LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

Mitä tiedämme suomalaislasten liikkumisesta tutkimustulosten perusteella Koonneet: Arja Sääkslahti, Anne Soini, Anette Mehtälä, Arto Laukkanen ja Susanna.
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
LIIKKUMINEN JA FYYSINEN TOIMINTA LAPSEN KEHITYKSEN KANNALTA
LAPS SUOMEN -tutkimus Valtakunnallinen 3-12 –vuotiaiden lasten liikunta-aktiivisuuden perusselvitys.
Otsikko Verdana 24 p Tekstit Verdana 16p Jukka Karvinen
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
Talvikauden harjoittelu
 JYMYN URHEILUKOULU TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ ETEENPÄIN TARKOITTAA MONIPUOLISTA LIIKUNTAA 1-2 KERTAA VIIKOSSA (maanantai, keskiviikko)  URHEILUKOULUN MAKSU x €
Kasvaurheilijaksi.fi.
Kouluterveydenhoitaja lasten liikunnan edistäjänä ja tukijana
Kohti puolimaratonia! THE GRIND
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Päivähoidon liikunta.
Liikunnasta syrjäytyneet –hanke Hankeverkoston tapaaminen Hankekatsaus Katja Rajala / LIKES.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Lasten päivähoito 2010 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Sosiaaliturva äitiys- ja isyyslomat/rahat, lapsilisät Eva Tinkanen ja Kiira Kallonen.
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Olli Simonen, Suomen Osteoporoosiyhdistys Heinola
VIRTAA TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä | Sykettä liikunnasta Sykettä liikunnasta Virtaa TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä.
Esittely seuroille ja medialle – syksy Suomen Jääkiekkoliitto - Turkka Tervomaa2 - fyysisen aktiivisuuden muutos on ollut ”nollasummapeliä”
Oriveden varhaiskasvatuksen liikuntasuunnitelma. Varhaiskasvatuksen liikuntatiimi  edustaja joka yksiköstä ja perhepäivähoidosta  aloitti toimintansa.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
FYYSINEN TOIMINTAKYKY. Hyvä fyysinen toimintakyky auttaa suoriutumaan arjen ja työn (=opiskelun) vaatimista haasteistaHyvä fyysinen toimintakyky auttaa.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
Jon Salminen Samuli Pentinniemi Keski-Palokan koulu.
T ERVEELLINEN LIIKUNTA Hurtig gnedtomovewww.youtube.com/user/wearedesi gnedtomove.
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
Kohti hyvää kuntoa.
Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (2016)
Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
Liikkuva koulu –seminaari
LASTEN LIIKUNTAMAA Vapaata, vauhdikasta, iloista ja monipuolista perheliikuntaa 1-12-vuotiaille Huhkolinnassa klo sunnuntaisin
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Liikunnan eri määritelmät 6.2
Liikunta+ravinto.
Liikutaan.
Liikutaan.
Lasten liikuntaranneke
Kesäharjoittelu ohjelma
Ideointia Oulussa
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
PERUSLIIKUNTA.
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
Höntsäliikuntaa nuorille Piirosen liikuntakeskuksessa lauantaisin
VASU-BREIKKI.
Hyvinvointia Liikunnasta.
perhepäivä Solvallan Urheiluopistolla lauantaina klo 10:00-15:00.
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Hyvinvointikoordinaattori,
Esityksen transkriptio:

LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI? Alle kouluikäinen lapsi tarvitsee joka päivä vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa. Reipas liikunta tarkoittaa hengästyttävää liikuntaa. Alle 3-vuotiaiden lasten liikunta on pääsääntöisesti omaehtoista liikkumista osana arkipäivän toimintoja, leikkejä ja hoitotilanteita. Isommilla lapsilla liikunta voidaan jakaa useammiksi lyhyiksi jaksoiksi päivän mittaan ja sen tulisi olla mahdollisimman monipuolista: kävelyä, ulkoleikkejä, juoksua, pyöräilyä, pelejä, kiipeilyä. Lajit voi valita lapsen oman mieltymyksen mukaan.