Harjoituksia II.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Advertisements

Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Yritysjohdon koulutuskeskus
Vinkkejä sanojen muistamiseen •Visuaalisen muistin tukeminen ▫Sanan liittäminen kuvaan  pohdi, mitä oman kielen sanaa opeteltava sana muistuttaa  luo.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Miksi yksi yritys menestyy**, toinen ei?
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Mitä ne ovat? Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?
Listening comprehension
1. Tunnetko oman kotiseutusi kansallispuvun?
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
USKONTO/aineenopettajat PORTFOLIOTYÖSKENTELY Ryhmäkokoontuminen 2 Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Mielenterveys s. 110 –
Viestintäsuunnitelma
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Haastatteluun valmistautuminen
Toimintaohjeet opelle
Ops seminaari Askola.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
P ROJEKTIN TULOKSET Tavoitteet: Henkilökohtaisen avun keskuksen toimintamallin luominen Henkilökohtaisten avustajien ja työnantajien kouluttaminen ja tukeminen.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Opiskelevan urheilijan talous Jari Savolainen ja Jukka Tirri Korkea-asteen kaksoisuraseminaari, Helsinki
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
Suomen Laatuyhdistys ry:n Osaamisen kehittämisfoorumi (OKF) Te tapäivä ke klo – Omakustanteinen kahvi Tavastian kahviossa.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
Päihdepäivät Jyväskylä
Mitä tällä tunnilla tehdään?
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
KAMERAKYNÄ JA ISMO KIESILÄINEN
Harjoituksia II.
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Luen, kirjoitan ja kerron
Kansainvälisyyspäivät Seinäjoella
kolme pistoa 1. Ristipisto (Cross stitch): kuvaohje
Puhetilanteen kieli.
Valtakunnallinen lastensuojelujärjestö
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Luku 09 Tunteiden säätely ja psyykkinen hyvinvointi.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Partion johtamismallin avulla
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Kysely yleisille kirjastoille 2013
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Varajohtajuus –Millainen on vara- ja apulaisjohtajuuden kokonaiskuva?
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Volitioprosessi, tahdon!
TERVEYSTIETO 8 Aloitus.
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Yrittäjyys antaa virtaa
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Tuetun päätöksenteon koulutus
Markkinointisuunnitelma
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Harjoituksia II

Life Balance - harjoitus Pohdi, kuinka hahmotat tämänhetkisen elämäsi balanssin Täytä kukin sektori sen mukaan onko alueen osuus mielestäsi “liian vähän”, “sopivasti” vai “liian paljon” elämässäsi tällä hetkellä. Määrittele mikä sektoreista on nyt “lähimpänä” juuri “oikeaa”.

Life Balance -harjoitus Pohdi parin kanssa: “Miksi käytät liian vähän aikaa ja energiaa tällä alueella?” “ Mitä ajattelet puuttuvan?” “Mitä teet ylläpitääksesi tasapainoa tällä alueella?” “Voitko ajatella joitakin erityisiä asioita/toimintoja, jotka pistävät tämän alueen pois tasapainosta?” “Oletko aina tuntenut, että tämä alue on pois tasapainosta? Jo et, milloin se alkoi muuttua ja miksi?” “Onko sinulla kokonaisvaltaisuuden tunne? Missä määrin?”

Life Balance Circle MENTAL PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL too much just right too little PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL

Life Balance Wheel TYÖ ÄLYLLINEN SOSIAALINEN SPIRITUAALINEN too much just right too little SPIRITUAALINEN HENKILÖKOHTAINEN FYYSINEN EMOTIONAALINEN LEIKKI

Sample Balance Circle MENTAL PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL too much just right too little PHYSICAL SPIRITUAL EMOTIONAL

Staying Afloat I Kuvaa jokin odottamaton haaste, jonka olet kohdannut – työssä tai muussa elämässäsi. Jos on vaikea löytää tämänhetkistä haastetta, mieti jotain haastetta, jonka mahdollisesti voisit kohdata tulevaisuudessa (resilienssin idea voi valmistaa käsittelemään paremmin mahdollisia odottamattomia haasteita) Yksi parhaita tapoja käsitellä odottamattomia haasteita tai “mutkia ja notkoja” on muistella aiempia haasteita; kuinka olet kohdannut ja voittanut ne. Millainen ajattelu auttoi? Millaisiin toimenpiteisiin ryhdyit? Millaista tukea etsit? Millaisia resursseja/voimavaroja etsit ja hyödynsit? Mikä ei toiminut siinä tilanteessasi? Onko jotain, mitä olisit voinut tehdä eri tavalla?

Staying Afloat II Piirrä paperille/fläpille nelikenttä ja nimeä kentät: Ajattelu, Toiminta (oma, sisäinen), Tuki ja Resurssit (ulkoiset) Kun asiakas on kuvannut tilanteensa, käytä paperia asiakasta auttaneiden keinojen ideointiin ja organisointiin. Ajattelu Toiminta (oma, sisäiset resurssit) Tuki Resurssit (ulkoiset) Mieti mitä olivat ne ydinasiat, jotka antoivat tukea ja joiden avulla selvisit vaikeasta tilanteesta.

Arvostustehtävä I 1. Ideointi Millaisia arvostuksen muotoja ihmiset voivat antaa itselleen? Millaisia arvostuksen muotoja henkilö voi saada kustakin seuraavasta suhdetyypistä? a. Vertikaaliset suhteet (rakenteelliset, - ei henkilökohtaiset suhteet ) “Yläpuolellamme” olevat (esim. johtajat, rahoittajat) “Alapuolellamme” olevat (esim. asiakkaat, opiskelijat, yhteistyökumppanit, jotka ovat meille “tilivelvollisia” b. Horisontaaliset suhteet Yhteistyökumppanit ja vertaiset (esim. Samassa toimistossa, samssa yhtiössä, samalla kentällä olevat) perhe ja ystävät.

Arvostustehtävä II 2 Henkilökohtaista “Millaisia arvostuksen muotoja sinä olet antanut?” “Millaisia arvostuksen muotoja haluaisit itsellesi annettavan?” “Oletko tyytyvöinen saamaasi arvostuksen tasoon?”