InNoste-palvelupiste (02)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Second Chance Työvälineenä mallinnettu ohjaus
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Suomen kielen oppimisen tuki ja ohjaus / TAKK
Opiskelijan arviointi työpaikalla
OHJAAMINEN.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Toimialue Muonio Kolari Pello Ylitornio Tornio Tervola Keminmaa Kemi
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Näytöt Kiipulan ammattiopiston puutarhatalouden yksikössä
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Koulutuksen keskeyttämisen ehkäisy Pedagoginen kehittämistyö Toukokuu 2014 Sauli Korhonen, Mari Kukkola ja Marja Ruotsalainen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisseminaari
Historia ja tausta: Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Monivaiheinen kehitys yli 30 vuoden aikana Monivaiheinen.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Tavoitteet  Henkilökohtaisen opetussuunnitelman toteutuminen  Lisää valinnaisuutta  Pienentää keskeyttämisriskiä  Mahdollistaa joustavan kahden perättäisen.
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
OSAAVA PÄRJÄÄ-PROJEKTIN VALTAKUNNALLINEN SEMINAARI InNoste Arja Hänninen, projektipäällikkö InNoste-verkosto Turun Ammatillinen Aikuiskoulutuskeskus.
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
OPO-hanke Hankeseminaari
Pajatyön mahdollisuuksia erityisopetuksen järjestämisessä
OPETUS 2500 h TENTIT (300 h) TUTKINTO (O 2 ) (8000 h) OPPIMISTEOT (O 0 ) ( X h) OPPIMINEN (O 1 ) NÄKÖKULMIA OPINTOJEN SEURANTAAN OPPIMISTULOS LAADUNARVIOINNIN.
Ritva Kareketo kouluttaja
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
KEUDA 1 Työpaikkakouluttajana oppisopimuskoulutuksessa Työpaikka- kouluttajan valinta Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja tietopuolisen koulutuksen suunnittelu.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
HUIPPU Elokuu 2017.
Potentiaalisten kumppaneiden kartoittaminen
Kokemuksia uusista tutkintotilaisuuksista Sihteerin ammattitutkinto 14
Nuorten oppisopimuskoulutus
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Vaasan ammattiopisto / cpa & kjo
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
Saimaan ammattiopisto Sampo
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Väyläopintoihin ohjautuminen
Väyläopintoihin ohjautuminen
Esityksen transkriptio:

InNoste-palvelupiste (02) 4119 411 Turun ammatti-instituutti Turun Ammatillinen Aikuiskoulutuskeskus Turun Ammattiopisto Turun oppisopimustoimisto 30 alaa 130 tutkintoa InNoste-palvelupiste (02) 4119 411 Tia Rautio Åbo svenska arbetarinstitut Turun kristillinen opisto Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos Turun suomenkielinen työväenopisto Turun iltalukio Kaarinan aikuislukio Turun Kesäyliopisto

” InNoste-hankkeessa on hyvin, huonosti ja keskinkertaisesti ohjattuja opiskelijoita”

Ohjauksen rakenne ennakoiva ohjaus hakemisvaiheessa oikeaan koulutukseen ohjaus ja neuvonta opintojen aikainen ohjaus näyttöihin ohjaaminen ammatillinen kasvu ja kehitys muu ohjaus (oppimisen ohjaus, elämänhallinta) jälkiohjaus tarvittaessa koulutuksen jälkeisten tavoitteiden kirkastaminen

Ohjauksen tarve vaihtelee… ryhmässä / yksin opiskeleva ryhmässä opiskelevalla vertaistuki yksin opiskeleva tarvitsee huomattavasti enemmän ohjausta esim. opintojen suunnitteluun

Nosteen aikana havaittua hakevan toiminnan neuvontaa ja ohjausta tehostettava – myös uraohjausta tarvitaan ammattialalla on suuri merkitys koulutukseen hakeutumisessa työnantajan tuki ja kannustus tärkeää vertaistuki – ”ymmärtävä olkapää” markkinoinnin oltava kannustavaa – mutta todenmukaista

Nosteen aikana havaittua koko tutkinto tavoitteena voi olla ansa liian suuret tavoitteet voivat uuvuttaa osaamisen kehittyminen tärkeämpää kuin tutkinnon suorittaminen väsymyksen iskiessä keskeyttämisriski tavallista suurempi - ohjausta ja kannustusta tarvitaan koko koulutuksen ajan

Nosteen aikana havaittua ohjaus muutokseen tärkeää ”Oli se kamala shokki, kun tuli sellainen tunne, että enkö minä osaa edes sitä vessaa pestä oikein, vaikka olen sitä tehnyt jo yli parikymmentä vuotta.”

Nosteen aikana havaittua näyttö kriisiyttää - näyttöjen suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan tehostettua ohjausta

Nostelaisten erityispiirteitä vahva motivaatio pakolla ei opita työyhteisön kateus ja sisäiset ristiriidat tuen puute tiedon panttaus

Miten ohjausta pitäisi kehittää? kynnys koulutuksen ja työelämän välillä mahdollisimman matalaksi työnohjaukselliset elementit mukaan opintoihin pätevyysluotseja tarvitaan tiedonkulun varmistaminen myös oppilaitoksessa: markkinoinnin ja toteutuksen on vastattava toisiaan

Miten opettajat saadaan Nosteeseen? on tunnustettava, että ongelma ei ole oppimisessa, vaan opettamisessa ja ohjauksessa opettajille asennemuokkausta ja uusia välineitä – miten muutun opettajasta ohjaajaksi ohjaus- ja tukiresursseja on – niitä pitää käyttää!