Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään."— Esityksen transkriptio:

1 Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka

2 Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään kymmeneen (10), a), b) ja c)-kohdat kuuluvat kaikki tehtävän ratkaisuun Tehtävät likimääräisessä vaikeusjärjestyksessä Syventävien kurssien tehtävät lopussa niiden vaikeudesta riippumatta.

3 Koetarvikkeet Paperi: A3 taitettuna, johon lasketaan vain tehtävä 1. A4 muille tehtäville. Jollet tee tehtävää 1, kootaan tehtäväsuoritukset vain nimitiedot sisältävän A4-arkin sisään. Tehtävät kootaan numerojärjestyksessä kokoarkin sisään. Vain yksi tehtävä/paperi Jätä 3-5 ruudun levyinen marginaali

4 Kirjoitusvälineet lyijykynä (HB tai nro 2) Vain piirroksia tehtäessä saa käyttää värikyniä. Punakynää EI SAA käyttää.

5 Apuvälineet Piirustusvälineet: harppi, piirtokolmio, viivain. KÄYTTÄKÄÄ NIITÄ! Laskin, muistit on nollattava itse jo ennen laskimen tuomista tarkastukseen. Hyväksytty taulukkokirja, ilmestynyt 1999 tai myöhemmin. Mitään merkintöjä ei saa olla, vain nimi sallitaan. Laskin ja taulukkokirja tuotava tarkastettavaksi edellisenä päivänä kansliaan klo 12 mennessä. Muistakaa laittaa nimilaput! Kokeen aikana kaverilta ei lainata mitään! Valvojalla on muutama varalaskin.

6 Koetehtävien käsittely Jokainen tehtävä omalla paperilla. Tehtävään liittyvät kuviot tulee olla samalla paperilla suorituksen kanssa. Harppia ja viivainta on käytettävä näitä edellyttävissä kohdissa. Vapaamuotoisia lyhenteitä tulee välttää. On suositeltavaa käyttää oppikirjoissa esiintyviä loogisia merkkejä.

7 Perustele ja selitä vaikka muutamalla sanalla. Laita yksiköt näkyviin. Jos tehtävän ratkaisu perustuu laskimen käyttöön, on syytä merkitä paperille ainakin lähtöarvot ja laskimen antama tulos. Tulos aina tarkkana arvona ellei erikseen pyydetä likiarvoa. Likiarvo sopivalla tarkkuudella. Jos ratkaiset tehtävän muulla kuin kouluissa opetetulla tavalla, perustele ratkaisu. Yliviivaa ne ratkaisut, joita et halua arvosteltavaksi. Yliviivaa myös suoritusten luonnosteluun käyttämäsi paperit.

8 Arvostelu Hyväksytyssä suorituksessa tulee käydä ilmi ratkaisun perustelut, tarvittavat laskut, lopputulos. Huom! Pelkkä vastaus ilman perusteluja ei ole hyväksytty suoritus! Pelkkä laskimen antama tulos ei siis riitä!

9 Erityisiä pistevähennyksiä Suoritus on epäselvä, sekava tai epäsiisti. Suoritus on erityisen monimutkainen, kömpelö tai niukka. Vähäinen laskuvirhe, jos sen vuoksi tehtävän luonne muuttuu, jos se aiheut- taa ilmeisen virheellisen lopputuloksen tai jos tehtävän tarkoituksena on testata kokelaan kykyä suorittaa virheettömiä laskutoimituksia.


Lataa ppt "Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google