Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta."— Esityksen transkriptio:

1 Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta. Se on lyhyt kuvaus siitä, miten yritys hankkii rahaa eli tuloja. Liikeidea Kuvaa: mitä tuotteita tai palveluja yritys tuottaa kenelle tuotteita ja palveluja myydään miten tuote tai palvelu tuotetaan, toimitetaan ja myydään

2 Liikeidean hyödyt Liikeidea vaikuttaa yrityksen menestymiseen. Se määrittelee, miten yrityksestä voidaan saada kannattava. Se on yrityksen suunnittelun apuväline ja se ohjaa yrityksen toimintaa. Liikeidean ei tarvitse olla loistava tai oma- peräinen. Riittää, että liikeidea toimii ja yritys menestyy.

3 Liikeidean löytäminen 1.Oman osaamisen hyödyntäminen (oma harrastus tai ammattitaito). Leipomo, kampaamo, autokorjaamo, kahvila. 2.Vanhojen ideoiden hyödyntäminen tai uusien innovaatioiden keksiminen. Vanhojen ideoiden soveltaminen ja kehittäminen. Uusien tarpeiden luonti asiakkaille. Nykyisten tuotteiden tai palveluiden parantaminen.

4 Liikeidean löytäminen 3. Valmiin yrityksen ostaminen hyvät puolet: on valmis liikeidea, asiakkaat ovat valmiina, toiminta on mietittynä, toiminta käynnistyy nopeasti huonot puolet: ostaminen vaatii rahaa, yrityksen nimi ei sovi, yrityksen sijainti ei sovi, yrityksen toiminta ei sovellu uudelle omistajalle

5 Liikeidean löytäminen Franchising ja agentuuritoiminta Franchising: yritysidea on jo valmiina, yrittäjä saa oikeuden käyttää ketjun tavaramerkkiä, sopimuksen antaja neuvoo ja tukee,

6 Innovaatio Keksintö, joka on kokonaan uudenlainen tai jossa on riittävästi uutta aikaisempiin vastaaviin tuotteisiin verrattuna esim. uudenlainen valmistusmentelmä, uusi malli, iso parannus tuotteen toimintaan.

7 Liikeidean arviointi ja testaus Liikeideaa kannattaa tarkastella kriittisesti. Realismi on tarpeen. Voi arvioida tuotteiden ja palveluiden sopivuutta asiakkaille. Pohtia miten pärjää markkinoilla kilpailussa. Liikeidean testaamiseen voi käyttää asiantuntijoita tai muita keinoja.

8 Markkinatutkimus Markkinatutkimuksen voi tehdä itse tai pyytää yritystä tekemään sen. Sen voi tehdä kyselylomakkeilla ja haastatteluilla. Sen tukena voi olla tilastoja.


Lataa ppt "Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google