Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien."— Esityksen transkriptio:

1 Matematiikan yo-ohjeita

2 Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien muisti on tyhjennettävä. Jos muistin tyhjentäminen on monimutkaista, laita laskimen mukana muistin tyhjennysohjeet. Laita laskimeen ja taulukon päälle oma nimi ja puhelinnumero. Taulukoissa ei saa olla mitään muita merkintöjä, kuin painovirheiden korjaukset ja nimi.

3 Työvälineet Käytä hyviä lyijykyniä(HB), kolmioviivoitinta ja harppia, sekä puhdasta pyyhekumia. Värikyniä saa käyttää kuvissa, mutta punaisen värin käyttö on ehdottomasti kielletty. Käytä pyyhekumia huolellisesti, ettei vanha teksti paista alta läpi.

4 Laskujen tekeminen/osa1 Kokeessa on 15 tehtävää, joista enintään 10 saa laskea. Valitse sopivat. Jos tehtävissä on a, b, c, kohtia kaikki lasketaan. Pitkässä matematiikassa lopussa on kaksi tähtitehtävää, joista saa 0-9 pistettä. Tehtävä 1 tulee koko arkille. Siihen ei lasketa muita tehtäviä. Ellet osaa ensimmäistä tehtävää, koko arkille tulee vain henkilötietosi, ei laskun numeroa. Muut tehtävät tulevat jokainen omille puoliarkeilleen. Jos tehtävä vaatii useamman puoliarkin kirjoitetaan arkin loppuun ”jatkuu”. Tehtävien numerot on oltava näkyvissä kullakin arkilla.

5 Laskujen tekeminen/osa2 Jos olet laskenut pitkästi väärin, ota uusi arkki. Suttupaperit yliviivataan. Lyhenteitä ei ole syytä käyttää. Esim. ei n.k. vaan pitää kirjoittaa nollakohdat Laskuihin ehdottomasti selityksiä ja välivaiheet näkyviin. Muista määrittelyjoukot ja muut määrittelyt esim. derivoituvuus ja jatkuvuus.

6 Laskujen tekeminen/osa3 Laskeminen etenee paperilla allekkain. Tehtävän eri kohtia ei lasketa vierekkäin. Kuviin tulevat vain niihin liittyvät merkinnät. Kuvien viereen ei lasketa. Vastaus viimeiseksi ja vastauksen alle kaksi viivaa. Muista, että joihinkin tehtäviin sanallinen vastaus on välttämätön. Vastaa siihen, mitä kysytään! Liioista sanoista ei sakoteta.

7 Laskujen tekeminen Geometrian tehtävissä on oltava mahdollinen laskentakaava (esim. pinta-alan) näkyvissä, samoin sijoitettavat arvot ja sijoitukset. Tuloksen tarkkuus arvioidaan annettujen arvojen ja tehtävän perusteella. ei esim. Helsingistä Tampereelle on 170,23 km.

8 Laskujen tekeminen/yhtälöt1 Yhtälön ratkaisu etenee siten, että yhtäläisyysmerkki on keskellä ja yhtäpitävät yhtälöt allekain. esim. 2x+1=4x+2 2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2) x =- ½ (ei desimaalilukuja eikä pyöristyksiä ellei erikseen pyydetä)

9 Laskujen tekeminen/yhtälöt2 Toisen asteen yhtälön ratkaisussa kannattaa ratkaisukaava merkittävä näkyviin samoin sijoitukset. Voit myös ratkaista käyttäen laskimen toimintoa. Esim. x 2 +3x-4=0 a=1 b=3 c=-4 x=1 tai x=-4

10 Laskeminen/lausekkeen sievennys esim. Sievennä lauseke x(x-1)+x 2 ratk. x(x-1)+x 2 = x 2 -x+ x 2 =2x 2 -x eli tässä yhtäläisyysmerkkejä voi olla samalla rivillä. Yhtälön ratkaisussa niitä ei saa olla samalla rivillä.

11 Koordinaatiston piirtäminen Positiiviset suunnat ja akselien nimet on oltava merkittynä. Myös asteikko on merkittävä näkyviin. x y 1 1

12 Koepapereiden palautus kokeen jälkeen. Tarkista, että olet vastannut korkeintaan 10:een tehtävään. Palauta paperit kokoarkin sisälle numerojärjestykseen laitettuna (kokoarkille lasketaan vain ykköstehtävä). Tehtävien numerot on oltava näkyvissä kullakin arkilla. Suttupaperit palautetaan erikseen. Kaikki paperit palautetaan, mitään paperia ei saa silputa.

13 Zemppiä lukemiseen ja onnea kirjoituksiin!!!


Lataa ppt "Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google