Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kallaveden lukion yo-info

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kallaveden lukion yo-info"— Esityksen transkriptio:

1 Kallaveden lukion yo-info
Syyskuu 2017 Tiina Karjalainen

2 YLIOPPILASTUTKINTO SYKSY 2017
Kuullunymmärtämiskokeet Ma 11.9.vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti klo 8.30, ole paikalla 5. kerroksessa klo 8.00 Pitkätaukokuuntelijat: luokka 511 Ti vieras kieli, lyhyt oppimäärä italia klo 14, paikalla klo 13.40

3 KIRJALLISET KOKEET Kaikki kokeet alkavat klo 9.00
pe äidinkieli, tekstitaidon koe: luokka 508 pe omien laitteiden tuonti koulun saliin maanantain koetta varten (PS, FI, HI); koeboottaus klo 15 TAULUKOT ja LASKIMET KANSLIAAN VIIM. klo 13. ma psykologia, filosofia, historia: Sali 3. kerros fysiikka ja biologia: LUMITin sali ke vieras kieli, pitkä oppimäärä: Sali 3. kerros to omien laitteiden tuonti koulun saliin perjantain koetta varten (RU); koeboottaus klo 16 pe ruotsi, pitkä ja keskipitkä oppimäärä: Sali 3. kerros

4 KIRJALLISET KOKEET pe TAULUKOT ja LASKIMET KANSLIAAN VIIM. klo 13. ma matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä : Sali 3. kerros ke äidinkieli, esseekoe; Sali 3. kerros to omien laitteiden tuonti Pohjantien koulun saliin perjantain koetta varten (UE, ET, YH, GE, TE); koeboottaus klo 18 TAULUKOT ja LASKIMET KANSLIAAN VIIM. klo 13. pe uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto. Pohjantien koululla. ma vieras kieli, lyhyt oppimäärä LYSEON SALISSA

5 POHJANTIEN KOULU Saarijärven kaupunginosa, Pohjankatu 2
Parkkipaikkoja ei ole; omalla autolla ei voi tulla Sisäänkäynti pääovista liikuntasaliin Vaatteet ym. jätetään salin ulkopuolella oleviin naulakoihin Koulun alueella on tupakointi kielletty! Kartta:

6 Pohjantien koululle ei saa ajaa autolla, ei edes tuomaan tai hakemaan!
AUTOKIELTO ON EHDOTON!!! Pohjantien koululle ei saa ajaa autolla, ei edes tuomaan tai hakemaan!

7 A: jäät bussipysäkille ja kävelet siitä koululle (200 - 300m)

8 B: jäät autosta Salmelaisenkadun mutkassa ja kävelet oikotietä koululle

9 TAULUKOT JA LASKIMET Nimellä varustetut taulukot ja laskimet on jätettävä koetta edeltävänä päivänä (maanantain kokeeseen perjantaina) kello 13 mennessä tarkistettavaksi kansliaan. Reaalissa läpinäkyvä pussi, jonka päällä oma nimi ja kokelasnumero (numeron saat kansliasta). Matematiikkaan laskin ja taulukkokirja erillään, molemmat teipillä nimikoituina. Laskinten kannet, joissa tekstiä, ovat kiellettyjä – jätä kotiin! Tarkista laskimen paristot! Laskin ja taulukkokirja saa olla mukana matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeessa

10 SÄHKÖISEN KOKEEN VARUSTEET
Oma laite Langallinen hiiri Kuulokkeet Lyijykynä Henkilöllisyystodistus

11 Sähköisen kokeen ”tukiopetus”
Jos tarvitset ”tukiopetusta” abittiympäristössä toimimisesta (et ole abikurssilla, jossa näitä harjoitellaan, et ole bootannut omaa laitetta onnistuneesti abittiympäristöön), tule opettelemaan keskiviikkona klo luokkaan Oma laite mukaan!!!

