Professionaalisen ohjauksen tunnuspiirteitä Hannu Soini Oulun yliopisto, Kasvatuspsykologian tutkimusklinikka, KASOPE 2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Advertisements

NATU -neljä askelta tulevaisuuteen
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
Henkilöstön osaaminen kilpailutekijänä
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Laura Hirsto, Asiantuntijaksi kasvun prosessit opetussuunnitelmassa ja arjessa Laura Hirsto KT, Pedagoginen yliopistonlehtori Helsingin yliopisto.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
URASUUNNITTELU Oulun yliopisto, Ohjaus- ja työelämäpalvelut
Käyttäjäkokemuksen muodostuminen ja kehittäminen verkkoyhteisössä Maria Hyytiäinen Työn valvoja ja ohjaaja: Dosentti Timo Korhonen
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
Oppisopimuskoulutus ja aikuisopiskelijan ohjaaminen
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Maahanmuuttajanuorten ohjaus KIVITIPPU
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
AKATEEMINEN OHJAUSSUHDE Anna Raija Nummenmaa Kansanterveystieteen tutkijakoulu
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Ä OHJAUSKESKUSTELU JA OHJAUKSEN TY Ö V Ä LINEET Teema 1. Ohjausprosessi ja ohjauksen ty ö v ä lineet Oppilaanohjauksen kehitt ä minen P ä ivi-Katriina.
Itseohjautuvuus ja yhteistoiminnallisuus
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Tiptop – product visio Mats Lindstedt, Lauri Stigell, Petri Heinonen.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Ryhmädynamiikka ja vuorovaikutus, 1ov/PätKor1
Oppimisorientaatioita
Koulussa elämää opettelemassa
Näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia opettajatuutoroinnista Minna Nieminen SAMOK ry. Sisältö: 1) Opettajatuutoroinnin hyödyt opiskelijalle 2) Opettajatuutoroinnin.
Mentorointi.
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Hoitoon pääsy toiminta- mallien muuttuessa Hannu Hämäläinen
Kasvu, kehitys, oppiminen- Kasvatuspsykologian perusteet
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.
3.3. Nuoruus ja aikuistuminen Hannu Soini Kasvatuspsykologian klinikka KASOPE, 2011.
Ei korkeakoulua vaan (työ)elämää varten – yliopisto-opiskelun pedagoginen työelämähorisontti Leena Penttinen & & Terhi Skaniakos
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
PSYKODRAAMA Aika: , 19 oppituntia. Pe ,
MONIAMMATILLISUUS TUEN TARPEESSA OLEVAN LAPSEN JA PERHEEN ARJESSA
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Katsomusaineiden didaktiikka, yhteiset ryhmät Ryhmätehtävä 1
TET =Työelämään tutustuminen
Oma kehitystehtävä: Teorian tuominen ohjauskeskusteluihin
Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu
Ihmissuhteet, perhe ja seksuaalisuus
Aikuisen Ajattelu.
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
TET =Työelämään tutustuminen
SYVÄJOHTAMINEN Lyhyt esittely.
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Ohjauksen roolit ja positiot
EMPATIA Kaili Kepler-Uotinen
Kuinka autan puhelimessa
” Kouluttajana toimiminen - kuinka koulutat kollegoja?
Esityksen transkriptio:

Professionaalisen ohjauksen tunnuspiirteitä Hannu Soini Oulun yliopisto, Kasvatuspsykologian tutkimusklinikka, KASOPE 2008

1. Mitä on ohjaussuhde Ohjaussuhde on ammatillinen suhde Ohjaajan roolissa olevan tulee määritellä roolinsa ja toimintansa teoreettisesti kestävälle pohjalle Ohjaajan tulee tarkastella kriittisesti oman ohjaustoimintansa lähtökohtia ja pyrkiä tietoisesti lieventämään asiakkaan väärinymmärtämistä Ohjaussuhde perustuu aina sopimukseen

2. Professionaalisen ohjauksen tunnuspiirteitä Kuuntelemisen taito Konkreettisessa pysymisen taito Reflektoinnin taito Dialogin ylläpitämisen taito Vuorovaikutustaidot Eettisyys Johtaminen

Professionaalisen ohjauksen sudenkuopat Ohjaaja puhuu liikaa Neuvoo ”ilman lupaa” Korostaa omia näkemyksiä ja kokemuksia Ratkaisee ongelmia asiakkaan puolesta On yliempaattinen ”Imuroi” ohjattavien projektiot oman osaamattomuuden tunnuspiirteiksi

3. Ohjaustaitojen kouluttaminen Mikä edistää ohjauksen tuloksellisuutta: Ohjattavan ja ohjaajan samanlaisuus? Ohjaajan koulutus ja kokemus? Ohjaajan teoreettinen orientaatio ja/tai käytetyt tekniikat ja interventiot? Ohjaajan ”persoona” ?

Kannattaako siis ohjaajia kouluttaa? - Tekninen kuuliaisuus, ts tietyn teoreettisen ohjausmallin orjallinen noudattaminen heikentää ohjauksen tuloksellisuutta - Koulutus siis voi ”peittää” ohjaajan persoonallisuuden hyödyntämisen ohjausvuorovaikutuksessa

Ohjaajan persoona- Siis Mikä? - Ohjaajan persoonallisuus on tärkeämpi kuin ohjauksen teoreettinen viitekehys tai ohjauksen interventiot - Positiivinen allianssi- ohjaajan kyky luoda empaattinen ja ymmärtämistä edistävä ohjaussuhde asiakkaaseen

Ohjaussuhteen intepersoonallinen luonne Ohjaussuhde on vastavuoroinen suhde vuorovaikutustapamme ovat seurausta vuorovaikutussuhteidemme historiasta Varhaiset ihmisuhteet perheessä Elämänvaiheiden muut ihmissuhteet Vuorovaikutussuhteilla ja persoonallisuuden rakenteilla on sama yhteinen alkuperä; varhaiset ihmissuhteet

MYÖTÄELÄMISEN KYKY eli EMPATIA Ihmiselle ominainen taito tunnistaa toisen ihmisen psykologisia mielialoja Kehittyy kulttuurihistoriallisesti määräytyneiden interpersoonallisten suhteiden avulla Mahdollistaa ihmiselle ominaisen kompleksisen yhteistoiminnan

Ohjauskoulutukselle asettuvat tavoitteet Ohjaussuhteen erityisluonteen ymmärtäminen Ohjaajan itsetuntemuksen kehittäminen Itselle ominaisen ohjausotteen kehittäminen Empatian, ymmärtämisen ja avoimuuden korostaminen ohjaustaitojen perustana