MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Advertisements

Käyttäytymisen arviointi
ARVIOINTI Vanhempainilta
Kivimäen koulu 1. luokkien vanhempainilta
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Opetuksen eheyttäminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet OPS 2016
Tervetuloa 7. luokkien oppilaiden huoltajat!. Tänään menossa mukana -Mukavien uusien oppilaidemme mukavia huoltajia -7. luokkien luokanvalvojat, opinto-
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Ops 2016 ja arviointi.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ops seminaari Askola.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Vanhempien mielipiteitä
Nokia-Viholan koulun vanhempainilta klo ja klo
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Ops-iltapäivä
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Erikoisluokkatoiminta
3.c
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Vanhempainilta
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
OPS 2016 Valinnaisuus.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Oppiainekohtaisten tavoitteiden pilkkominen vuosiluokittain.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
7lk:n arviointi.
Arviointi.
Maaselän koulun 4. lk:n vanhempainiltaan
Mikä on monialainen oppimiskokonaisuus?
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA? Se on kaiken koulun opetuksen ja toiminnan perusta. Perusteet ovat yhteiset kaikille Suomen koululaisille mutta kouluilla on joitain omia painotusalueita. Uusi opetussuunnitelma tuli voimaan 8/2016 Siinä kerrotaan Mitä opiskellaan Miten opiskellaan Miten tuetaan oppimista Miten arvioidaan oppimista

Mikä muuttuu kaikilla? Kehitetään laaja-alaisia taitoja, joita voi harjoitella kaikissa oppiaineissa

Mikä muuttuu kaikilla? Opetussuunnitelma mahdollistaa sen, että Oppimisympäristöt monipuolistuvat: työskentelyä luokkahuoneen ulkopuolella, erilaisissa työpisteissä, sähköisissä ympäristöissä… Käytetään toiminnallisia työtapoja Hyödynnetään tietotekniikkaa Oppilaat voivat osallistua oppimisen suunnitteluun Oppilaat opiskelevat eri tavoin, myös aine-/luokkarajat ylittäen Arviointi uudistuu

Mikä muuttuu 1.-2.-luokilla? Kaikilla luokka-asteilla toteutetaan lukukauden aikana ainakin yksi ainerajat ylittävä monialainen oppimiskokonaisuus (1.-2.luokat, 3.-4.-luokat ja 5.-6- luokat)- aiheena lähiympäristö Koulukohtaisesti on päätetty 8 taito- ja taideaineen tunnin jakamisesta 1.-2.- luokilla ja 4.-6.-luokilla Aloitetaan ohjelmoinnillisen ajattelun opettelu (esim. matematiikan kirjan tehtävissä) 2.luokalla ei opetella enää erikseen käsialakirjoitusta (”kaunoa”)

Mikä muuttuu 3.-4.-luokilla? Kaikilla luokka-asteilla toteutetaan lukukauden aikana ainakin yksi ainerajat ylittävä monialainen oppimiskokonaisuus (1.-2.luokat, 3.-4.-luokat ja 5.-6- luokat)- aiheena lähiympäristö 3.-4.-luokilla opiskellaan sekä teknisen että tekstiilityön työtapoja. Sen jälkeen oppilas valitsee ensisijaisen työtavan, jonka oppimiseen hän keskittyy. 4. luokalla alkaa uutena aineena yhteiskuntaoppi 4.-6.-luokilla oppilailla on 1 valinnainen taito- ja taideaineen tunti. Koulussamme se toteutetaan 3 vaihtuvalla kurssilla 12 viikon jaksoissa (kirjallisuus, musiikki ja liikunta)

Mikä muuttuu 5.-6.-luokilla? Kaikilla luokka-asteilla toteutetaan lukukauden aikana ainakin yksi ainerajat ylittävä monialainen oppimiskokonaisuus (1.-2.luokat, 3.-4.-luokat ja 5.-6- luokat)- aiheena lähiympäristö Opiskellaan ympäristötietoa, ei erillisinä oppiaineina biologiaa, maantietoa, fysiikkaa ja kemiaa. 6.luokalla ympäristötieto alkaa lukuvuonna 2017-18 5.- ja 6.-luokilla oppilas opiskelee käsitöitä ensisijaiseksi valitsemansa työtavan mukaisesti 6.luokalla aloitetaan ruotsin (B1)kielen opiskelu Yhteiskuntaoppia opiskellaan 4.-5.-luokilla ja historiaa 5.-6.-luokilla

