Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä."— Esityksen transkriptio:

1 Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä keskustelusta Päivi Rouvinen-Wilenius

2 STEAn avustusohjelmalla vahvistetaan järjestöjen roolin ja toimijaverkostojen muodostumista sote- ja maakuntauudistuksessa sekä maakuntien ja kuntien sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön tukena. Lisäksi ohjelmalla tuetaan kansalaisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua ja toimia osana nykypäivän tietoyhteiskuntaa. Avustusohjelmaa koordinoi SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.

3 "Kysymys 1. Ohjelman tavoitteisiin voidaan pyrkiä monin eri keinoin, mikä mielestäsi voisi olla vuoden 2020 hankkeille yhteinen tavoite, johon hankkeenne myös voi sitoutua?" – Howspace keskustelu

4 Yhteenveto: ”…vuoden 2020 hankkeille yhteinen tavoite, johon hankkeenne myös voi sitoutua?"
Sanapilvi Howspace vastauksista

5 Onnistumisen kriteerit:
Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: 1. Maakuntatasolla on sovittu valmisteluorganisaation kanssa mitä järjestöjen rakenteita osallistetaan mukaan ja mitä asioita järjestöihin liittyen huomioidaan. Perustelut:

6 Onnistumisen kriteerit:
Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: 2. Kuntatasolla järjestöyhdyshenkilöt on nimetty ja yhteistyöasiakirjojen valmistelu aloitettu. TAI Maakunnassa/ kunnassa/ sotepiirissä on nimetty järjestöyhdyshenkilö tai vastaava. Perustelut:

7 Onnistumisen kriteerit:
Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: 3. Kaikille hankkeille rakennetaan iso yhteinen kuva siitä mihin valtakunnallisesti ollaan menossa ja tähän liittyen käytännön toimet. Perustelut:

8 Onnistumisen kriteerit:
4. Jokin muu? Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: Keskeiset perustelut :

9 Onnistumisen kriteerit:
5. Mitä täsmennyksiä tarvitaan nykyisten tavoitteiden osalta suhteessa toimintaympäristön muutoksiin? Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: Keskeiset perustelut :

10 Vahvuuksia hankkeissa

11 Yhteenveto: "Kysymys 2. Mitä hankkeen aikana syntyneitä vahvuuksia voisi hyödyntää jatkohakemuksessa?" – Howspace keskustelu

12 Vahvuus 1/2 Kuntatasolla vahvuutena on se että hankkeessa on luotu vahvat verkostot eri toimijoihin ja tämä työ jatkuu edelleen. Meidän on tässä hankkeessa tärkeää jatkaa erilaisten järjestöjen yhteistä alkanutta taivalta sekä rakennettava sidettä tässä toimintaympäristössä toimiviin maakunnallisiin ja kunnallisiin toimijoihin. Vahvuutena on se että pohja yhteistyön rakentumiselle on nyt luotu mutta sen saaminen osaksi kuntien pysyvää toimintakulttuuria vaatii vielä paljon työtä tukea ja läsnäoloa monessa kunnassa.

13 Vahvuus 2/2 Järjestöjen substanssiperusteiset verkostot.
Jatkamme vahvaa yhteistyötä sotepiirin ja sitä kautta hyvinvointia ja terveyttä tukevan toiminnan kanssa.

14 Jokin muu vahvuus, jota ei mainittu?
Toimintaympäristössä? Kumppanuuksissa? Verkostoissa? Omassa toiminnassa? Tms.

15 Mitäs sitten?

16 Olemmeko onnistuneet?

17 Kun olemme onnistuneet ?
Proaktiivista ja pitkäjänteistä verkostojen ja toimijoiden välisen yhteistyön kehittämistä Haetaan hyötyjä erilaisista verkostoista Saadaan muut välittämään verkostojen tietoa  uudet innovaatiot mahdollistuvat vuorovaikutuksessa Osataan hyödyntää muiden toimintakulttuureiden kehittämistä tukevia elementtejä Rohkeus ja riskinotto, lupa myös epäonnistua

18 Ryhmätyön purku

19 Kiitos! Päivi Rouvinen-Wilenius Järjestöt mukana muutoksessa


Lataa ppt "Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google