12 SAIRAUS; Lääkärintodistus
Mikäli koepäivänä olet niin sairas, ettet pysty tulemaan kirjoituspaikalle, sinulle voidaan järjestää kirjoitustilaisuus kotiin (tai sairaalaan). Tällaisessa tapauksessa ota yhteys apulaisrehtoriin, jotta ehditään järjestää valvoja paikalle. Puh Jos olet sairas ja käyt lääkärissä, pyydä todistus työkyvyttömyyspäivistä ja tuo kansliaan. Lähetämme YTL:lle. Jos et kykene osallistumaan kokeeseen, lääkärintodistuksella voimme anoa ilmoittautumisen mitätöintiä. Vaikea elämäntilanne -> lausunto tarvittaessa

13 YLEISTÄ KOETILANTEESTA
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto YLEISTÄ KOETILANTEESTA Kirjoitussaliin mennään etukäteen arvotuille paikoille. Valvoja tarkistaa, että mukana on vain sallitut välineet. Käsilaukkuja, salkkuja tai kännyköitä tai muita elektronisia laitteita ei saa tuoda kirjoitussaliin. Myös älykellot (= kaikki kellot) ovat kiellettyjä. Mukana voi olla lääkkeitä, jotka näytetään ovella valvojalle. Ei kuitenkaan käyttöohjeita, pakkauksia tms. Tilaisuuteen kannattaa tuoda eväitä (hedelmät kuorittuna, kaikki muu syötävä ilman pakkauksia ja kääreitä, juomapulloissa ei etikettejä). Kirjoitussalissa kokelaat eivät saa liikkua paikaltaan muuta kuin valvojan saattamina, tämä koskee myös WC-käyntejä.

14 MATKAPUHELIN Matkapuhelimen tai muun teknisen laitteen tuominen koetiloihin on kielletty ja tulkitaan tutkintojärjestyksen rikkomiseksi eli vilpiksi. Vilppiin syyllistynyt kokelas menettää oikeutensa jatkaa tutkinnon suorittamista kyseisenä tutkintokertana.

15 YLEISTÄ KOETILANTEESTA
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto YLEISTÄ KOETILANTEESTA Jos tarvitset jotakin, nosta näkyvästi kätesi. Tämä on merkki valvojalle, joka tulee luoksesi ja jolle selität asiasi. Kirjallisen kokeen koeaika on tasan 6 tuntia ( ). Aikavaroitus n. 15 min ennen kokeen päättymistä. Kokelaalla voi olla YTL:n myöntämä jatkoaika tuntia. Koetilaisuudesta ei saa poistua ennen klo Kokeesta poistuva vie mukanaan kirjoitusvälineensä. Roskat on vietävä salin takana oleviin astioihin. MITÄÄN PAPEREITA EI SAA VIEDÄ ULOS SALISTA.

16 KOESUORITUS Ennen kokeen alkua annetaan vielä viimeiset ohjeet.
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto KOESUORITUS Ennen kokeen alkua annetaan vielä viimeiset ohjeet. Mukana tulee olla kirjoitusvälineet. Ei omia papereita. Paperia on varattu koulun puolesta. Kirjoittajan tulee huolehtia, että jokaisessa käytetyssä paperissa on koulun nimi ja numero, kokelaan numero ja täydellinen nimi ja nimikirjoitus. PAPERIA EI SAA MISSÄÄN KOKEESSA TAITTAA EIKÄ REPIÄ. Kaikkiin kokeisiin vastataan lyijykynällä. HB tai 2. Käsialan on oltava selvästi luettavaa. Kynä ei saa olla liian kova. Epäselvissä tapauksissa kielten kokeissa lautakunta on ilmoittanut tulkitsevansa huonomman vaihtoehdon mukaisesti.

17 KOESUORITUS Kallaveden lukio ylioppilastutkinto
Värikyniä saa käyttää piirroksissa matematiikan kokeessa ja reaalikokeessa, ei kuitenkaan punaista.  Kaikki konseptit, siis ne arkit, joita ei ole tarkoitettu arvostel- taviksi, on merkittävä selvästi merkinnällä k o n s e p t i tai ei arvosteltavaksi. Kokeen päätyttyä kokelas palauttaa kaikki saamansa (myös tyhjät) paperit. TARKISTA LOPETETTUASI VIELÄ, ETTÄ JOKAISESSA KÄYTTÄMÄSSÄSI PAPERISSA ON NIMESI JA NUMEROSI. KUN KOEAIKA LOPPUU *nouse seisomaan ja odota, mitään merkintöjä ei saa papereihin enää tehdä *jos nimitietoja puuttuu, kutsu valvoja paikalle ja kysy voiko täyttää *paperit jätetään ykkösvalvojan kutsumassa järjestyksessä

18 SÄHKÖINEN KOE Jos sähköisen kokeen suorittaminen keskeytyy kokelaasta riippumattoman teknisen syyn vuoksi, hyvitetään menetetty koeaika kokelaalle. Tarkista, että lopetat kokeen! Palauta sekä USB-tikku että konseptipaperit takavalvojalle.