Mikä on kasvatuskeskustelu? Koulullamme on käytössä kasvatuskeskustelu ensisijaisena toimenpiteenä tilanteissa, joissa oppilas toistuvasti häiritsee opetusta tai muutoin toimii koulun sääntöjen vastaisesti. KAKE-lomakkeeseen kirjataan kasvatuskeskusteluun johtaneet tapahtumat, toimenpiteet ja tilanteen seuranta. Lomake arkistoidaan KAKE-kansioon ja keskustelu merkitään wilmaan. Kasvatuskeskustelu toteutetaan 3-portaisesti seuraavasti: 1. Rikkeen havainnut opettaja tai KAKE-opettaja ja oppilas täyttävät kasvatuskeskustelulomakkeen ja ovat yhteydessä oppilaan kotiin. 2. Rikkeen toistuessa toinen KAKE-opettaja tai rehtori ja oppilas täyttävät lomakkeen ja ovat yhteydessä kotiin. 3. Rikkeen edelleen toistuessa keskusteluun osallistuvat asianosaisen opettajan, rehtorin ja oppilaan lisäksi huoltajat. Tarvittaessa oppilas voidaan määrätä jälki-istuntoon. Jälki-istunnossa oppilas voidaan määrätä istumaan hiljaa tai tekemään kasvatusta, opetusta tai kehitystä tukevia tehtäviä.

Arvioinnin uudet tuulet Vähemmän laajoja kokeita (opitun arviointi) Enemmän jatkuvaa arviointia, ohjaavaa palautetta (oppimisen arviointi) Palautekeskusteluja, itse- ja vertaisarviointia Oppilaan laajat itsearvioinnit syys- ja kevätlukukauden lopuksi- oppimisprosessin ja osaamisen arviointi kehittyy luontevaksi osaksi koulutyötä Arviointikeskustelut käydään 1. luokan syyslukukaudella sekä 2. ja 6. luokan kevätlukukaudella

VÄLI- JA PÄÄTTÖARVIOINTI 1.luokalla väliarviointi on arviointikeskustelu, ei paperitodistusta 2.-4.-luokalla väliarviointi on sanallinen paperitodistus 5.-6.-luokilla väliarviointi on paperinen numerotodistus. Taito- ja taideaineista (KU, KÄS, LI, MU) ei tule numeroarviointia, ei myöskään alkavista aineista (5.luokka HI ja 6.luokka RU) 1.-4.-luokilla lukuvuositodistus on sanallinen paperitodistus 5.-6.-luokilla lukuvuositodistus on paperinen numerotodistus. Taito-ja taideaineista ei tule numeroarviointia. Lisäksi 2.luokan ja 6.luokan keväällä oppilaan ja vanhempien kanssa käydään arviointikeskustelu. Siinä oppilaalle annetaan muuta ohjaavaa palautetta.

KÄYTTÄYTYMISEN ARVOINTI Käyttäytymisen arvioinnin 3 osa-aluetta ja koulun niille määrittämät tavoitteet ovat: toisten ihmisten ja ympäristön huomioon ottaminen Tavoitteena oman vuoron odottaminen, muiden kuunteleminen, epäonnistumisten sietäminen, reilu käytös muita kohtaan, riitojen sopiminen muut huomioiden, koulun henkilökunnan työn arvostaminen yhteisesti sovittujen toimintatapojen ja sääntöjen noudattaminen Tavoitteena toimia vastuullisesti ja ohjeiden mukaan, työrauhan antaminen, koulutehtävistä ja -välineistä huolehtiminen asiallinen, tilannetietoinen käyttäytyminen ja hyvät tavat Tavoitteena käyttäytyä hyvien tapojen mukaisesti erilaisissa arjen tilanteissa, vierailuilla ja yhteistilaisuuksissa sekä hallita tervehtiminen.