Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Advertisements

Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
UKJ Työpakettien tilanne TukityöpaketitResurssitSisältöAikatauluHuom (Seuraava sivu) TP 1 Projektin hallinnointi OK, 1) TP 2 Resurssinhallinta.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Älykäs LEDien valintataulu Tuomas Hiltunen. Projektityön tavoite Älykäs LEDien valintataulu helpottamaan Farnellista tilattavien yleisimpien LEDien valintaa.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Palveluverkkotyöryhmän kokous Työsuunnitelma ja kokousaikataulut.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
TURVALLISEN TOIMINNAN MALLI ILMAILUKERHOILLE TTM 11 |
Julkisen hallinnon yhteinen tuki- ja ylläpitotehtävien eAMS-malli Christian Jämsen
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
SOTE-uudistus hyvinvointi- investointina Kuopion Asumisen päivät 2016 Jussi Ahokas, pääekonomisti, Hyvinvointitalous-tiimin päällikkö, SOSTE.
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Riskienhallinta ja –valvontaprosessi rahoitussektorilla – Polina Heininen.
ELO-yhteistyöryhmän kokous
Projektin tilannekatsaus
AINETYÖRYHMÄT syys 2016 ORIMATTILA.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
JHKA-jaoston tilannekatsaus
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Ikääntyneiden ja vammaisten palvelut - työryhmä
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan ja muiden toimijoiden yhteistyörakenteet.
Sote-keskuspalvelut Väliraportointi
Seuraavat kokoukset ovat 24.5., ja
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmä
Projektin tilannekatsaus
Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Aikuissosiaalityön integroiminen teemaryhmän.
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
Yrityksen projektisuunnitelma
Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen: tiedotettavat asiat
Pelastustoimi ja varautuminen - teemaryhmä
Hallinto ja laki Väliraportointi
HYTE -hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Palveluverkko, kiinteistöt ja tilat
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä: tiedotettavat asiat Työryhmä täsmentää toimeksiantoa joulukuussa järjestettävässä.
Väliraportti – taloussuunnittelu työryhmä
Tukipalvelujen ohjaus
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
ICMT-työryhmä Väliraportointi
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Wessman Jenni, Ullgren-Lajunen Sari Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Alatyöryhmien työskentely edennyt suunnitellusti.
Projektin tilannekatsaus
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä
Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit: tiedotettavat asiat
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan konsernirakenne ja palvelutuotannon.
Pirkanmaa viestintäryhmä
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Toimintakykykeskushanke Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla
Muille ryhmille tiedoksi:
Pelastustoimi ja varautuminen: tiedotettavat asiat
ALUE-työryhmän kokous
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Heljä Savolainen esitteli oma alatyöryhmänsä.
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Airi Partanen (THL) esitteli päihdetyön.
Alueen kehittäminen - työryhmä
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Esityksen transkriptio:

Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä Väliraportointi 28.2.2018 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

Sisällysluettelo Työryhmän työn vaihe (dia 4-5) Riskienhallinta (dia 6) Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle (dia 7) 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

1. Työryhmän työn vaihe Osa-alue Muutos Vihreä Kuten suunniteltu Keltainen Vaatii selityksen/keskustelua Punainen Vaatii päätöksen/toimenpiteitä 1. Työryhmän työn vaihe Osa-alue Muutos Tilanteen ja poikkeamien kuvaus Työryhmän järjestäytyminen ► Työryhmä on järjestäytynyt; kokoontuu kuukausittain. Sisältö Työryhmä täsmentänyt toimeenpanosuunnitelmaa tiekartassa ja noudattaa sitä. työsuunnitelmaa päivitetään tarvittaessa. Aikataulu Työryhmälle asetetut tehtävät ja tavoitteet on realistista saavuttaa ja toteuttaa aikataulussa. Resurssit ▼ Työryhmän työskentelyyn ei ole resursoitu kokopäiväistä projektipäällikköä. Nyt esittelyvastuussa olevan projektipäällikön työpanosta ei ole käytettävissä riittävästi työryhmän tarpeisiin. Riskit Riskejä ei ole käsitelty kokouksessa systemaattisesti. Laatu Kuten suunniteltu. 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

1. Työryhmän työn vaihe Työryhmä on järjestäytynyt ja täsmentänyt työsuunnitelman tiekartan tammikuu 2018 loppuun mennessä. Työryhmä on valinnut yhteistyömallien tarkastelussa näkökulmaksi strategisen johtamisen näkökulman. Työryhmä on ensisijassa ottanut 6/2018 mennessä tavoitteekseen tunnistaa maakunnan ja eri yhteistyötahojen yhteistyömalleja- ja rakenteita ja valita näistä fokusalueita, joiden osalta tehdään tarkemmat esitykset maakunnan tuleviksi yhteistyömalleiksi. Työryhmä on aloittanut yhdyspintojen tunnistamisen ja tulevan maakunnan ja kunnan yhteistyömallien selvittämisellä. Työryhmälle asetetut tehtävät ja tavoitteet on realistista saavuttaa ja toteuttaa aikataulussa. Työryhmä on valinnut etenemistavakseen mallin, jossa tehdään kokousten välillä välitehtäviä yhteistyömallien tunnistamiseksi ja kokouksessa valitaan jatkotarkastelun kohteet. Osittain aikatauluihin vaikuttaa maakuntalakiluonnoksen ja erillislakien hyväksymisen aikataulu. Työryhmä on tunnistanut tarpeen perustaa tehtäväkohtaisia ja lyhyellä aikavälillä toimivia alatyöryhmiä. Päätettiin selvittää alatyöryhmien perustamista liittyen maakunnan, kunnan ja järjestöjen yhteistyömalleihin (yhteistyö mm. hyte ja osallistuminen työryhmään) sekä yhteistyökonseptin luomiseen, kun maakunta ja kunta järjestävät palveluja yhteisissä intresseissä (esimerkkinä lähitori, matalan kynnyksen palvelut; selvityksessä intressityöryhmätahot). 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

2. Riskienhallinta Työryhmä ei ole käsitellyt systemaattisesti riskienhallintaa. Työryhmän toiminnan kannalta on riskiksi tunnistettu, että työryhmän työ kytkeytyy useimpien työryhmien sisältöihin ja tästä syystä on tärkeää löytää yhteistyömallit -työryhmän näkökulma tarkasteluihin päällekkäisyyksien välttämiseksi. Työryhmän fokusalue ratkeaa tarkemmin työn edetessä. Riskinä on, että työryhmän asiantuntijoiden työaika ei riitä valmistelulle. Työryhmän esittelijänä toimivan projektipäällikön työpanosta on käytettävissä vain osittain työryhmän työskentelyyn. 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

3. Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle Työryhmän tekemä valmistelu kytkeytyy useiden maakuntavalmistelun työryhmien sisältöihin ja työskentelyyn. Yhdyspintojen tunnistaminen muiden ryhmien tekemään työhön tehtiin alussa kartoittamalla muiden työryhmien näkökulmaa yhteistyömallien tarkasteluun, mutta valmistelun edetessä vuoropuhelua muihin työryhmiin on pidettävä yllä jatkuvasti. 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi