- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Reaalikoe/Fysiikan ja kemian yo-ohjeita 2009
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Argumentaatioanalyysi tekstitaidon tehtävänä
ÄIDINKIELEN YLIOPPILASKOE
Preppaus ENA 4.
Reaalikoe Fysiikan ja kemian yo-ohjeita
Essee Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Muistin apuvälineet ennen koetta
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Kemian tentit ja yo-kirjoitukset 2014
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YO-kokeen tehtävätyypit Terve 4, s Määrittelytehtävä 2. Aineistotehtävä 3. Johdantotehtävä 4. Oppiainerajat ylittävä tehtävä 5. Tutkimustehtävä.
© Present-äSSä 2011 Jyväskylän Lyseon lukio Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai.
Essee Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos. Essee ’Essee’ tulee ranskan sanasta ’essayer’, joka merkitsee yrittää. Ensimmäinen esseisti, joka toi termin.
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle SYKSY Onnea ja menestystä kirjoituksissa!
Näin toimit yo-kokeessa Schildtin lukio Jyväskylä.
Vanhoja tekstitaidon yo-kokeita
TE4 Vastaamistaidon kehittäminen Hurtig ESSEE-VASTAUS - ohjeita Katso tarkkaan mitä kysytään! Suunnittele erilliselle paperille asiassa etenevä.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Terveystiedon reaalikoe
38 Diplomatia ja puolustusvoimat maan turvana s
Kallaveden lukion yo-info
Ohjeita valintaa varten
KERTAUSTUNNIT Hurtig
Palautetta luentojen reaktiopapereista
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Tutkielman teko-ohjeet
Essee – tekstien jalokivi
Ohjeita….
TEKSTITAIDON VASTAUS Ks. Särmä s. 392.
YO-info Syksy 2017.
ÄIDINKIELEN SÄHKÖINEN YLIOPPILASKOE
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Essee Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Äidinkielen esseekoe Lukemisen, kirjoittamisen ja kypsyyden koe
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
Näin toimit yo-kokeessa
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
Terveystiedon ainereaali
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
Tekstitaitovastauksen kertausta
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Kokeeseen vastaaminen
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
Biologia-preppaus.
Yleisohje Pitkä matematiikka
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Muutokset matematiikan opetuksessa
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
MATEMATIIKAN DIGITAALISEN YO-KOKEEN MÄÄRÄYKSET
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille, KAIKKI muut vastaukset puoliarkille - Vastauksen jatkuessa toiselle arkille, merkkaa se selvästi (esim. TE+9 jatkuu) - Paperit, joita et halua arvosteltavan, (luonnokset, konseptit, pilalle menneet vastauspaperit) yliviivataan selkeästi.

Terveystiedon reaalikoe - Kysymysten laadinnan perustana valtakunnallinen OPETUSSUUNNITELMA - Kysymyksiä kaikista kolmesta kurssista - Myös oppiainerajat ylittäviä kysymyksiä (1-4)

Terveystiedon reaalikoe - Reaalikokeessa 10 tehtävää, joista enintään kuuteen (6) saa vastata - Tehtävät arvostellaan pistein Kaksi viimeistä tehtävää on erityisen vaativia jokeritehtäviä. (+9, +10) - Jokeritehtävä arvostellaan pistein Aikaa vastaamiseen kuusi tuntia

Pisterajat kevään 2015 (lähes samat syksy 2014 ja kevät 2014 ) kokeessa: L E M C B A I L E M C B A I Pisterajat syksyn 2013 kokeessa: L E M C B A I

Esseevastauksen pisteytys Oma TE -opettaja arvostelee ensin, Yo- lautakunnan sensori lopullisesti. Vain täysiä pisteitä!! (useampiosaisten tehtävien osioista voi saada puolikkaita pisteitä)

0 pistettä - Tehtävänanto on tulkittu virheellisesti tai asiasisältö on virheellinen. 1 piste - Tehtävänanto on ymmärretty huonosti. Esimerkiksi otsikko on selitetty omin sanoin tai vastauksessa on vain jokin yksityiskohta. 2 pistettä - Vastauksen asiasisältö on niukka, yksipuolinen tai sivuuttaa osan tehtävästä. Vastaus voi olla laaja, mutta silti asiat on esitetty puutteellisesti, epätarkasti tai virheellisesti. Siinä voi olla myös epäoleellista tai tarpeetonta ainesta. Vastaus voi olla epäjohdonmukainen tai jäsentymätön.

