TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke 1.4.2012-31.8.2014 KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Kyläfoorumi Valtimolla
Liikunta terveyden edistäjänä 29. 1
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnan johtamisjärjestelmässä.
K ESKI -P OHJANMAAN JA K RUUNUPYYN OSAHANKE Projektipäällikkö Tuula Löf Projektityöntekijä Mikko Nikkilä OULU.
Terveempi Pohjois-Suomi 2: Mitä saavutettiin, mikä muuttui?
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja opetussuunnitelmauudistus 1. 8
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Muuramen malli – itsenäisen kunnan valinta
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
”LÄNTISTÄ LÄHIDEMOKRATIAA” Lohjan ja Raaseporin alueiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Hyvinvoiva asukas – hyvinvoiva kunta Sähköinen hyvinvointikertomus Kainuun 3. Hyvinvointifoorumi Soile Paahtama erityisasiantuntija.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Miten kunnassa toimivat tahot voivat tukea kunnan hyvinvointijohtamista ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistymistä? Esimerkkejä keskeisten toimijoiden rooleista.
1) Hyvinvointi- ja terveyserot tasoittuvat 2) Vähäosaisten osallisuus lisääntyy TERVIKSEN PÄÄTAVOITEET.
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Verkkokoulutuksen tietoisku
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Hyvinvointia yhteistyöllä!
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Pirkanmaan HYTE-teemaryhmän toimeenpanosuunnitelma Maakuntien HYTE-vertaisfoorumi Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen 1.
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Kysely Terve Kunta -verkoston jäsenille vuoden 2016 toiminnasta
Esityksen nimi / Tekijä
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Yhteinen keittiö -hanke
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
IDEA! Hyvinvointiklinikka
Terve Kunta -verkoston jäsenten toiminta 2015
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Opiskeluhuollon palvelut
Teaviisari.fi
Kuntien ja järjestöjen yhteistyö
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Innokylän innovaatiokatsaus
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio

Aktiivisesti toimivat poikkihallinnolliset hyvinvointirakenteet Kaikissa alueen kunnissa on toimivat HYTE-työryhmät Hanketyöntekijät ovat olleet keskeisessä roolissa työryhmien toimintaa, haasteena onkin osissa kuntia työryhmien toiminta hankkeen jälkeen Mallinnettu pienten kuntien Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattorin toimenkuva Innokylään TE-koordinaattori jatkaa Helmessä, Selänteessä aloittaa 50% Järjestetty HYTE-koulutusta kuntien ja yhteistoiminta-alueiden viranhaltijoille ja luottamushenkilöille Laadittu vuosikelloja ohjaamaan HYTE-työryhmien toimintaa  Kuntajohdon sitoutuminen HYTE-työryhmien työhön on välttämätöntä  Hyvinvointijohtamisen kulttuuri on vielä uutta, tarvitaan aikaa sen juurruttamiseen  Hyvinvointijohtamisen kehittämisen tarve jää kuntakentän yleisen myllerryksen ja taloudellinen tiukkuuden varjoon

Sähköisen hyvinvointikertomuksen käyttö Käytössä kaikissa kunnissa, laadittu laajat ja vuosittaiset kertomukset Lisännyt päättäjien tietoisuutta kuntalaisten hyvinvoinnin tilasta Panostettu ennaltaehkäisevään työhön Koulukuraattoreita ja -psykologi Etsivä nuorisotyöntekijä Perhetyöntekijä Nuorten työpajatoiminnan tukeminen Koulun ruokalinjaston muuttaminen kouluterveyskyselyn pohjalta Terveyttä edistävien ryhmien toiminnan aktivoiminen ja perustaminen (esim. painonhallintaryhmät) Hyvinvointikertomuksia on hyödynnetty kuntastrategioiden laadinnassa sekä lastensuojelusuunnitelmien ja vanhuspalvelulain mukaisten suunnitelmien laatimisessa  Haasteena saada useammassa kunnassa osaksi kunnan toiminnan ja talouden suunnittelua  Haasteena aktivoida luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita käyttämään sähköistä hyvinvointikertomusta

Vaikutusten ennakkoarviointi (EVA-arviointi)  Käyttö on kirjattu usean kunnan hyvinvointikertomukseen Käytetty mm. Perusopetuksessa o Kouluverkko o Koulukuraattori o Etsivä nuorisotyöntekijä Ruokapalvelut o Ruoka- ja siivouspalveluiden esimiestehtävien yhdistäminen Kunnallistekniikka o Talviauraus o Uimahallin peruskorjaus Peruspalvelukuntayhtymässä o Laboratorion, röntgenin, lääke- ja keskusvaraston sekä vuodeosaston toiminnan arviointiin  Käyttö vaatii vielä juurtumista ja yleistymistä

Kuntalaisten osallisuus HYTE-rakenteissa Järjestöt edustettuina useissa HYTE-työryhmissä Hyvinvointikertomuksia on nähtävillä kuntien nettisivuilla Hyvinvointikertomusten laadinnassa luottamushenkilöt ja järjestöt edustavat kuntalaisia Järjestöjen yhteystietoja lisätty kuntien nettisivuille Paikallislehdissä kirjoituksia hyväksytyistä hyvinvointikertomuksista  Haasteena saada kuntalaiset aiemmassa vaiheessa mukaan hyvinvointikertomustyöhön Kiitos yhteistyöstä! Leena Ahola, Merja Jaakola, Eija Komulainen, Terttu Piippo, Minna Sipilä