19 Kallaveden lukio ylioppilastutkinto ÄIDINKIELI TEKSTITAIDON KOE on aineistopohjainen koe. Aineistona on yhtenäinen teksti tai muutamia lyhyehköjä, toisiinsa liittyviä tekstejä. Tehtäviä annetaan viisi, joista kirjoittajan tulee vastata kolmeen. Lue tehtävänannot huolellisesti ja noudata niitä tarkasti. Vastaa vain siihen, mitä kysytään. Jokainen vastaus kirjoitetaan omalle konseptille. Vastaustekstin pituus on 2 konseptisivua. Jokainen vastaus on itsenäinen kokonaisuutensa. Jokainen vastausteksti otsikoidaan. Merkitse otsikko kuudennelle riville konseptin ylälaidasta. Merkitse tehtävän numero otsikon eteen. Kaikki merkinnät tehdään lyijykynällä siististi ja selvällä käsialalla. Kirjoita myös nimesi, nimesi selvennys ja kokelasnumerosi lyijykynällä. Vastaustekstejä ei tarvitse kirjoittaa puhtaaksi. Tarkista kuitenkin vastauksesi huolellisesti ja kiinnitä huomiota kieliasuun.

20 ÄIDINKIELI ESSEEKOE Kallaveden lukio ylioppilastutkinto
Esseekokeessa kokelas laatii valitsemastaan aiheesta laajahkon tekstin (tavallisesti konseptisivua). Tehtävänantona voi olla pelkkä otsikko, väljästi muotoiltu aihealue tai aineistoon pohjaava tehtävänanto. A. AINEISTOON POHJAAVA TEHTÄVÄNANTO Tu­tus­tu teh­tä­vän­an­toi­hin ja ai­neis­toi­hin. Sel­vi­tä, mitä teh­tä­vän­ anto edel­lyt­tää, mi­ten ai­neis­toa tu­lee tar­kas­tel­la (tul­kit­se, ana­ly­ soi, ver­taa, ota kan­taa). Tu­tus­tu ai­neis­toon: kuka kir­joit­taa, mil­loin, mis­sä ai­neis­to jul­ kais­tu, mikä teks­ti­laji, mitä kä­sit­te­lee/mitä ta­pah­tuu, mil­lai­sia kes­kei­siä nä­ke­myk­siä, väit­tei­tä, aja­tuk­sia.

21 ÄIDINKIELI jatkuu Ai­neis­to­poh­jai­nen es­see­koe on sekä lukemis– että kir­joit­ta­ mis­teh­tä­vä. Käy siis ai­neis­to huo­lel­li­ses­ti läpi. Si­nul­ta edel­ ly­te­tään it­se­näis­tä, ehyt­tä ja joh­don­mu­kais­ta esi­tys­tä, jos­sa ai­neis­to ja si­nun oma tuo­tok­se­si li­mit­ty­vät. Pelk­kä re­fe­raat­ti ei rii­tä. Si­nul­ta edel­ly­te­tään myös tai­toa yh­dis­tel­lä, ver­tail­la, jä­sen­nel­lä ja pää­tel­lä asi­oi­ta. Ai­neis­toa on käy­tet­tä­vä ja ai­neis­toon on vii­tat­ta­va. Ai­neis­ toa et voi ohit­taa. Aine ei ole tois­ta­mis­teh­tä­vä, anna siis oman per­soo­nal­li­ suu­te­si nä­kyä ja kuu­lua kir­joi­tel­mas­sa­si. Muis­ta su­ju­va ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­nen viit­taus­tek­niik­ka. Ota huo­mi­oon oi­ke­a­kie­li­syys- ja tyy­li­a­si­at.

