Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus"— Esityksen transkriptio:

1 Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus

2 Ohjeistus Tähän diasarjaan on tarkoitus kuvata teidän alueella VESOTE-hankkeen aikana rakentunut elintapaohjauksen palveluketju ja –malli. Lisäksi diasarjassa on kysymyksiä, joiden tarkoituksena on kartoittaa millaisena näette elintapaohjauksen tulevaisuuden maakunnassa ja kunnassa. VESOTE-hankkeessa laaditaan alueellinen raportti elintapaohjauksesta maakunta- ja sote-uudistuksen tueksi, jossa näitä alueiden kuvaamia toimintamalleja ja näkemyksiä hyödynnetään. Voitte hyödyntää tämän diasarjan täyttämisessä jo käyttämiänne apuvälineitä, kuten prosessiympyrää, A3-lomaketta ja työpajassa 3 saamaanne tehtäväohjeistusta/pohdinnan avuksi –lomaketta. Tärkeää on huomata, että oikeita tai vääriä vastauksia ei ole. Tarkoitus on koota yhteen syntyneet toimintamallit ja löytää eväitä elintapaohjauksen rakentamiseen tulevassa maakunnassa ja kunnassa. Voitte kirjoittaa tekstiä vastauskenttiin niin paljon kuin tarvitsee, fonttikoon pitäisi automaattisesti pienentyä kehyksessä tekstimäärän mukaan. Viimeisessä tiimitapaamisessamme käymme yhdessä vielä läpi tämän diasarjan täyttämistä. Ennen tiimitapaamista lähetämme lyhyen webropol-kyselyn, johon tiimi vastaa yhteisesti tiimitapaamisen aikana. Palauta tämä diasarja täytettynä viimeistään sähköpostilla osoitteeseen

3 Kehittämistiimi Yhteistoiminta-alue/kunta:
Paikkakunta jossa yksilöllinen elintapaohjaus (PLU) toteutettiin: Slogan: Kehittämistiiminne jäsenet (nimet, toimenkuvat ja organisaatio): Kerro myös kuka oli tiimin valmentaja/yhteyshenkilö

4 1. Tunnistaminen a) Miten tunnistaminen teillä tapahtui? Kerro mikä oli kohderyhmävalintanne (esim. ”pre-diabeetikot ja 2 tyypin diabeetikot”)? Kuvaile kohderyhmä mahdollisimman tarkasti. Kerro myös lyhyesti miksi päädyitte tähän kohderyhmään. Vastaus: b) Mitkä olivat määrittelemänne kriteerit joilla asiakkaita ohjattiin yksilölliseen elintapaohjaukseen? Kuvaile lyhyesti miksi valitsitte nämä kriteerit.

5 1. Tunnistaminen c) Missä eri tahoilla tunnistamista tapahtui? Nousiko joku taho esiin jossa tunnistamista tapahtui erityisen paljon? Vastaus: d) Tässä kohtaa voitte kertoa vapaasti ajatuksianne ja havaintojanne liittyen tunnistamiseen. Esim. millaisia haasteita tunnistamiseen liittyi, oliko tunnistamisen helppoa/vaikeaa, tuliko esiin jotain yllättäviä huomioita?

6 1. Tunnistaminen e) Miten tuleva maakunta- ja sote-uudistus mielestänne vaikuttaa tunnistamisvaiheeseen? Missä tunnistaminen mielestänne jatkossa tapahtuu? Mitä tulisi erityisesti ottaa huomioon maakunnallisen elintapaohjauksen palveluketjun suunnittelussa tunnistamisen osalta? Voitte kertoa vapaasti ajatuksianne tunnistamisvaiheesta liittyen maakunta- ja sote-uudistukseen. Vastaus:

7 2. Puheeksiottaminen a) Miten puheeksiotto teidän alueella tapahtui? Miten huomioitte puheeksiottamisen elintapaohjauksen palveluketjun rakentamisessa? Millaisia puheeksiottamisen keinoja teillä käytettiin? Miten huomioitte puheeksiottamisessa asiakaslähtöisyyden? Vastaus: b) Tässä kohtaa voitte kertoa vapaasti ajatuksianne ja havaintojanne liittyen puheeksiottamiseen. Esim. millaisia haasteita puheeksiottamiseen liittyi, oliko puheeksiottaminen helppoa/vaikeaa, tuliko esiin jotain yllättäviä huomioita?

