Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YO-info Syksy 2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YO-info Syksy 2017."— Esityksen transkriptio:

1 YO-info Syksy 2017

2 Koetilanne Kirjalliset kokeet alkavat tasan kello 9. Paikalla on yleensä oltava (sähköinen koe) tai 8.30 (englanti ja äidinkieli, paperikokeita). Kuuntelut alkavat Ole paikalla puoli tuntia aiemmin. Poistua ei saa ennen kello 12. Koe kestää kuusi tuntia, paitsi jos sinulla on pidennetty aika kirjoituksissa. Jos myöhästyt, soita rehtorille tai jollekin opettajalle/kansliaan. Rehtori: tai Opiskelijatietolomakkeet: Onko palautettu? Puhelinnumero pitää olla meillä tiedossa!

3 Koetilanne, paperikoe Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia. Jokaisessa koepaperissa tulee olla lukion numero ja nimi painettuna tai leimattuna, kokelaan numero ja nimikirjoitus sekä nimen selvennös. Suttupaperit ja ei-arvosteltavat merkitään selvästi eli raksit päälle nurkasta nurkkaan. Ne on kuitenkin pakko palauttaa. Taulukkokirjat ja laskimet viimeistään edellisenä päivänä tarkistettavaksi koululle. Tarkemmat ohjeet kertauskursseilla. Jos et ole kertauskurssilla, käy kysymässä opettajalta.

4 Koetilanne, sähköinen koe
Tuo oma LANGALLINEN hiiri ja kuulokkeet viimeistään edellisenä päivänä tarkistettavaksi koululle NIMILAPULLA varustettuna. Jos laitteessa mahdollisuus myös langattomaan tiedonsiirtoon -> vilpin yritys -> kaikki sen kerran koesuoritukset mitätöidään. Oma kone tai koulun kone, sovitaan viimeistään ChromeBookit eivät käy! Koetilanteen käytänteitä harjoitellaan preleissä ja Siksi ne ovat sähköisille kirjoittajille pakollisia.

5 Koetilanne Eväitä saa ja kannattaa tuoda. Eväät on kuitenkin voitava tarkistaa, siksi läpinäkyvät eväsrasiat tai pussit on hyvä valinta. Ei etikettejä eväissä! Vessassa käydään valvotusti. Ilman lupaa ei omalta paikalta liikuta. Ei matkapuhelimia saliin -> vilppi -> kaikki sen kevään/syksyn kokeet hylätään. Sama koskee kuulokkeita, joissa langaton mahdollisuus. Matkapuhelin ja tekstit ovat kiellettyjä. Valitse siis tekstitön paita!

6 Koetilanne Varmista ensimmäisenä, että olet saanut oikeat koepaperit/oikean sähköisen kokeen. Pidä huoli ajankäytöstä. Käytä koko kuusi tuntia. Aloita helpolla tehtävällä.

7 JOS SAIRASTUT Jos sairastut ennen koetta, soita rehtorille. Tarvittaessa järjestetään valvonta erilliseen tilaan (esim. oksennustaudissa) tai jopa sairaalaan. Lääkärintodistus on tärkeä, jos sairaus voi jotenkin vaikuttaa menestymiseesi kokeessa.

8 Kokeen loppuminen Kokeen tekeminen täytyy lopettaa, kun sanotaan, että aika loppuu. Koetilanne saattaa vielä kuitenkin jatkua niillä, joilla on pidennetty aika. Siksi kokeen päättymisen jälkeenkään ei saa puhua ja yksi kerrallaan palauttaa koepaperit.

9 Reaali Perustuu pakollisiin ja syventäviin lukiokursseihin.
Lisäksi oppiainerajat ylittäviä tehtäviä, joita ei erikseen merkitä. On mahdollista, että joistakin tehtävistä saa enemmän pisteitä kuin toisista (vrt. Paperikokeen JOKERI). Huomioi tämä. Vastausten enimmäismäärä on ilmoitetaan kokeessa. Älä ylitä enimmäismäärää!

10 Reaali - Lue kysymys huolella. Vastaa siihen mitä kysytään!
Suunnittele suttupaperille! Sähköisessä kokeessa ne vastauslaatikot, joihin ei vastaa, jätetään kokonaan tyhjiksi. Paperikokeessa raksit päälle, jos et halua arvosteltavan.

11 Matematiikka A- ja B-osiot:
Kokeen alussa saa käyttöönsä molemmat osiot ja taulukkokirjan. Kun A-osion palauttaa, saa käyttöönsä laskimen. A-osio on palautettava viimeistään kolme tuntia kokeen alkamisesta (lisäajallisilla pitempi aika). TAULUKKOKIRJAT JA LASKIMET TUODAAN TARKASTETTAVAKSI EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ NIMILAPULLA VARUSTETTUNA!

12 Sähköistä koetta ja ohjelmistoja on harjoiteltava
L5 ovi on auki, mene harjoittelemaan, jos kotona et pysty lataamaan LibreOfficea. LibreOfficen lataaminen kotikoneelle on ilmaista ja helppoa. Prelit!

13 Tutustu myös peda.netissä:
YTL:n kirjeet ja ohjeet syksyn 2017 YO-kokeisiin osallistuville. Abitti-tsekkauslista tulossa! Määräykset ja ohjeet kokonaisuudessaan: ylioppilastutkinto.fi


Lataa ppt "YO-info Syksy 2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google