Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vinkkejä juridiikan opiskeluun

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vinkkejä juridiikan opiskeluun"— Esityksen transkriptio:

1 Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Sanna Saarnia, 2012

2 Miksi juridiikkaa? Juridiikka on tradenomin opintoihin tukiaine, jonka on tarkoitus tukea, täydentää, syventää ja avartaa lisää ns. pääaineita. Juridiikka liittyy siis oleellisesti muihin aineisiin. Tämä EI tarkoita sitä, että juridiikka olisi toissijainen vaan Tietämättömyys juridisista seikoista voi pilata ammattiosaamisen Juridinen osaaminen tukee ammattiosaamista Juridisella osaamisella voi erottua edukseen työelämässä Juridiikasta voi tulla juuri sinulle oleellinen osaamiskriteeri rekrytoinnissa

3 Mitä erityistä opiskelussa? Luennot
Luennoilla käydään läpi kurssialueen pääosat. Ei siis välttämättä kaikkia kurssin aihealueeseen kuuluvia asioita. Lue kurssin kirjallisuus, opettajan antama lisämateriaali sekä tenttimateriaalit läpi huolellisesti. Luennolla näytettävät materiaalit tukevat opettajan kertomia seikkoja. Tee muistiinpanoja tunnilla esitetyn ja keskustellun perusteella. Kuuntele, ajattele, kysy ja keskustele – ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä.

4 Kirjoitukset, esseet, esitykset
Käytä monipuolisesti juridisia lähteitä Lait, asetukset, hallituksen esityöt, mietinnöt jne. viranomaislähteet. Aina hyvä todeta, mihin lakiin ja §:iin aihe liittyy. Oikeustapaukset, erityisesti KKO, KHO ja erityistuomioistuimet sekä HO:t. Oikeuskirjallisuus ja artikkelit. HHn kirjastossa on laaja valikoima juridisia kirjoja, myös e-kirjoina. Muistathan ilmaisen pääsyn esim. Edilexiin koulun verkosta. HUOM, keskustelupalstat ja webbisivut eivät välttämättä ole hyviä lähteitä. Mikäli niitä käytetään tulee huomioida niiden oikeellisuus, painoarvo ja käyttötapa. Ei tulisi olla ainakaan ainoina lähteinä, tosin riippuu myös tehtävän kysymyksen asettelusta. Väliotsikot, selkeä rakenne, lähdeluettelo ja hyvä kieliasu. Normaalia selkeää hyvää suomea, se riittää.

5 Tentit Kaikkein tärkein: Lue kysymys huolella ja vastaa kysymykseen!
Jos vastaus johonkin muuhun kuin esitettyyn kysymykseen, siitä ei voi antaa pisteitä. Vastaukset kokonaisilla lauseilla, selvällä käsialalla ja ymmärrettävällä kielellä. ranskalaiset viivat OK, mikäli näin pyydetty. Yleensä vastauksissa tulee käsitellä esitettyä kysymystä laajasti ja perustellen. Tentissä ei saa olla mukana lakikirjoja tai muuta materiaalia ellei opettaja näin erikseen ohjeista tai anna materiaalia tentissä. Mikäli materiaalia saa olla mukana, vastauksilta edellytetään enemmän kuin jos materiaaleja ei saa olla mukana.

6 Tentit - oikeustapaukset
Käsittele ensin teoreettinen osuus. Mikä laki tai lait soveltuvat? Mitkä ovat perusongelmat ja soveltuvat periaatteet tässä teoreettisessa tapauksessa. Myös ne seikat, joita ei ole erityisesti tapauksessa asetettu tai esitetty ongelmiksi. Vasta sen jälkeen sovelletaan teoria tähän kyseiseen tapaukseen ja annetaan ratkaisu siihen. On mahdollista, että tapauksessa ei ole kaikkia tarvittavia tietoja 100% oikean ratkaisun antamiseen, joten silloin voi esittää vaihtoehtoisia lopputuloksia. Joissain tapauksissa varsinainen juridinen loppuratkaisu voi olla hyvinkin lyhyt. Hyvään vastaukseen vaaditaan sekä teoreettinen osuus että soveltaminen. Vastaus on helpompi arvostella, mikäli nämä ovat erillään toisistaan.


Lataa ppt "Vinkkejä juridiikan opiskeluun"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google