22 ÄIDINKIELI jatkuu Kallaveden lukio ylioppilastutkinto
B. OTSIKKOON TAI JOHONKIN AIHEALUEESEEN POHJAAVA TEHTÄVÄNANTO Va­lit­se it­sel­le­si lä­hei­sin aihe. Va­lit­se näkö­kul­ma ja ra­jaa aihe tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti. Val­mis­ta ot­sik­koa ei lä­hes­kään aina an­ne­ta. Val­mis ot­sik­ko on li­ha­voi­tu, eikä sitä saa muut­taa. Kun muo­toi­let oman ot­sik­ko­si, ota huo­mi­oon, että kir­joi­tel­ma­si myös vas­taa ot­sik­koa ja on hel­pos­ti ym­mär­ret­tä­vis­sä ja aihe sekä näkö­kul­ma käy­vät sii­tä ilmi. On­nis­tu­nees­ta ot­si­kos­ta  pal­ki­taan.

23 VIERAAT KIELET (joissa erillinen kuuntelukoe)
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto VIERAAT KIELET (joissa erillinen kuuntelukoe) Hyväksytty arvosana edellyttää osallistumista sekä kuuntelukokeeseen että kirjalliseen kokeeseen. KUUNTELUKOE - mukana lyijykynä (HB tai 2) ja pyyhekumi - sopiva vaatetus: ei ko.kielisiä tekstejä! (koskee myös kirjallisia kokeita) - päällysvaatteet ja laukut jätetään 5. kerroksen käytävään - kännyköitä ei saa ottaa 5. kerrokseen Kysy ennen kokeen alkua, jos jokin asia on epäselvä!

24 VIERAAT KIELET, kuuntelu
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto VIERAAT KIELET, kuuntelu Ykkösvalvoja antaa lomakkeiden käyttöohjeet ja testaa laitteiden kuuluvuuden. Kun alkuvalmistelut on tehty avataan koevihkokuoren ja nauhan sinetit, jolloin koetilanne alkaa. Tehtävävihkot jaetaan pöydille. Vihkon saa avata vasta, kun nauhalla annetaan lupa. Ylimääräiset avustajat poistuvat ja ykkösvalvoja käynnistää nauhan. Jos ilmenee jotakin häiriöitä kuulemisessa tai muussa, nosta heti selvästi kätesi ylös, niin takavalvoja tulee paikalle. Kokeen loputtua 8 min aikaa täydentää vastauksia; sen jälkeen ykkösvalvoja ilmoittaa koetilaisuuden päättymisestä.

25 KIELET Lue (kuuntele) ohjeet huolella. Kaikki ohjeet löytyvät tehtävävihkosta. Vastaa vihkossa ilmoitetulle paperille. Muista selvä käsiala (isot ja pienet kirjaimet). Muista tarkistaa, että olet vastannut kaikkiin tehtäviin, ennen kuin poistut kirjallisesta kokeesta!

26 SÄHKÖISET KIELTEN KOKEET (RUOTSI)
Monipuolisemmat tehtävätyypit. Tehtävänantoon liittyvä tausta-aineisto voi olla nykyistä vaihtelevampaa: esim. tekstejä, kuvia, tilastoja, karttoja, videoita tai äänitallenteita. Aineisto voi olla myös nykyistä autenttisempaa. Kaikki tarvittava aineisto annetaan tehtävän yhteydessä.

27 SÄHKÖISET KIELTEN KOKEET (RUOTSI)
Tehtävän suorittamiseen tarvittava ohjeistus annetaan tehtävän yhteydessä. Esimerkiksi avokysymysten vastaustila voi olla teknisesti rajattu, tai tehtävän yhteydessä on sanamäärälaskuri. Vastauksia saa luonnostella paperille. Luonnospapereita ei lähetetä lautakuntaan.

28 SÄHKÖISET KIELTEN KOKEET (RUOTSI)
Kokelas voi valita, missä järjestyksessä hän suorittaa koetehtävät. Hän voi palata kirjallisia taitoja mittaavien tehtävien aineistoihin ja joihinkin kuullun ymmärtämistä mittaavien tehtävien aineistoihin koeajan kuluessa. Kokelas voi palata myös kaikkiin vastauksiinsa. Koeaika on kuusi tuntia.

29 Kuunteluosiot / videot
Kokelas käynnistää itse kuullun ymmärtämistä mittaavien tehtävien äänitteet ja videot. Tehtävät voivat sijaita kokeessa erillään toisistaan. Äänitteiden kuuntelukerrat on rajoitettu, mutta tutustumis- ja vastausajan pituuden kokelas saa päättää itse. Kokeessa voi olla myös vain kerran kuultavia osuuksia.

