Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
TYÖAIKAKIRJANPITO JA SEN VALVONTA
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Popkatu-yhdistys Ari Tarkiainen, Kajo- seminaari
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Terveyspalvelualan uusi palkkausjärjestelmä alkaen
OSA-AIKATYÖ PALVELUALOILLA
PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu
Yliopistojen 26. työsuojelupäivät 9. –
TYÖHÖNOTTAMINEN JA TYÖSOPIMUS/M/S MARIELLA
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Tietoturvallisuus osa 6
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Seurantalomake palkkatukijakson ohjauksellisena välineenä
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Ajankohtaista palkkatukityöllistämisessä
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Yrityksen ohjekirja Yrityksen nimi. Koulutus Kurssit ja aikataulut Yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero Ryhmän kehitys Yhteyshenkilön.
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
YHDISTYKSEN TYÖLLISTÄMISPOLKU
Työsuhde pähkinänkuoressa
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Työelämälähtöisyys Valmassa
TET =Työelämään tutustuminen
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Työelämään tutustuja yrityksessä/työpaikassa
Harjoittelu ja työssäoppiminen SAK:laisilla työpaikoilla SAK:n luottamushenkilöpaneeli tammikuu 2017 N=922.
Nuorten oppisopimuskoulutus
Nuoret ja työlainsäädäntö
Harjoittelu ja työssäoppiminen SAK:laisilla työpaikoilla SAK:n luottamushenkilöpaneeli tammikuu 2017 N=922.
TET =Työelämään tutustuminen
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
Uusi suunta työelämään -hanke
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
3T-hankkeen päättöseminaari
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Espoolaiset Työllisyystalkoot
Palkkatuki ja starttiraha
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Voimavarat työssä -kysely 2010
OHJEITA JA VIHJEITÄ HARJOITTELUN OHJAAJALLE
Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa
Esityksen transkriptio:

Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä ja Outokummussa. □ Työntekijät ovat pääasiassa sellaisista yhdistyksistä, joissa työnjohto tapahtuu vapaaehtoisvoimin. □ Yhdistyksiä, joissa ohjausta tehdään, on yhteensä 32.

Mitä henkilökohtainen ohjaus on? □ Työn sujumiseen liittyvää tukemista □ Ongelmatilanteiden ja elämänhallintaan liittyvien asioiden selvittämistä □ Ohjausta asianmukaisten palveluiden piiriin □ Työsuhdeneuvontaa □ Jatkopolkujen työstämistä; koulutuspaikan/työpaikan etsimistä □ Työn sujumiseen liittyvää tukemista

Työneuvojan tarjoama palvelu □ Työajalla tapahtuvaa. □ Työntekijän työpaikalla, KAJO- keskuksen tiloissa tai muussa sovitussa paikassa tapahtuvaa. □ Tapaamistiheyteen vaikuttaa asiakkaan tilanne ja ohjauksen tarve.

Myös yhdistyksille □ Esimerkiksi työsuhteeseen liittyvissä ongelmatilanteissa - työsuhteen päättäminen - vuosilomien pitäminen - työajanseuranta - sairauspoissaolot ja niistä ilmoittaminen

Tämän hetken tilanne □ 6 henkilöä on työllistynyt avoimille markkinoille □ 9 henkilöä on aloittanut/jatkaa opintojaan ammattiopistossa, amk:ssa tai yliopistossa □ 1 henkilö on aloittanut työvoimakoulutuksen □ 7 henkilöä on työllistynyt yhdistykseen toisen vuoden tuella □ 1 henkilö työllistynyt vajaakuntoisen tuella yksityiseen kotitalouteen

Työneuvojan huomioita □ Työntekijät ovat pääasiassa hyvin sitoutuneita työskentelemään yhdistyksissä. □ Työ koetaan merkityksellisenä ja arvokkaana. □ Työjakson aikana työntekijöiden kokonaisvaltainen elämänhallinta parantunut, sosiaaliset taidot ja itsetunto kohentuneet, työllistymisvalmiudet parantuneet sekä osaaminen vahvistunut.

Yhdistysten merkitys työllistäjänä □ Yhdistyksillä on merkittävä rooli pitkäaikaistyöttömien työllistäjänä => tarjoaa matalan kynnyksen työpaikkoja heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille. □ Yhdistyksen oma toiminta ja sen tarjoamat palvelut mahdollistuvat palkkatukityöllistämisellä. □ Palkkatukijakson tarkoituksena on toimia ponnahduslautana avoimille työmarkkinoille. □ Moni työntekijä kokee, että jatkopolun työstäminen on ajankohtainen vasta työsuhteen lopussa. □ Työantajan kannustava rooli henkilökohtaiseen ohjaukseen ja KAJO- päiviin tärkeää.

Esimerkkejä jatkopoluista □ Työntekijä löysi kokonaan uuden alan työskennellessään yhdistyksessä. □ Työstä innostuneena haki yhteishaussa lähihoitajaksi => tällä hetkellä suorittaa lähihoitajan perustutkintoa. □ Työntekijä löysi omat voimavarat ja uusia mahdollisuuksia heti yhdistykseen työllistymisen jälkeen. □ Tällä hetkellä työskentee oman alansa kokoaikaisessa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa.

Yhdistysten ohjauskäytäntöjen kehittämiskohteista □ Työntekijöillä ei ole riittävästi työtehtäviä. □ Työntekijän jokin erityisosaaminen ei ole tullut esiin työjakson aikana. □ Työntekijällä epätietoisuutta työnjohdosta ja työn kuvasta. □ Työsuhteeseen liittyvät asiat epäselviä esim. työaika, työajanseuranta & vuosilomat ja niiden pitäminen.

Hyviä käytännön vinkkejä □ Joillakin yhdistyksillä on käytössä viikko- /kuukausipalaverit, joissa käydään läpi työtilanteita. Yhdistyksellä useampia työntekijöitä. □ Jotkut yhdistykset maksavat työntekijöilleen kuukausibussilipun (51€/kk) tai polkupyöräkorvausta (1€/työpäivä). □ Maksetaan palkanmaksun yhteydessä.

Yhdistysten ohjauskäytäntöjen tueksi □ Lomakkeet - työhaastattelu - työsopimus - perehdytyslista - työajanseuranta - vuosiloman kertyminen/pitäminen - työn sujuminen - loppukeskustelu

Esimerkki työsuojelutarkastuksesta yhdistykseen □ Tarkastukseen tuli toimittaa nähtäväksi seuraavat asiakirjat: - työterveyshuollon toimintasuunnitelma ja työpaikkaselvitys - työtapaturma- ammattitauti- ja sairauspoissaolotiedot - tapaturmavakuutus - työpaikalla esiintyvien vaarojen selvitykset/kartoitukset - työsopimukset - työvuoroluettelo, työaikakirjanpito, vuosilomakirjanpito ja yhteenveto ylitöistä henkilöittäin