Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa."— Esityksen transkriptio:

1 Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa terveyttä edistävän kansalaistoiminnan, sosiaali- ja terveysalan palveluntuotannon sekä tutkimuksen. Folkhälsan perustettiin vuonna 1921, ja järjestön alkuperäiset näkemykset tutkimuksen ja käytännön toiminnan yhdistämisestä ja kansan terveyden edistämisestä ovat edelleenkin ajankohtaisia.

2 Folkhälsanin organisaato
Folkhälsans förbund haluaa rohkaista ihmisiä huolehtimaan omasta ja muiden terveydestä. Folkhälsans förbund:in vastuualue organisaatiossa on terveyden edistäminen.

3 FHILLE - ohjelma FHille on kouluvalmiuksien tukemiseen kehitetty ohjelma. Ohjelmaa tarjotaan perheille, joiden ajatellaan hyötyvän valmistautumisesta koulun aloittamiseen liittyviin haasteisiin. Lähtökohtana on lapsen kouluvalmiuksien, sosiaalisten taitojen ja positiivisen minäkuvan vahvistaminen sekä vanhemmuuden tukeminen. Perheiden rekrytointi tapahtuu päivähoidon/esikoulun kautta. Ohjelma kestää 30 viikkoa ja siihen kuuluu toimintoja, joita vanhemmat toteuttavat yhdessä lastensa kanssa. Toimintoja ohjaavat FHille-koordinaattori ja FHille-ohjaajat. Lisäksi ohjelmaan kuuluu materiaalipaketti sekä ryhmätoimintaa.

4 Tieto tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta
FHILLE perustuu Hippy-ohjelmaan (Home Instruction Program for Preschool Youngsters), mutta siihen on tehty muutoksia ja siten tiedot vaikuttavuudesta ei ole suoraan verrattavissa. Lisätieto: Nyt olevassa piloottivaihessa on käynnissä arvio tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta joka perustuu pelkästään ohjelmaan osallistuvien vanhempien ja ohjaajien (erikoislastentarhanopettajia, lastentarhanopettajia) arvioon, eikä RCT-asetelman avulla. Koska ohjelman tavoite on tukea taitoja ja kykyjä laajasti (esim. kielen kehitys, motorinen kehitys, sosiaaliset taidot, kokemukset myönteisestä vuorovaikutuksesta) myös vaikuttavuuden osoittaminen on haastava. Eri osa-alueiden tuloksellisuus on kuitenkin mahdollista määritellä tulevaisuudessa.

5 Kustannusvaikuttavuuden osoittaminen
Helpoin tapa lähestyä kustannusvaikuttavuus on ajatella että FHILLE täydentää muita interventioita ja siten vähentää niiden tarve. Tarkastelun kohde ei silloin ole elinkaarikustannus (esim. lapsen parempaa koulumenestys, marginalisoimisriskin väheneminen yms.) tai aikaisen intervention vaikutus myöhempään interventioiden tarpeen. Interventiokustannuksien vertailussa on seuraavat haasteet: Määritellä FHILLEN kustannukset Mitkä ovat vaihtoehdot (eli muut interventiot) ja mitä on niiden kustannukset? Onko FHILLE:ssä ja muissa interventioissa myönteiset tai negatiiviset sivuvaikutukset jotka pitäisi ottaa huomioon? Minkä verran FHILLE vähentää muiden interventioiden tarve? Käytettäisiinkö ylipäänsä muita interventioita vai jäisikö ne käyttämättä resurssipuutteen vuoksi?


Lataa ppt "Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google