30 SÄHKÖISET KIELTEN KOKEET (RUOTSI)
Videotehtävissä kokelas voi tauottaa ja kelata videota taaksepäin eikä katselukertoja ole rajoitettu. Kannattaa aloittaa kuuntelutehtävillä kokeen alussa, kun salissa on rauhallista

31 SÄHKÖISET KIELTEN KOKEET (RUOTSI)
Maksimipistemäärä edelleen 299p. Testattavat kielitaidon osa-alueet: Kuullun ymmärtäminen (80-90 p.) Luetun ymmärtäminen (70-90 p.) Sanasto ja rakenteet (20-40 p.) Kirjallinen tuottaminen (99 p.)

32 SÄHKÖISET KIELTEN KOKEET (RUOTSI)
Mahdolliset tehtävätyypit: monivalintatehtävät aukkotehtävät yhdistämistehtävät täydentämistehtävät tehtävät, joissa vastataan annettuun vastauskenttään jne.

33 Kallaveden lukio ylioppilastutkinto MATEMATIIKKA Matematiikan kokeissa on 13 tehtävää. Vastaat 10 tehtävään. Tehtävät arvioidaan pistein 0-6. Matematiikan kokeessa on kaksi osaa: A-osa ja B-osa. B-osa jakautuu edelleen kahteen osaan, jotka merkitään tunnuksin B1 ja B2. Tehtäviä joita lasketaan A Ei laskinta, taulukkokirja B Laskin, taulukkokirja B Laskin, taulukkokirja

34 MATEMATIIKKA jatkuu Koetilaisuuden alkaessa kokelas saa sekä A-osan että B-osan tehtävävihkon ja taulukkokirjan. A-osan vihkossa on tehtävänantojen lisäksi jokaisen tehtävän kohdalla tila, johon tehtävän ratkaisu kirjoitetaan. A-osassa vastausta voi tarvittaessa jatkaa erillisellä puoliarkilla, johon merkitään selkeästi lukion numero ja nimi, kokelaan tiedot (kokelaan numero ja nimikirjoitus sekä nimen selvennös) sekä tehtävän numero.

35 MATEMATIIKKA jatkuu B-osan vihkossa on pelkät tehtävänannot. Vastataan konsepteille. B-osassa kokelas kirjoittaa ensimmäisen vastauksen kokoarkille aloittaen vastauksensa arkin ensimmäiseltä sivulta. Muut tehtävät lasketaan jokainen omalle puoliarkille. Kullekin puoliarkille saa kirjoittaa vain yhden tehtävän ratkaisun. Tarvittaessa saman tehtävän käsittelyä voi jatkaa lisäpuoliarkeilla.

36 MATEMATIIKKA jatkuu Kokelaan on palautettava A-osan koevihko viimeistään kolmen tunnin kuluttua kokeen alkamisesta. Laskimen käyttö ei ole sallittua sinä aikana, kun A-osan tehtävävihko on kokelaan hallussa. Kun kokelas palauttaa A-osan tehtävävihkonsa, hän saa laskimen.

37 MATEMATIIKKA jatkuu B-osassa koepapereina käytetään kokoarkkeja (A3) ja puoliarkkeja (A4) sekä tarvittaessa millimetripaperia. Lukio antaa paperit kokelaille. Koepaperiin jätetään 3–5 ruudun levyinen marginaali. Ratkaisut kirjoitetaan sellaisella lyijykynällä, jonka jälki on vaivattomasti luettavissa. Vain piirroksissa saa käyttää värikyniä, ei kuitenkaan punaista. Punakynää käyttää vain opettaja arvostellessaan ratkaisut.

38 Matematiikka jatkuu Kuviot piirretään samaan paperiin suorituksen kanssa. Tarvittaessa voi käyttää millimetripaperia. Kuviot on piirrettävä riittävän selvästi, ja niissä käytetyt yksiköt on merkittävä näkyviin. Harppia ja viivoitinta on käytettävä näitä edellyttävissä kohdissa. Tarkista lopuksi, että olet tehnyt riittävän määrän tehtäviä mutta et liikaa. Muista merkitä tehtävien järjestysnumerot ja nimesi jokaiseen B-osan paperiin (A-osassa vihkoon). Laskimet ja taulukot jätetään viimeistään koetta edeltävänä päivänä klo 13 mennessä koululle kansliaan tarkistettaviksi. Molempiin nimi ja kokelasnumero tarralapulla/teipillä.

