Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matematiikan yo-ohjeita 2009. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matematiikan yo-ohjeita 2009. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien."— Esityksen transkriptio:

1 Matematiikan yo-ohjeita 2009

2 Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien muisti tyhjennettävä. Jos muistin tyhjentäminen on monimutkaista laita laskimen mukana muistin tyhjennysohjeet Laskimiin on päälle laitettava oma nimi ja puhelinnumero.  Taulukoissa ei saa olla mitään muita merkintöjä, kuin painovirheiden korjaukset ja nimi. Myös taulukoihin päälle oma nimi ja puhelinnumero.  Kielletyt laskimet: Casio FX-82ES, FX-85ES, FX-991ES

3 Työvälineet  Käytä hyviä lyijykyniä(HB), kolmioviivoitinta ja harppia, sekä puhdasta pyyhekumia.  Värikyniä saa käyttää kuvissa, mutta punaisen värin käyttö on ehdottomasti kielletty.  Jos käytät pyyhekumia on kummattu teksti poistettava huolellisesti ettei se paista alta läpi.

4 Laskujen tekeminen  Vain 10 tehtävää saa laskea. Valitse sopivat. Jos tehtävissä on a, b, c, kohtia kaikki lasketaan.  Pitkässä matematiikassa lopussa on 1-2 tähtitehtävää, joista saa 0-9 pistettä.  Ensimmäinen tehtävä tulee koko arkille. Siihen ei lasketa muita tehtäviä. Ellet osaa ensimmäistä tehtävää koko arkille tulee vain henkilötietosi ei laskun numeroa.  Muut tehtävät tulevat kukin omille puoliarkeilleen. Vain puoliarkin etusivulle lasketaan. Jos tehtävä vaatii useamman puoliarkin kirjoitetaan arkin loppuun jatkuu toisella puoliarkilla. Tehtävien numerot oltava näkyvissä kullakin arkilla.  Jos olet laskenut pitkästi väärin ota uusi arkki. Suttupaperit yliviivataan.

5 Laskujen tekeminen/ohjeita  Laskeminen etenee paperilla allekkain. Vierekkäin ei tehtävän eri kohtia lasketa.  Kuviin tulevat vain niihin liittyvät merkinnät. Kuvien viereen ei lasketa.  Vastaus viimeiseksi ja vastauksen alle kaksi viivaa. Muista, että joihinkin tehtäviin sanallinen vastaus on välttämätön. Vastaa siihen, mitä kysytään! Liioista sanoista ei sakoteta.  Laskuihin ehdottomasti selityksiä. Samoin mahdolliset määrittelyjoukot ja muut määrittelyt esim. derivoituvuus ja jatkuvuus.  Lyhenteitä ei ole syytä käyttää. esim. ei n.k. vaan pitää kirjoittaa nollakohdat

6 Laskujen tekeminen/yhtälöt1  Yhtälöryhmiä ei saa ratkaista laskimen toimintaa käyttäen, niin kuin fysiikan reaalikokeessa. Tietysti ratkaisut kannattaa tarkistaa tällä toiminnolla.  Geometrian tehtävissä on oltava mahdollinen laskentakaava(esim. pinta-alan) näkyvissä, samoin sijoitettavat arvot ja sijoitukset.  Tuloksen tarkkuus arvioidaan annettujen arvojen ja tehtävän perusteella. ei esim. Helsingistä Tampereelle on 170,23 km.

7 Laskujen tekeminen/yhtälöt2  Yhtälön ratkaisu etenee siten, että yhtäläisyysmerkki on keskellä ja vain yksi rivillä. esim. 2x+1=4x+2 2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2) x =- ½ (ei desimaalilukuja eikä pyöristyksiä ellei erikseen pyydetä)

8 Laskujen tekeminen/yhtälöt3  Toisen asteen yhtälön ratkaisussa on ratkaisukaava merkittävä näkyviin samoin sijoitukset. esim. x 2 +3x-4=0 a=1 b=3 c=-4 x=1  x=-4

9 Laskujen tekeminen/yhtälöt4 näin ei tehdä missään tapauksessa: 2x+1=4x+2=2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2)= x = -½ = merkki ei saa olla kummassakaan reu- nassa ei siis näin missään tapauksessa : 2x+1=4x+2 =2x-4x=2-1 =-2x=1 ||: (-2) = x =- ½

10 Laskeminen/lausekkeen sievennys esim. Sievennä lauseke x(x-1)+x 2 ratk. x(x-1)+x 2 = x 2 -x+ x 2 =2x 2 -x eli tässä yhtäläisyysmerkkejä voi olla samalla rivillä. Yhtälön laskuissa niitä ei saa olla samalla rivillä.

11 Laskeminen/Koordinaatiston piirtäminen  Oltava positiiviset suunnat ja akselien nimet merkittynä.  Myös asteikko on merkittävä näkyviin. x y 1 1

12 Koepapereiden palautus kokeen jälkeen.  Tarkista, että olet vastannut vain 10:een tehtävään.  Palauta paperit kokoarkin sisälle numerojärjestykseen laitettuna (kokoarkille lasketaan vain ykköstehtävä). Tehtävien numerot oltava näkyvissä kullakin arkilla.  Suttupaperit palautetaan erikseen.

13 Zemppiä lukemiseen ja onnea kirjoituksiin!!!


Lataa ppt "Matematiikan yo-ohjeita 2009. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google