Heikon vastauksen tunnusmerkit - suorituksessa on selviä asiavirheitä - ajatukset on ilmaistu epäselvästi tai epätarkasti - esitetyt tiedot osoittavat, että kokelas on käsittänyt tehtävän väärin, tai ovat muuten selvästi epäolennaisia - vastaus rakentuu pelkästään mielipiteiden varaan.

3 pistettä - Vastaus on pääosin ymmärretty oikein tehtävänannon mukaisesti, mutta rajoittuu vain muutamaan keskeiseen pääkohtaan. Vastauksessa ei ole pahoja asiavirheitä. 4 pistettä - Vastaus on kohdennukseltaan tehtävänannon mukainen, asiasisällöltään moitteeton ja monipuolinen, johdonmukainen kokonaisuus. Se sisältää myös arviointia, tulkintaa ja johtopäätöksiä, mutta tietojen yhdistely ja erittely on verrattain niukkaa.

5 pistettä - Vastauksessa on useita eri näkökulmia ja se osoittaa hyvää asiatietojen hallintaa ja ajattelutaitoa. Väitteet on perusteltu vakuuttavasti. Toisaalta laajalla tietojenhallinnalla voi saada anteeksi itsenäisen ajattelun puutteita tai päinvastoin asiasisällön suppeus on mahdollista korvata hyvillä oivalluksilla. 6 pistettä - Vastaus sisältää kypsää, loogista ajattelua ja siinä on asiatiedot kattavasti. Se on kohdennettu, rajattu ja painotettu tehtävänannon mukaisesti. Vastaus on kielellisesti ja sisällöllisesti ehjä ja selkeä kokonaisuus, jossa tiedot on yhdistetty laajempiin asiayhteyksiin. - Kriittinen arviointikyky, tietojen ja taitojen itsenäinen soveltaminen on ansiokasta

Jokeritehtävän pisteytys 0-3 vastaa normaalin vastauksen 0-3 pistettä 4-5 vastaa normaalin vastauksen 4 pistettä 6-7 vastaa normaalin vastauksen 5 pistettä 8-9 vastaa normaalin vastauksen 6 pistettä

Hyvä reaalivastaus - Vastaa siihen, mitä kysytään (pohditaanko, kuvaillaanko, selitetäänkö, vertaillaanko?) - Suunnittele. Käytä apuna hyviksi havaitsemiasi keinoja - Valitse tarkasteltava näkökulma/-t, valitse järjestys ja perustele valintasi - Lopuksi tarkista ja korvaa ne kohdat, mitkä voi. Ei lisäyksiä, vain siistimistä.

Hyvä reaalivastaus - Käsialan tulee olla selkeää ja siistiä. Lyijykynä riittää - Piirroksia, taulukoita ja kuvaajia voi tehdä. Nekin mieluiten lyijykynällä. - Kieli on selkeää ja asiapitoista. Termit ja käsitteet ovat oikeita ja ne on avattu. - Ei puhekieltä / ainekirjoitusta - Ei yleistyksiä - Ei toistoa - Ei täytelauseita / tyhjiä lauseita - Ei ”tarinoita” tai omia kokemuksia

Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio Epäasiallista tekstiä vai asiapitoista tekstiä? Ylipainoa ei suinkaan vähennä myöskään nykyajan kiire, jonka vuoksi ihmiset säntäävät töistä kotiin tai pikaruokapaikkaan ahtamaan sisäänsä herkkuja ja hampurilaisia. Kukapa nyt jaksaisi väsyneenä tehdä ruokaa, kun pikaruokaakin on saatavilla joka nurkan takana. Yksi osatekijä ylipainon lisääntymiseen on epäterveellisten välipalojen syönnin lisääntyminen. Syitä tähän ovat esimerkiksi kiireellinen työrytmi, pikaruokapaikkojen ja epäterveellisten välipala- tuotteiden runsas tarjonta sekä mainonta.