Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,"— Esityksen transkriptio:

1 Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen, töniminen ja lyöminen ovat myös kiusaamista, samoin syrjiminen ja yksin jättäminen.

2 Jokaisella on oikeus perusopetuslain ( 29 § ) mukaan turvalliseen opiskeluympäristöön opiskella ilman häirintää ja nauttia opetuksen laadusta kilvoitella toisia alistamatta ja nauttia yhdessä oppimisen iloista.

3 Kun huomaamme kiusaamista tai saamme tietää siitä
puutumme tilanteeseen heti - selvitetään tapahtumien kulku keskustelemalla kiusatun, kiusaajan sekä silminnäkijöiden kanssa - kirjataan tapahtumat paperille - laaditaan seurantasuunnitelma. Vertaissovittelulla annetaan oppilaille malli ratkaista ristiriitatilanteita avoimesti virheistä oppien.

4 Yhteys koteihin Oma opettaja ilmoittaa samana päivänä koteihin väärinkäsityksien välttämiseksi. Neuvotellaan vanhempien kanssa tukitoimista oppilaille. Tarvittaessa keskustellaan luokassa tapahtuneesta ja järjestetään kysely oppilaille tilanteen kartoittamiseksi. Tarvittaessa kutsutaan luokkaan toinen asianosainen aikuinen. Asia saatetaan OHR:n tietoon.

5 Kiusaamisen jatkuessa
Kutsutaan asianosaisten huoltajat kouluun yhteisneuvotteluun. Kartoitetaan tilanne mahdollisimman kattavasti. Laaditaan suunnitelma jatkotoimista. OHR tiedottaa asiassa mahdollisesti muita viranomaisia.

6 Sanktiot eli rangaistukset:
asia tiedotetaan huoltajalle ( Pol. 36§) opettaja voi määrätä kahden tunnin jälki-istunnon jälki-istunto kirjataan koulun rangaistuskirjaan rehtori voi antaa kirjallisen varoituksen ja johtokunta vapauttaa oppilaan koulutyöstä määräajaksi poliisiviranomainen voi määrätä sakkoja oikeuslaitos määrätä korvauksiin


Lataa ppt "Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google