Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen."— Esityksen transkriptio:

1 Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen 2. Työvoimaohjaajan, työelämävalmentajan ja yksilövalmentajan yhteistyö 3. Työelämävalmennus- ja työnhakuprosessi vuorottelevat: työelämävalmiuksien selvittäminen, kiinnostavan työn /työantajan määritteleminen, yhteydenotot työnantajiin 4. Yritys tarvitsee työntekijän, sopimus syntyy työelämävalmennus 1 kk palkkatukijakso 2 kk 5.Tuki työantajalle ja työntekijälle: käynnit, soitot, palkkatukimahdollisuuksien selvittäminen, lomakkeiden täyttäminen

2 2011 asiakkuudet -nuoria mukana 25 -2 nuorta asiakkaana kaksi kertaa -lokakuussa tilastoitua: -9 jakson päättänyttä joista: -neljä työllistynyt vähintään 2013 puoliväliin saakka -kolme määräaikaisessa työssä -kaksi työttömänä

3 Seinättömän työpajan nuoria Tyttö, 23: Puutarha-alan perustutkinto, valmistunut keväällä 2009 Nuori meni seinättömän jaksolle kesäksi 2011 pieneen kukkakauppaan, jossa hän pääsi vahvistamaan taitojaan kukkasidonnassa. Työnantaja oli nuoren työpanokseen tyytyväinen, ja vaikka hän yhteistyön alkaessa kertoi, ettei voi palkata nuorta pajajakson jälkeen, hän ilmoitti loppukeskustelussa ottavansa nuoren töihin määräajaksi kukkasesongin alettua vuoden loppupuolella. Poika, 24: Catering-alan perustutkinto, palveluvastaava, valmistunut keväällä 2009 Tämä nuori mies oli erittäin epävarma omasta ammattitaidostaan. Koulutusaikana oli huomattu, että hänen vahvuutensa oli asiakaspalvelutyössä, ja tästä johtuen keittiötyöskentely oli ollut hyvin vähäistä. Nuori halusi nimenomaan paikan, jossa pääsisi asiakaspalvelutyön lisäksi harjoittelemaan taitoja keittiön puolella. Lähestyimme työnantajia sähköpostitse, ja eräs tunnettu oululainen ravintola otti meihin heti yhteyttä. Työelämävalmennusjakson aikana työnantaja huomasi löytäneensä niin hyvän työntekijän, että palkkasi nuoren suoraan ilman kahden kuukauden palkkatukijaksoa. Työnantaja ja nuori ovat sopineet kokin ammattitutkintoon johtavan oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta keväällä 2012.

4 Poika, 24:LVI-alan perustutkinto, valmistunut keväällä 2008 Nuorella ei ollut oman alansa työkokemusta, työharjoittelussa hän oli ollut ravintola-alalla. Hän oli Seinättömän jakson entuudestaan tuntemallaan työantajalla pizzeriassa. Jakson jälkeen työnantaja palkkasi nuoren määräaikaiseen työsuhteeseen. Nuoren tavoitteena on hankkia työkokemusta alalta, ja perustaa sen jälkeen oma yritys jollekin pienehkölle paikkakunnalle. Poika, 23 Logistiikan perustutkinto, valmistunut keväällä 2008 Nuori tuli työelämävalmentajan ja työvoimaohjaajan haastatteluun syyskuun 2011 alkupuolella. Opintojen jälkeen hän oli käynyt armeijan ja työskennellyt muutaman kuukauden ajan maatalouskonehuoltajana. Hän oli etsinyt omatoimisesti työtä melkeinpä alalta kuin alalta, mutta tuloksetta. Työvoimahallinnon tietojärjestelmästä löytyi palkkatukipaikka oululaiseen kuriiripalveluun. Omistaja on siirtymässä kuljetustyöstä toimistopuolelle, ja seinättömän pajajakson aikana nuoresta koulutetaan yritykselle uusi kuljettaja. Nuorelle on luvattu toistaiseksi voimassa oleva työsopimus pajajakson jälkeen. Työantaja piti yhteistyömallia niin hyvänä, että hänen suosituksestaan saimme listoilla olevan nuoren pajajaksolle erääseen toiseen oululaiseen kuriiripalveluun. Myös tällä työnantajalla on tarkoitus ottaa nuori omille palkkalistoilleen, mikäli seinättömän jakso sujuu hyvin.


Lataa ppt "Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google