8 2. Puheeksiottaminen c) Vaikuttaako maakunta- ja sote-uudistus mielestänne jotenkin puheeksioton vaiheeseen? Missä puheeksiotto mielestänne jatkossa tapahtuu? Mitä tulisi erityisesti ottaa huomioon tulevaisuudessa puheeksioton osalta? Voitte kertoa vapaasti ajatuksianne elintapaohjauksen puheeksiotosta liittyen maakunta- ja sote-uudistukseen. Vastaus:

9 3. Lähettäminen a) Kertokaa miten lähettäminen elintapaohjaukseen teillä tapahtui? Oliko lähete –käytännöt selkeät? Mikä taho teki lähetteet yksilölliseen elintapaohjaukseen? Vastaus: b) Mikäli käytössä oli Effican LIIKUN-lehti niin kertokaa kokemuksianne sen käytöstä lähettämisessä? Mitä hyvää ja huonoa tässä ratkaisussa mielestänne oli?

10 3. Lähettäminen c) Tässä kohtaa voitte kertoa vapaasti ajatuksianne ja havaintojanne liittyen lähettämiseen. Esim. millaisia haasteita lähettämiseen liittyi, oliko lähettäminen helppoa/vaikeaa, tuliko esiin jotain yllättäviä huomioita? Vastaus: d) Vaikuttaako maakunta- ja sote-uudistus mielestänne jotenkin lähettämisen käytäntöihin? Missä lähettäminen mielestänne jatkossa tapahtuu? Mitä tulisi erityisesti ottaa huomioon tulevaisuudessa lähettämisen osalta? Voitte kertoa vapaasti ajatuksianne elintapaohjauksen lähettämisvaiheeseen maakunta- ja sote-uudistuksen näkökulmasta.

11 4. Elintapaohjausprosessi
a) Miten varsinainen elintapaohjausprosessi teillä toteutui? Mikäli se toteutui PLU:n ja Maija Kuoppalan toteuttamana, niin teidän ei tarvitse kuvata ohjauksen sisältöä, mutta kuvaile liittyikö teidän alueella elintapaohjauksen toteutukseen jotain erityisiä piirteitä (esim. oliko prosessiin linkitetty muita palveluita)? Vastaus: b) Mitä muita elintapaohjauksen palveluita teillä on PLU:n toteuttaman yksilöohjauksen lisäksi? Onko teillä elintapoihin liittyvää ryhmäohjausta ja jos on niin mitä? Tai toteutetaanko teillä yksilöohjausta jonkun myös jonkun muun tahon toimesta?

12 4. Elintapaohjausprosessi
c) Tässä kohtaa voitte kertoa vapaasti ajatuksianne ja havaintojanne liittyen elintapaohjausprosessiin. Esim. millaisia haasteita siihen liittyi, tuliko esiin jotain yllättäviä huomioita jne? Vastaus: d) Vaikuttaako maakunta- ja sote-uudistus mielestänne elintapaohjauksen toteutukseen? Missä hankkeessa toteutetun kaltainen yksilöllinen elintapaohjaus mielestänne jatkossa tapahtuu, entä ryhmäohjaus? Mitä tulisi erityisesti ottaa tältä osin huomioon maakunnallisen elintapaohjauksen palveluketjun suunnittelussa? Voitte kertoa vapaasti ajatuksianne elintapaohjauksen prosessista liittyen maakunta- ja sote-uudistukseen.

13 5. Elintapojen hallinta a) Miten elintapojen hallintavaiheen kehittäminen teillä toteutui? Millaisia matalan kynnyksen palveluita teidän alueelta löytyy ja miten palveluohjaus niihin tapahtuu? Vastaus: b) Hyödynnetäänkö elintapojen hallintavaiheessa elintapoihin ja omahoitoon liittyviä sähköisiä palveluita, jos niin mitä?

14 5. Elintapojen hallinta c) Tässä kohtaa voitte kertoa vapaasti ajatuksianne ja havaintojanne liittyen elintapojen hallintavaiheeseen. Esim. millaisia haasteita tämän vaiheen kehittämiseen liittyi, tuliko esiin jotain yllättäviä huomioita? Vastaus: d) Vaikuttaako maakunta- ja sote-uudistus mielestänne elintapojen hallintavaiheeseen? Mitä tulisi erityisesti ottaa huomioon tulevaisuudessa elintapojen hallintavaiheen osalta? Voitte kertoa vapaasti ajatuksianne elintapaohjauksen hallintavaiheesta liittyen maakunta- ja sote-uudistukseen.

15 Yhteenveto Kertokaa mielestänne kolme tärkeintä asiaa (mieluusti yhdellä sanalla tai lyhyellä virkkeellä), jotka tulee huomioida kehitettäessä vaikuttavaa elintapaohjausta ja elintapaohjauksen palveluketjua

16 Vapaa palaute ja kehitysideat
Tässä voitte vapaasti antaa palautetta ja kehitysideoita vaikuttavan elintapaohjauksen toteuttamiseksi nyt ja tulevaisuudessa. Palaute:


Lataa ppt "Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google