Webcast klo 9-12.30 Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Advertisements

Palautetta ekonomikoulutuksesta ja tietoa ekonomikunnan sijoittumisesta Ajankohtaista, kevät 2010.
Pentti Arajärvi Liike- ja virkanaisten liitto
MERIMIES-UNIONI.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
STEKAN YKSITYISEN SEKTORI
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
Leena Linnainmaa Varapuheenjohtaja, Naisjärjestöjen Keskusliitto
LUOTTAMUSMIEHEN MUUTOS Erikoistutkija Tapio Bergholm, SAK Mauno Koivisto: Sosiaaliset suhteet Turun satamassa Työnantajia ei työrauhan parantaminen kiinnosta:
Mitä on sukupuolivaikutusten arviointi ja miten sitä tehdään?
Tasa-arvolaki ja sen muutossuunnitelmat
Tasa-arvosuunnittelu oppilaitoksissa ja työorganisaatioissa
O SALLISUUS YHDENVERTAISUUS JA ARJENHALLINTA N UORISOTUTKIMUKSEN & NUORTEN NÄKÖKULMAA Mirja Määttä Itä-Suomen yliopisto.
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Perhevapaavalinnat ja perhevapaiden kustannukset sukupuolten välisen tasa- arvon jarruina työelämässä? Säätytalo
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
PÄTKÄTYÖT AMMATTIYHDISTYKSEN NÄKÖKULMASTA
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI 7/2012 MAAHANMUUTTAJAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA N=1153.
TASA-ARVOVIIKONLOPPU 17. – ANU-TUIJA LEHTO.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Työpaikkaohjaajat valmentaen vahvoiksi
Kansainvälisiä ja kotimaisia lainsäädäntönäkökulmia Työ kuluu kaikille Vammaisfoorumi ry:n ja TE-palveluiden koulutuspäivä Liisa Murto oikeuksienvalvontalakimies.
UUSI YHDENVERTAISUUSLAKI – MIKÄ MUUTTUI?
1 Invalidiliitto Vammaisfoorumin ja Uudenmaan TE – toimiston koulutuspäivä 2015: Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE -toimisto, Vantaa Henrik Gustafsson,
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
PALVELUT 1.koulutuspalvelut 2.kehittämispalvelut 3.tilaustuotepalvelut yhteisenä nimittäjänä ”pedagoginen sensitiivisyys”
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
SAKSTTKAKAVA Tasa-arvolain uudistus 2015 Tapio Bergholm, erikoistutkija SAK:n tasa-arvoviikonloppu Tampere SAKSTTKAKAVA.
YHDENVERTAISUUSLAKI 2015 YHDENVERTAISUUSLAKI 2015 Lainsäädäntöneuvos Timo Makkonen, OTT Lainvalmisteluosasto/OM Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivätHelsinki1.
1 Invalidiliitto Vammaisfoorumin ja Uudenmaan TE – toimiston koulutuspäivä 2016: Työ kuuluu kaikille! Pasila, Helsinki Henrik Gustafsson, lakimies,
 miehiä koskevien uusien tasa- arvokysymysten identifiointi ja jo havaittujen kysymysten tarkentaminen  tasa-arvo-ohjelman miehiin liittyvien.
ONKO SUKUPUOLELLA MERKITYSTÄ TYÖELÄMÄSSÄ? Korkeakoulututkinnon suorittaneiden naisten ja miesten työelämään sijoittuminen Päivi Vuorinen AMK-tutkimuspäivät.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Syrjintäselvityksen tulokset (vielä julkaisematon) : Syrjintä koulutuksessa: Erityistarkastelussa yhdenvertaisuuden toteutuminen opintojen ohjauksessa.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain uudistus työelämän näkökulmasta Xamk yt-neuvottelukunta
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Pohjoismaiset sukupuolisilmälasit käytännössä SUKUPUOLINÄKÖKULMAN VALTAVIRTAISTAMINEN POHJOISMAIDEN MINISTERINEUVOSTOSSA.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Yhdenvertaisuuslaki: mikä muuttui vammaisen henkilön näkökulmasta Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys/Vike.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 STM /TPH/paht Sukupuolen merkitys tilastoissa ja tiedonkeruissa Sosiaali- ja terveysministeriö Tiina Palotie-Heino.
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Työelämän uudet valvonnan muodot
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Merja Kauhanen (PT) ja Sami Napari (ETLA)
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Plaza – uudenmuotoinen oppimisympäristö
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Väestö ja väestönmuutokset
Yhdenvertaisuus sisältää tasa-arvon
NAISET JA MIEHET TYÖELÄMÄSSÄ
HÄTÄENSIAPUKOULUTUS, 8 h , Helsinki
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
Yhdenvertaisuussuunnittelu kunnan näkökulmasta
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Ajankohtaista OSAOsta
Siun soten päihdeohjelma
SOSIAALIHUOLTOLAKI UUDISTUU -ALUEKIERROS KEVÄT 2015 Teemapäivä 1
Tasa-arvolain syrjintäkiellot työelämässä
Esityksen transkriptio:

Webcast klo 9-12.30 Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki. Samalla naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annettua lakia tarkistettiin. Mitä uutta uudistukset tuovat työpaikoille? Mikä muuttuu, mikä ei? Oikeusministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät keväällä 2015 lainmuutoksista koulutusta yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa. Osallistu koulutukseen ja saata tietosi ja osaamisesi ajan tasalle. Kenelle? Koulutus on tarkoitettu julkisen ja yksityisen sektorin työpaikkojen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista vastaaville: työnantajan edustajille ja luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja työmarkkinajärjestöille sekä muille asian parissa työskenteleville. Mitä? Koulutuksessa käydään läpi lakien keskeisimmät työelämään liittyvät muutokset. Tavoitteena on muodostaa kokonaisnäkemys yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa koskevasta lainsäädännöstä ja kielletystä eri asemaan asettamisesta. Uusi yhdenvertaisuuslaki - syrjinnän ilmeneminen, syrjinnän vaarassa olevat ryhmät ja henkilöt, - syrjinnän kiellot ja tasapuolinen kohtelu, - kohtuulliset mukautukset, - syrjinnän seuraamukset, - edistämistoimien suunnittelu ja toteuttaminen käytännössä, - yhdenvertaisuuslain valvonta Kouluttajina ovat mm. hallitusneuvos Susanna Siitonen työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä erityisasiantuntija Panu Artemjeff, erityisasiantuntija Sinikka Keskinen ja ylitarkastaja Nexhat Beqiri oikeusministeriöstä. Uudistunut tasa-arvolaki - naiset ja miehet työelämässä, palkkaerot, - syrjinnän kiellot, - tasa-arvon edistäminen ja työpaikan tasa-arvosuunnittelu, - palkkakartoituksen laatiminen,- sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu Kouluttajina ovat mm. projektipäällikkö Outi Viitamaa-Tervonen, hallitussihteeri Johanna Hautakorpi ja hallitussihteeri Terhi Tulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä. Paras katselukokemus Windows ja Internet Explorer