Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luen, kirjoitan ja kerron

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luen, kirjoitan ja kerron"— Esityksen transkriptio:

1 Luen, kirjoitan ja kerron
Miten teen kirjaesitelmän? Valitse sinua kiinnostava kirja. Nauti ja eläydy kirjan tunnelmaan.

2 Tässä sinulle lisää apukysymyksiä
Mikä kirjan nimi on? Kuka kirjan on kirjoittanut? Etsi netistä tietoa kirjailijasta; esim. missä ja milloin syntynyt, mitä muita kirjoja kirjoittanut … Kuka tai ketkä ovat kirjan päähenkilöitä? Millainen päähenkilö on ? Mitä haluaisit kysyä päähenkilöltä tai joltain muulta kirjan henkilöltä?

3 Tee kirjaesitelmän avuksi kartta
Muista kirjoittaa kokonaisin lausein. Päähenkilöt - kuvaile päähenkilöä kerro päähenkilön perheestä, kodista ja ystävistä kerro, mistä päähenkilö pitää ja mistä ei pidä kirjoita mielipiteesi päähenkilöstä Tapahtumapaikat missä kaikki tapahtuu? kuvaile tapahtumapaikkoja Tärkeimmät tapahtumat mitä kirjassa tai kertomuksessa tapahtuu? mikä ongelma kirjassa on? älä kerro loppuratkaisua! kirjoita kirjan hauskimmasta, pelottavimmasta tai jännittävimmästä kohdasta. Mielipiteeni kirjasta mitä ajattelet kirjasta? millainen kirja mielestäsi oli? kenelle suosittelisit kirjaa?

4 Valmis kirjaesitelmä Kirjoita kirjaesitelmä koneella valmiiksi. Tee työ huolellisesti. Muista väliotsikot. Etsi kirjasta hauskoja tai outoja kohtia, sanoja tai sanontoja. Esittele kirjaesitelmäsi luokallesi. Esitelmän tulee kestää noin 5-10 minuuttia. Valitse ja lue jokin hauska, jännittävä tai mielenkiintoinen kohta kirjasta. Onnea työhösi =)


Lataa ppt "Luen, kirjoitan ja kerron"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google