Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LAPE-PÄHKINÄT vol. 1 17.8.2017 - Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LAPE-PÄHKINÄT vol. 1 17.8.2017 - Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita."— Esityksen transkriptio:

1 LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita Uusi dia (tekstisivu)

2 Lape-pähkinät Lape-pähkinät ovat yksittäisten toimijoiden, työryhmien ym. yksi keino osallistua lapsi- ja perhepalveluiden kehittämistyöhön Pirkanmaalla. Nämä tehtävät on laadittu vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluita lapsiperheissä kokoavan työn tueksi. Rajaus on hyvä pitää mielessä pähkinöitä särkiessä. Voit/voitte valita paketista haluamanne pähkinät tai pähkinöitä. Vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden työryhmä miettii pähkinöitä pureksittavaksi pitkin hankekautta. Kannattaa siis kurkistaa onko paketissa uusia pähkinöitä. Myös pähkinäideoita otetaan ilolla vastaan!  Vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden työryhmä hyödyntää vastauksia työskentelyssään mikäli pähkinän tiivistelmä on toimitettu tehtävässä annettuun päivämäärään mennessä. Tehtävät voi palauttaa 1-3 sivuun (A4) tiivistettyinä esityksinä osoitteeseen tai kenelle tahansa tietämällesi työryhmän jäsenelle. Voitte myös kutsua koordinaattorin työryhmäänne kuulemaan ja keskustelemaan ideoistanne.

3 PALVELUTARPEET JA –TILANTEET, palautus 31.10.2017 mennessä
Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki lapsiperheissä - Pirkanmaan LAPE-pähkinä no. 1 Pähkinä ammattilaisille ja ammattilaisryhmille: Millaisia vanhemmuuden ja/tai parisuhteen tuen tarpeita ja tilanteita olet kohdannut työssäsi? Pidä esim. viikon ajan kirjaa asiakastyöstäsi näistä näkökulmista: Nimeä tilanne ja mieti onko kyse vanhemmuuden vai parisuhteen tuen palvelusta. Kuinka usein tilanne toistuu työssäsi? Saiko asiakas tarvitsemansa eli osasitko ratkaista tilanteen (esim. ohjaaminen oikean palvelun äärelle)? Mistä tiedät, että asiakas sai tarvitsemansa (esim. kerätäänkö asiakaspalautetta tai kokemustietoa)? Entä millaisia haasteita tilanteen hoitamiseen/ ongelman ratkaisemiseen liittyi? Valitse teemaksi joko vanhemmuus tai parisuhde. Jatka taulukkoa tarvittaessa tai tee kokonaan uusi. Tilanne Kuinka usein tilanne toistuu työssäsi? Saiko asiakas tarvitsemansa eli miten tilanteen/ongelman ratkaisit? Mistä tiedät, että asiakas sai tarvitsemansa? Keskeiset haasteet tilanteen ratkaisemisessa

4 Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki lapsiperheissä - Pirkanmaan LAPE-pähkinä no. 2
PALVELUPOLKU – miltä hyvä polku näyttää? Palautus vuoden 2017 loppuun mennessä Laaja Lape-pähkinä esim. työpajatyyppiseen työskentelyyn. Tehtävää voi halutessaan pilkkoa osiin. Mieti/Miettikää asiakasnäkökulmasta sitä, mitkä asiat joko vanhemmuuden tuen palveluissa ja/tai parisuhteen tuen palveluissa toteutuvat kun asiakaskokemukset ovat hyviä ja kulkija (asiakas) tuntee olonsa turvalliseksi? Määrittäkää asiakas/asiakasryhmä, jonka palvelupolkua mietitte. Nimetkää yksittäinen palvelu tai palvelukokonaisuus, jota kuvaatte. Kuvatkaa polun vaiheita ei tarvitse olla kaiken kattavat lapsen hyvinvoinnin näkökulmasta ja ikäkausittain. Kuvauksen ei tarvitse olla kaiken kattava. a) ennen lapsen syntymää, b) 0-6 v., c) 7-12 v., d) v., e) 17- noin 20 v. Piirrä perhe Työryhmä/TK

5 Hyvin toimivat vertaisryhmät
Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki lapsiperheissä - Pirkanmaan LAPE-pähkinä no. 3 Kuvatkaa hyvin toimivan vertaisryhmän tunnusmerkkejä. Vastatkaa ainakin oheisiin kysymyksiin. Lisäksi voitte kuvata toimintaanne myös esitettyjä kysymyksiä laajemmin. Millaisesta vertaisryhmätoiminnasta on kyse? Mitä osallistujat odottavat vertaisryhmältä? Millaisiin ryhmiin tullaan mielellään? Miten hyvä ryhmä järjestetään? Tarvitaanko asiantuntijaa vai riittääkö vanhempien keskinäinen tuki? Millaisia haasteita/vaikeuksia vertaisryhmän toimintaan liittyy? Millaisia kokemuksia ja tuloksia on saatu vertaisryhmätoiminnasta?

6 Lasten ja nuorten ääni Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki lapsiperheissä - Pirkanmaan LAPE-pähkinä no. 4 Miten lasten ja nuorten ääni saataisiin paremmin kuuluviin vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluissa ja niiden kehittämistyössä?


Lataa ppt "LAPE-PÄHKINÄT vol. 1 17.8.2017 - Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google