Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa 3.3.2010 Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

Naisten urat ja palkkaerot tutkimustiedon valossa
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Rekrytointikynnyksen madaltaminen Nuorten yhteiskuntatakuu -työryhmä Riikka-Maria Yli-Suomu.
Risto Kaartinen tutkija Kuntien eläkevakuutus
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Henkilöstön riittävyys = henkilöstön tarve ja saatavuus
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
Työfysioterapeutti – Työterveyshuollon asiantuntija
TYÖPERÄINEN MAAHANMUUTTO - ratkaisu kuntien työvoimapulaan EETTISYYTTÄ JA EDUNVALVONTAA –seminaari Diana- sali kehittämispäällikkö, varatuomari.
Palkitseminen yrityksissä
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Mikkelin ammattikorkeakoulu / Kohti kestävää kehitystä vanhuspalvelujen vapaaehtoistoiminnassa Henkilöstövalmennusten näkökulma /
LEMPÄÄLÄN KUNTA TYÖHYVINVOINTIKYSELY 2013 (OTTEITA) Vastaajia yhteensä: 856 – Vastausprosentti 59 % Analyysi tuloksista.
Työilmapiirin kehittäminen
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
1 Työhyvinvointi ja johtaminen kilpailutekijäksi Työvoimapula 2012 ? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaari Joni Hautojärvi Norilsk Nickel Harjavalta.
1 Johtajuuden ulottuvuudet Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
SAK:n työympäristöseminaari Kiljava Työhyvinvointi tasa- arvoisen toimintatavan näkökulmasta Ritva Juvonen työsuojeluvaltuutettuStockmann Helsingin.
Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.
Innova Länsi-Suomen akk
Pätkitty, halkaistu ja sääntelystä irtoava työ leviää – leviääkö hyvinvointi? SAK:n työympäristöseminaari, Kiljava Työn teettäminen reiluksi.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
OHJAUKSEN ALUEMALLI TANSKASSA näkökulmia ohjauksen kehittämiseen Kommenttipuheenvuoro Jukka Eero Vuorinen Suomen opinto-ohjaajat ry.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Pedagogiikan johtaminen – koulutuksen vaikuttavuus Espoossa Päivähoitoyksiköiden johtajien kokemuksia.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Uusi, Innostava, Oivalluksia Synnyttävä VÄLINE TYÖYHTEISÖILLE MYÖNTEISEN TYÖHYVINVOINNIN VAHVISTAMISEEN: Voimaa työhön -lautapeli Mindgame.
Julkistus Aineistot:
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
NYYTI ry:n HENKILÖSTÖSUUNNITELMA
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
Mitä on Avoin ja mukaanottava yhteisöllisyys
Sosiaalialan tehtävärakenne
Työkykyä edistävä toiminta
Lähiesimiestyön ammattitutkinto
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Suomen Ensiapukoulutus
Voimavarat työssä -kysely 2010
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Esityksen transkriptio:

Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL

Palvelurakenteiden muutokset Muokkaavat kuntatyötä, tehtäviä ja palveluiden tuottamista Kyse suurempien palvelukokonaisuuksien rakentamisesta ja johtamisesta Edellyttää yksittäisten työntekijöiden, työntekijäryhmien ja lähiesimiesten tiivistä yhteistyötä

Tutkinnon ja osaamisen tunnustaminen Olemassa oleva ammatinharjoittamista koskeva sääntely Työperäinen maahanmuutto edellyttää: –Ohjausta ja neuvontaa –Yhteisiä suosituksia rekrytointiin, pätevöittämiseen ja viranomaisten väliseen yhteistyöhön –Tiedottamista –Maahanmuuttajapalvelujen resursointia –Tutkimusta osaamisesta ja tarpeista Kielelliset ja kulttuuriset tekijät eivät saa muodostua esteeksi

Osaamisen johtaminen muutoksessa Henkilöstö on kuntatyön strateginen voimavara ja toiminnan keskeinen menestystekijä Henkilöstövoimavarojen kehittämisellä voidaan vaikuttaa asiakaskeskeisten palveluiden kehittymiseen ja henkilöstön hyvinvointiin työssä sekä toiminnan laatuun ja tuloksellisuuteen –Johtamisella laatua ja työhyvinvointia –Johtamisella vaikuttavuutta ja vetovoimaa kuntatyöhön

Työyhteisöjen valmius Yhdistyviin palvelurakenteisiin Monitoimijuuteen Monikulttuurisuuteen Koulutukseen Arvokeskusteluun Perehdytykseen ja työhön ohjaukseen

Kunta-alan vetovoimaisuus Palkka on arvostuksen mitta Työnantajakuva taantuman aikana? Palvelusuhteiden laatu Esimerkiksi suomalainen hoivatyö Pohjoismaisessa vertailussa: Korkeampi koulutus Päivätyö yleisempää Määräaikaiset työsuhteet yleisempiä Henkilöstömitoitus pienempi

Laadulliset vetovoimatekijät Työhyvinvoinnin perustana ovat tasa- arvoiset työyhteisöt, joissa toteutuu oikeudenmukaisuus, osallistuminen ja syrjimättömyys. Työyhteisössä mahdollistuu sukupuolten tasa-arvo, työn ja muun elämän yhteensovittaminen, eri-ikäisten huomioon ottaminen sekä eri kulttuuritaustoista tulleiden huomioiminen.