39 Laskin matematiikan kokeessa
Matematiikan kokeen B-osassa saa käyttää yhtä tai useampaa laskinta. Kaikki funktio-, graafiset ja symboliset laskimet ovat sallittuja. Kokelaan on tyhjennettävä laskimen muisti ennen koetta, ja tarvittaessa hänen on selvitettävä tyhjennysmenetelmä tarkastajalle. Epäselvissä tapauksissa laskinta ei hyväksytä. Kokeessa ei saa olla mukana laskinten erillisiä käyttöohjeita, lisämuisteja eikä tiedonsiirtoon tarkoitettuja välineitä. Kokeen aikana laskinta ei saa lainata toiselta kokelaalta. Koulu voi kuitenkin lainata laskimen, jos kokelaan laskin menee epäkuntoon.

40 REAALIKOE (perinteinen)
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto REAALIKOE (perinteinen) Reaalikokeessa on eri aineissa eri määrä tehtäviä, myös vastausten enimmäismäärä vaihtelee aineittain (OLE TARKKA,ylimääräisistä vastauksista sakotetaan) Fysiikan, kemian ja maantieteen kokeissa saa apuvälineinä käyttää laskimia ja taulukkokirjoja. Ne jätetään edellisenä päivänä klo 13 ennen koetta kansliaan tarkastettaviksi.   Suorituksen alkuun merkitse vastauksen otsikoksi ko. reaaliaineen nimi/lyhenne ja tehtävänumero, esim. KEMIA 3 tai KE 3 kukin vastaus kirjoitetaan omalle konseptiarkilleen, tarvittaessa jatketaan toiselle arkille fysiikassa ja kemiassa 1. tehtävä taitetulle konseptiarkille, seuraavat puolikaskonsuille järjestä lopuksi numerojärjestykseen ykköskonseptin väliin Vastauksiin käytetään lyijykynää (ja piirroksiin voi käyttää värikynää – EI punaista). 

41 REAALIKOE (perinteinen)
Kallaveden lukio ylioppilastutkinto REAALIKOE (perinteinen) Tehtävät edellyttävät tietojen hallintaa ja soveltamista.  Arviointi 0 – 6p. Kussakin aineessa on 2 vaativaa jokeritehtävää Jokeritehtävät merkitään tehtävänumeron edessä olevalla +-merkillä ja sijoitetaan sarjan loppuun. Kumpaankin jokeritehtävään saa vastata. Arviointi 0 – 9 p. 1-4 oppiaineen rajat ylittävää tehtävää. Sekä tavallinen tehtävä että jokeritehtävä voivat olla oppiainerajat ylittäviä tehtäviä. Oppiainerajat ylittäviä tehtäviä ei merkitä erikseen, mutta tehtävänannolla pyritään ohjaamaan kokelasta käsittelemään tehtävää eri aineiden näkökulmista tai lukion aihekokonaisuuksien kannalta. Tarkista lopuksi, jos tehtävä on useampiosainen, että olet vastannut KAIKKIIN kohtiin (a, b, c¼) jos tehtävä sisältää vaihtoehtoisia osioita, että olet vastannut VAIN joko a-, b- tai c-tehtävään.

42 Sähköiset reaalikokeet
Reaaliaineen koe rakentuu tehtävätyypiltään ja vaativuustasoltaan toisistaan eroavista moduuleista, joissa voi olla useita tehtäviä. Osa tehtävistä voi olla pakollisia. Tehtävissä voi olla oheismateriaalina esimerkiksi tekstejä, kuvia, tilastoja, karttoja, animaatioita, videoita tai äänitallenteita. Kokeen modulaarista rakennetta ja tehtävätyyppejä on luonnehdittu ylioppilastutkintolautakunnan linjauksessa, joka koskee sähköistä ylioppilastutkintoa reaaliaineiden kokeissa.

