkilla.

5 Laskujen tekeminen/osa2  Jos olet laskenut pitkästi väärin, ota uusi arkki. Suttupaperit yliviivataan.  Lyhenteitä ei ole syytä käyttää. Esim. ei n.k. vaan pitää kirjoittaa nollakohdat  Laskuihin ehdottomasti selityksiä ja välivaiheet näkyviin. Muista määrittelyjoukot ja muut määrittelyt esim. derivoituvuus ja jatkuvuus.

6 Laskujen tekeminen/osa3  Laskeminen etenee paperilla allekkain. Tehtävän eri kohtia ei lasketa vierekkäin.  Kuviin tulevat vain niihin liittyvät merkinnät. Kuvien viereen ei lasketa.  Vastaus viimeiseksi ja vastauksen alle kaksi viivaa. Muista, että joihinkin tehtäviin sanallinen vastaus on välttämätön. Vastaa siihen, mitä kysytään! Liioista sanoista ei sakoteta.

7 Laskujen tekeminen  Yhtälöryhmiä ei saa ratkaista laskimen toimintaa käyttäen, niin kuin fysiikan reaalikokeessa. Tietysti ratkaisut kannattaa tarkistaa tällä toiminnolla.  Geometrian tehtävissä on oltava mahdollinen laskentakaava(esim. pinta-alan) näkyvissä, samoin sijoitettavat arvot ja sijoitukset.  Tuloksen tarkkuus arvioidaan annettujen arvojen ja tehtävän perusteella. ei esim. Helsingistä Tampereelle on 170,23 km.

8 Laskujen tekeminen/yhtälöt1 Yhtälön ratkaisu etenee siten, että yhtäläisyysmerkki on keskellä ja vain yksi rivillä. esim. 2x+1=4x+2 2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2) x =- ½ (ei desimaalilukuja eikä pyöristyksiä ellei erikseen pyydetä)

9 Laskujen tekeminen/yhtälöt2 Toisen asteen yhtälön ratkaisussa on ratkaisukaava merkittävä näkyviin samoin sijoitukset. esim. x 2 +3x-4=0 a=1 b=3 c=-4 x=1 tai x=-4

10 Laskeminen/lausekkeen sievennys esim. Sievennä lauseke x(x-1)+x 2 ratk. x(x-1)+x 2 = x 2 -x+ x 2 =2x 2 -x eli tässä yhtäläisyysmerkkejä voi olla samalla rivillä. Yhtälön laskuissa niitä ei saa olla samalla rivillä.

11 Koordinaatiston piirtäminen  Positiiviset suunnat ja akselien nimet on oltava merkittynä.  Myös asteikko on merkittävä näkyviin. x y 1 1

12 Koepapereiden palautus kokeen jälkeen.  Tarkista, että olet vastannut korkeintaan 10:een tehtävään.  Palauta paperit kokoarkin sisälle numerojärjestykseen laitettuna (kokoarkille lasketaan vain ykköstehtävä). Tehtävien numerot on oltava näkyvissä kullakin arkilla.  Suttupaperit palautetaan erikseen.

13 Zemppiä lukemiseen ja onnea kirjoituksiin!!!


Lataa ppt "Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google