Https://peda.net/kuopio/p/rajala. Vanhempien mielipiteitä https://todaysmeet.com/Rajalanvanhemmat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
S2-tiimin muistiinpanot
Advertisements

ARVIOINTI Vanhempainilta
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Tytöt teknologian taitajiksi
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Ops-iltapäivä
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Vanhempainilta
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Arviointi.
Maaselän koulun 4. lk:n vanhempainiltaan
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Mikä on monialainen oppimiskokonaisuus?
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Yhdessä opettaen -PIENTEN LASTEN KOULU TERVETULOA KOULUTUKSEEN!
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Tulevaisuuden koulu 2016 Mikkeli
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Esityksen transkriptio:

Vanhempien mielipiteitä

Tavoitteena taata tarpeelliset tiedot ja taidot sekä innostaa oppimaan 1/2 Suomalaisten lasten ja nuorten osaaminen ja taidot pysyvät tulevaisuudessakin hyvällä tasolla sekä kansallisesti että kansainvälisesti tarkasteltuna. Pedagogisia linjauksia, joiden avulla koulut voivat kehittää toimintatapojaan niin, että oppilaiden mielenkiinto ja motivaatio oppimiseen lisääntyy. Keskeisintä – vahvistaa oppilaan aktiivisuutta – lisätä opiskelun merkityksellisyyttä – mahdollistaa onnistumisen kokemukset jokaiselle oppilaalle

Tavoitteena taata tarpeelliset tiedot ja taidot sekä innostaa oppimaan 2/2 – Lapsia ja nuoria ohjataan ottamaan vastuuta opiskelustaan ja jokaista oppilasta tuetaan opinnoissa. – Oppilas asettaa tavoitteita, ratkaisee ongelmia ja arvioi oppimistaan tavoitteiden pohjalta. – Oppilaan kokemukset, tunteet, kiinnostuksen kohteet ja vuorovaikutus toisten kanssa luovat pohjaa oppimiselle. – Opettajan tehtävänä on opettaa ja ohjata oppilaita elinikäisiksi oppijoiksi ottamalla huomioon oppilaiden yksilölliset tavat oppia.

Oppimisen arviointiin monipuolisuutta Jatkuva arviointi Uusi opetussuunnitelma korostaa arviointimenetelmien monipuolisuuden lisäksi myös arviointia, joka ohjaa ja edistää oppimista. Oppilaan opintojen edistymisestä on annettava riittävän usein tietoa oppilaalle ja huoltajille. Palautetta annetaan muullakin tavoin kuin todistusten avulla. Oppimiskeskustelut syys-kevätlukukauden nivelvaiheessa, lukuvuositodistus kevätlukukauden lopussa – Jokaisen lukuvuoden päätteeksi oppilaat saavat edelleen lukuvuositodistuksen, jossa on oppiaineittain annettu arvio siitä, miten oppilas on saavuttanut lukuvuoden tavoitteet. – Sanallinen lukuvuositodistus 1-4 luokilla, numeroarviointi 4. vuosiluokasta eteenpäin

Oppimista myös luokkahuoneen ulkopuolella ja teknologian avulla Uusia oppimisympäristöjä ja työtapoja Turvallinen ja oppimaan innostava oppimisympäristö Luokkahuoneen lisäksi myös ulkopuolisia ympäristöjä: – Esim. liikutaan luonnossa – vieraillaan esimerkiksi museoissa tai yrityksissä Pelit ja muut virtuaaliset ympäristöt kuuluvat myös oppimisympäristöihin Teknologialla on yhä suurempi merkitys koulun arjessa Jokaisen oppiaineen opetuksessa käytetään monipuolisia työtapoja siten, että oppilaat oppivat myös erilaisia taitoja niiden myötä.

Muutoksia oppiaineiden sisällöissä ja aloitusajankohdissa Perusopetuksen opetussuunnitelma perustuu perusopetuslaissa määriteltyihin oppiaineisiin Oppiaineiden tavoitteita ja sisältöjä on uudistettu vastaamaan nyky-yhteiskunnan ja tulevaisuuden tieto- ja taitovaatimuksia Muutoksia on tullut myös oppiaineiden aloitusajankohtiin – Yhteiskuntaoppi 4. vuosiluokalla – ruotsi 6. vuosiluokalla

Laaja-alainen osaaminen karttuu kaikissa oppiaineissa

Ohjelmoinnin periaatteet tutuiksi Tieto- ja viestintätekniikan taitojen kehittäminen osana kaikkia oppiaineita Teknologia näkyy opetuksessa ja opiskelussa entistä enemmän Ohjelmointi osana matematiikan tavoitteita

Joka vuosi vähintään yksi oppiaineiden yhteinen kokonaisuus Monialaiset oppimiskokonaisuudet Jokaisessa koulussa on lukuvuosittain ainakin yksi selkeä teema, projekti tai jakso, jossa yhdistellään eri oppiaineiden sisältöjä ja käsitellään valittua aihetta useiden oppiaineiden näkökulmista. Lukuvuonna Rajalan koulussa – Vesi – metsä

Valinnaisuutta aiempaa aikaisemmin Valinnaiset aineet sijoittuvat entistä enemmän myös alemmille vuosiluokille. Taide- ja taitoaineisiin lisätunteja kaikissa Kuopion alakouluissa vuosiluokilla 3 ja 4 – Rajalassa lisätunteja kuvaamataidossa, musiikissa ja liikunnassa Koulukohtaiset valinnaisaineet vuosiluokilla 5 (2vvt) ja 6 (1vvt) – Toteutetaan yhdessä Länsi-Puijon koulun kanssa Ilmaisutaito, Liikunta, Puijo, TVT-taidot, Virtuaalimatka Eurooppaan – Poikkeuksena kaksikielinen opetus sekä musiikin painotusopetus

Oman koulun opetussuunnitelmaan tutustuminen tärkeintä Jokaisen huoltajan on tärkeää tutustua lapsensa koulun opetussuunnitelmaan. Huoltaja voi paremmin tukea lapsensa oppimista ja koulunkäyntiä, ja osallistua myös koulun toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen yhdessä koulun henkilöstön kanssa. – Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Kodin ja koulun yhteistyö lisää oppilaan, luokan ja koko koulun hyvinvointia ja turvallisuutta. Toimiva yhteistyö on avain onnistuneen koulupolun rakentamiseen jokaiselle oppilaalle.

Arvioinnista