Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella."— Esityksen transkriptio:

1 Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella

2 Väestöpyramidit Koillis-Savo ja Kuopio-Siilinjärvi

3 Kyläsuunnitelman laadintaprosessin kaavio

4 Mitä mieltä olet seuraavista kyläsuunnitelmanne laatimisprosessia koskevista väittämistä? (kylätoimijat)

5 Mitä mieltä olet seuraavista kyläsuunnitelmanne sisältöä koskevista väittämistä? (kylätoimijat )

6 Suositukset kyläsuunnitelmien laadintaprosessin kehittämiseksi Kyläsuunnitelman laadintavaiheessa mukana olisi mahdollisimman runsas osallistujajoukko sekä kyläläisistä että kunnan edustajista. Jotta kiinnostusta laadintaprosessiin osallistumiseen saataisiin nostettua, siitä tulisi tiedottaa aktiivisesti. Nuorten mukaan saaminen on suuri haaste, johon voidaan jossain määrin vastata ohjelmaprosessin menetelmiä kehittämällä. Osa kyläläisistä tuntee oman kylän kyläsuunnitelman huonosti. Kyläsuunnitelmat tulisikin olla saatavilla sekä sähköisesti internetissä että painettuina paperiversioina. Lisäksi ne tulisi lähettää postitse kaikille kylän talouksille tutustuttavaksi sekä kuntaorganisaatioon keskeisille luottamushenkilöille ja viranhaltijoille.

7 Suositukset kyläsuunnitelmien merkityksen ja vaikuttavuuden kehittämiseksi Kyläsuunnitelmien laatimiseen voidaan jatkossakin kannustaa kylillä, joilta se puuttuu. Toisaalta tulee myös huolehtia, että kyläsuunnitelmia päivitetään säännöllisesti ja samalla pidetään yllä seurantaa siitä, mitä todella on saatu aikaan. Onnistuminen pienemmissä asioissa kannustaa myös suurempien kehittämistavoitteiden saavuttamiseen. Tulevana haasteena on edelleen lisätä kyläsuunnittelun kautta elinkeinotoimintaa virkistäviä vaikutuksia.

8 Mitä mieltä olet seuraavista kunnan ja kylien välistä yhteistyötä koskevista väittämistä? (kylätoimijat )

9 Mitä mieltä olet seuraavista kunnan ja kylien välistä yhteistyötä koskevista väittämistä? (luottamushenkilöt ja viranhaltijat )

10 Millaisia keinoja kylien ja kunnan välisessä yhteydenpidossa olisi järkevintä käyttää?

11 Suositukset kylien ja kunnan välisen yhteistyön kehittämiseksi Erityisen tärkeää on saada kyläsuunnitelmat mukaan kunnalliseen päätöksentekoon. Maaseutuohjelmat!! Maaseutuohjelman aikaansaaminen edellyttää vahvaa panostusta kyläsuunnitelmien laatimiseen. Molemminpuolinen tiedottaminen Säännölliset yhteiset tapaamiset

12 kyläsuunnitelmien laadintaprosessiin, kyläsuunnitelmien merkitykseen ja vaikuttavuuteen sekä kuntien ja kylien välisen yhteistyön sujuvuuteen


Lataa ppt "Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google