Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa"— Esityksen transkriptio:

1 Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa
2019 Kaisa Kouri, elinkeino- ja työllistämiskordinaattori

2 Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen
Kuntouttava työtoimintaa järjestetään kunnan eri yksiköissä (laki kuntouttavasta työtoiminnasta, sosiaalihuoltolaki, laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta) kiinteistöhuolto ruokapalvelut palvelukeskus koulunkäynnin - ja iltapäivätoiminnan ohjaus kirjasto siivoustyötehtävät päiväkoti toimistotyöt (hallinto, tekninen toimi, sos. toimi) Nuorten Paja (16-29v.) Sauvo/Paimio Ulkopuoliset yksiköt: Paimion Srk Apilan toimintakeskus/Paimio Työllistäminen määräaikaisiin työtehtäviin palkkatuella kunnan velvoitetyöllistettävät (laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta) Lisäksi työllistetään muutama pitkäaikaistyötön/vuosi

3 Kuntouttavan työtoiminta
Kuntouttava työtoiminta voi koostua käytännön työtehtävistä, työpaja- ja pienryhmätyöskentelystä, yksilöohjauksesta jne. Kuntouttava työtoiminta perustuu TE-toimiston kanssa yhteistyössä tehtyyn aktivointi- tai työllistymissuunnitelmaan. Tavoitteena on kohentaa henkilön työ- ja toimintakykyä, elämän- ja arjenhallintaa, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää paluuta avoimille työmarkkinoille. Räätälöidään yksilöllisesti huomioiden henkilön työ- ja toimintakyky, osaaminen, kiinnostuksenkohteet, ammatilliset suunnitelmat ja työtoimintapaikan tarpeet. Kuntouttavalla työtoiminnalla ei voi korvata virka- tai työsuhteista työtä eli toimipiste ei voi olla riippuvainen kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan työpanoksesta.

4 Käytännön seikat Järjestetään 3-24 kk:n jaksoiksi kerrallaan
Toimintapäiviä voi olla 1-4/viikko Vähintään 4t/pvä Kuntouttavasta työtoiminnasta tehdään sopimus, jossa kuvataan työtehtävät, tavoitteet ja määritellään työaika ja työskentelypäivät. Usein toiminta suunnitellaan vaiheittaiseksi, eli työpäivät, tunnit ja vastuualueet kasvavat toimintakyvyn kohentumisen myötä. Mikäli henkilö saa työ- tai opiskelupaikan, sopimus raukeaa.

5 Työntekijän asema kuntouttavassa työtoiminnassa
Asiakas voi olla työtoiminnassa velvoitettuna tai vapaaehtoisesti. Velvoittavasta toiminnasta kieltäytymisestä voi aiheutua karenssi. Työtoiminnasta ei makseta palkkaa, vaan henkilö saa työttömyysetuuden ja ylläpitokorvauksen (9€) Ei ole työsuhde: ei kartuta eläkettä, eikä oikeuta työterveyshuollon palveluihin. Pätee työelämän yleiset pelisäännöt: työajat, ohjeiden noudattaminen, päihteettömyys, työturvallisuus, vaitiolovelvollisuus Poissaoloista edellytetään aina sairauslomatodistusta Luvattomat poissaolot tai asiaton käytös voivat johtaa kuntouttavan työtoiminnan keskeytymiseen ja karenssiin.

6 Työllistetyt Velvoitetyöllistettävät Muut:
57-60 vuotiaat ansiosidonnaiselta työmarkkinatuelle siirtyvät Työsuhteen kesto 6kk 100% työaika Tavoitteena täyttää työssäoloehto ansiosidonnaisen turvaamiseksi. Muut: Vuosittain n. 4 pitkäaikaistyötöntä (yli 300 päivää työmarkkinatukea), joilla 50%:n palkkatukioikeus. Kesto 4-8 kk, työaika % työtehtävästä, työpanoksen tarpeesta yms. Tavoitteena tukea työelämään palaamista Myös lyhyt oppisopimuskoulutus mahdollinen

7 Työllistetyn asema Henkilöt ovat työsuhteessa ja heidän kanssa kirjoitetaan työsopimus, jossa määritellään työtehtävät, työaika jne. Oikeus työterveyshuoltoon Sairauspoissaolojen suhteen samat käytänteet kuin muilla kunnan työntekijöillä Työsuhde kerryttää palkallisia vapaapäiviä, jotka tulee pitää työsuhteen aikana. Jos henkilö saa pitkäkestoisen työ- tai opiskelupaikan, sopimus raukeaa ilman irtisanomisaikaa.

8 Kuntouttavan työtoiminnan/työllistettyjen ohjaajalle:
Muista hyvä perehdytys ja aktiivinen ohjaus. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat kuuluvat Sauvon kunnan tapaturmavakuutuksen piiriin. Työtoiminnan järjestäjä vastaa työturvallisuudesta ja tarvittavien suojainten hankkimisesta. Muista positiivinen palaute. Ota kehittämiskohteet puheeksi rakentavasti. Jos hommat sujuvat hyvin, anna lisää vastuuta ja laajenna työnkuvaa.

9 Muulle työyhteisölle:
Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan työhön, elämäntilanteeseen tai terveydentilaan liittyvät asiat eivät kuulu ulkopuolisille ja olet niistä vaitiolovelvollinen. Huomioitahan, että syyt työttömyyteen ovat moninaiset ja kunkin henkilön elämäntilanne on yksilöllinen. Älä syyllistä tai tuomitse, vaan kannusta ja tue. Mahdollisuus osallisuuteen on keskeinen osa kuntouttavassa työtoiminnassa. Ota mukaan kahvipöytäkeskusteluihin, tiimipalavereihin ja muuhun työyhteisön toimintaan. Varmistathan, että koko työyhteisö kohtelee kuntouttavan työtoiminnan asiakasta/työllistettyä asiallisesti.


Lataa ppt "Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google