Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Varajohtajuus –Millainen on vara- ja apulaisjohtajuuden kokonaiskuva?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Varajohtajuus –Millainen on vara- ja apulaisjohtajuuden kokonaiskuva?"— Esityksen transkriptio:

1 Varajohtajuus –Millainen on vara- ja apulaisjohtajuuden kokonaiskuva?
Varhaiskasvatuksen johtajuusfoorumi, Joensuu Leena Halttunen, KT Jyväskylän yliopisto JYU. Since 1863.

2 Niinpä, Millaisia johtajuusnimikkeitä kunnissa on käytössä
Niinpä, Millaisia johtajuusnimikkeitä kunnissa on käytössä? Ketkä kaikki päiväkotitasolla jakavat johtajuutta? Kuinka paljon varajohtajalla on aikaa johtajuuteensa? Maksetaanko siitä erillinen korvaus? JYU. Since 1863.

3 Työpajan tavoite Työpajassa pohditaan ja pureudutaan varhaiskasvatuksen vara-ja apulaisjohtajuuteen. Alustus innoittaa keskustelemaan vara- ja apulaisjohtajien tehtävistä, rooleista ja tuntemuksista ja siitä, mikä määrittelee varajohtajuuden toteutumista. Tavoitteena on myös jakaa hyviä käytänteitä, miten tämä tärkeä resurssi parhaalla mahdollisella tavalla tukisi päiväkodin johtajuutta ja jokaisen vara- tai apulaisjohtajan omaa johtajuutta. JYU. Since 1863.

4 Tehtäviä Tehtävien tila Asiakkaiden tila Sijaistamisen tila
Tietyt tehtävät varajohtajan vastuulla Enemmän hallintoon kuuluvia tehtäviä Asiakkaiden tila Työ asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Sijaistamisen tila Sijaistaa johtajaa hänen poissa ollessaan JYU. Since 1863.

5 Rooleja Välittäjän tila Kumppanuuden tila Vastuun tila
Toimia välittäjän johtajan ja henkilöstön/arjen välillä Kumppanuuden tila Olla kumppani johtajalle päivittäisissä asioissa Vastuun tila Melko itsenäinen vastuu yksikön asioista Päätöksenteon tila Tehdä melko itsenäisiä päätöksiä JYU. Since 1863.

6 Tuntemuksia Rajoitettu tila Hiljaisuuden tila Tiedon tila
Ei mahdollisuutta toteuttaa johtajuuttaan riittävästi Hiljaisuuden tila Tarve arvioida mitä ja milloin voi puhua Tiedon tila Tarve tietää enemmän kuin “rivityöntekijä” JYU. Since 1863.

7 Varajohtajien johtajuuden tilat (V –alkuiset nimet ovat varajohtajia ja L –alkuiset vastuuhenkilöitä) Tehtävät Liisa Asiakkaat Sijaistaminen Vuokko ja Venla Välittäjä Viivi Kumppani Vilja ja Leila Vastuu Laura ja Lotta Päätöksenteko Veera Rajattu Vappu Hiljaisuus JYU. Since 1863.

8 Mikä on sinulla päällimmäisenä mielessäsi varajohtajuuteen liittyen?
Millaista sinun tai työntekijäsi johtajuus on tehtävien, roolien ja tuntemusten suhteen? Mikä on sinulla päällimmäisenä mielessäsi varajohtajuuteen liittyen? JYU. Since 1863.

9 Mikä määrittelee varajohtajuuden toteutumista
Johtaja Varajohtaja itse Työnantaja Kollegat JYU. Since 1863.

10 Työnantaja Miten työnantaja määrittelee Tehtävien tarpeellisuutta
Tehtävien määrittely Aikaresurssia Rahallista korvausta Kouluttamista JYU. Since 1863.

11 Lähiesimies Lähiesimies määrittelee tehtäväkokonaisuutta yhteistyössä varajohtajan kanssa Miten johtaja avaa varajohtajuutta muulle yhteisölle Johtajan persoona JYU. Since 1863.

12 Varajohtaja itse Vain pari varajohtajaa oli itse määritellyt tai rajannut tehtäväänsä Suurin osa koki olevansa tasavertainen muiden kollegoiden rinnalla Ammatillinen identiteetti ja ”tärkein työ” oli lastentarhanopettajuus Ajankäytön haasteet JYU. Since 1863.

13 Kollegat Pääsääntöisesti myönteistä suhtautumista
Ei vaatimuksia varajohtajan tehtävän suhteen ”pikkupomo” JYU. Since 1863.

14 Kuka tai mikä sinun johtajuuttasi määrittää?
Onko sen määrittelyssä jotain muutettavaa? JYU. Since 1863.

15 Hyviä käytänteitä, miten parhaalla mahdollisella tavalla varajohtajuus tukee päiväkodin johtajan työtä ja varajohtajan johtajuutta? JYU. Since 1863.

16 Miksi on syytä pohtia varajohtajuutta?
Niin varajohtajat, johtajat kuin kollegat tunnistivat varajohtajien johtajuuden, mutta jääkö se vähän epäselväksi? Työidentiteetti on sekä lastentarhanopettajuutta että johtajuutta Tuottaako se ristiriitaa? Voivatko varajohtajat toimia haluamallaan tavalla varajohtajina? JYU. Since 1863.


Lataa ppt "Varajohtajuus –Millainen on vara- ja apulaisjohtajuuden kokonaiskuva?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google