43 Sähköiset reaalikokeet
tehtäviä 9, vastauksia enintään 5 Tehtävän laajuuden ja kysymysmuodon mukaan tehtävän maksimipistemäärä voi vaihdella välillä 15–30 pistettä. Kokeen maksimipistemäärä on 120 pistettä. Sen saavuttaminen edellyttää, että kokelas vastaa myös niihin tehtäviin, joissa tehtäväkohtainen maksimipistemäärä on suuri. Tutustu sähköisten kokeiden kuvauksiin

44 REAALIKOKEEN ARVOSTELU, plussaa
kokonaisuus on jäsennelty ja asiasisällöltään johdonmukainen tehtävän kannalta olennaisia tietoja on riittävästi; vastauksen pituus ja detaljitietojen määrä eivät sinänsä ole ansioita syitä ja seurauksia tarkastellaan asianmukaisesti eri näkökulmista esitetyt väitteet perustellaan selkeästi asioiden käsittely ilmentää tietojen ja taitojen itsenäistä hallintaa ja kykyä niiden soveltamiseen tehtäviin liittyviä aineistoja käytetään tarkoituksenmukaisesti esitetyt tiedot asetetaan laajempiin asiayhteyksiin erityisesti pohdiskelua edellyttävissä tehtävissä erotetaan tosiasiat, perustellut kannanotot ja mielipiteet. Matemaattista käsittelyä edellyttävissä tehtävissä suureyhtälöt ja kaavat on perusteltava tavalla, joka osoittaa kokelaan hahmottaneen tilanteen oikein ja soveltaneen ratkaisussaan asianmukaista periaatetta tai lakia.

45 REAALIKOKEEN ARVOSTELU, miinusta
suorituksessa on selviä asiavirheitä ajatukset on ilmaistu epäselvästi tai epätarkasti esitetyt tiedot osoittavat, että kokelas on käsittänyt tehtävän väärin, tai ovat muuten selvästi epäolennaisia vastaus rakentuu pelkästään mielipiteiden varaan.

46 REAALIKOKEEN ARVOSTELU
Yleisten arvosteluperusteiden lisäksi painotetaan kunkin reaaliaineen luonteen mukaista esitystapaa ja kielenkäytön täsmällisyyttä. Jos suoritus on epäselvä, sekava tai huomattavan epäsiisti, sen pistemäärää voidaan alentaa. Jos kokelas jättää arvosteltavaksi ainekohtaisen enimmäismäärän ylittävän määrän vastauksia, katsotaan kokeen muodostuvan niistä 6/8 vastauksesta, joiden pistesumma on pienin. Jos kokelas jättää samaan tehtävään useamman kuin yhden vastauksen, tehtävä arvostellaan pienimmän pistemäärän antavan vastauksen mukaan.

47 Abin aikatauluja Ilmoittautuminen kevään 2018 YO-kirjoituksiin mennessä. Sitä ennen YO-infot. Huom! Mikäli opiskelija ei ole suorittanut 3. opiskeluvuoden kolmannen jakson päättyessä lukion oppimäärää (75 kurssia), hänen tulee neuvotella opinto-ohjaajan kanssa tarvittavista suorituksista ja allekirjoittaa kirjallinen suoritussuunnitelma rehtorin kanssa. Asiasta lähetetään myös tieto opiskelijan vanhemmille tai huoltajille.

48 Abin aikatauluja ABIen 5. jakson itsenäisen kurssin anomus on jätettävä viimeistään 4. jakson koeviikon alussa.

49 Abin aikatauluja Lu­ki­on oppi­mää­rä suo­ri­te­taan mää­rä­päi­vään men­nes­sä. Tuol­loin reh­to­ri il­moit­taa yo-tut­kin­to­lau­ta­kun­taan nii­den ko­ke­lai­den ni­met, joi­den päät­tö­to­dis­tus ei ole vie­lä val­mis. Ko­ke­laal­la on mah­dol­li­suus suo­rit­taa lu­ki­on oppi­mää­rää koko ky­sei­nen ke­vät­luku­kau­si jak­sol­la voi opis­kel­la kurs­se­ja nor­maa­li­tah­dis­sa mui­den mu­ka­na.

50 Kallaveden lukio ylioppilastutkinto Kallaveden lukion Abi-Aapinen Ole positiivinen ja luota itseesi. ”Minä osaan.” ”Olen maailman paras minä” PARHAINTA ONNEA JA MENESTYSTÄ YO-KIRJOITUKSIISI


Lataa ppt "Kallaveden lukion yo-info"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google