Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry"— Esityksen transkriptio:

1 Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Työote huippuosallistava ja monikulttuurinen, mutta rakenteet ”homeessa”? Organisaation rakenteelliset esteet yhdenvertaisuuteen ja osallisuuteen liittyen. Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry

2 Yhdenvertaisuus perusoikeus: kaikilla ihmisillä tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua, kehittyä ja saada palveluita kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

3 Yhdenvertaisuus Yhdenvertaisten mahdollisuuksien takaaminen ei tarkoita samanlaista kohtelua kaikille, sillä ihmisten lähtökohdat ja mahdollisuudet vaihtelevat yksilöllisesti. Yksinkertaisimmillaan yhdenvertaisuus on toisen ihmisen kunnioittamista.

4 Monikulttuurisuus Monikulttuurisuudella tarkoitetaan erilaisia kulttuurisia ja kielellisiä taustoja edustavien ryhmien tasa-arvoista rinnakkaiseloa. Viime aikoina ovat yleistyneet myös käsitteet ”moninaisuus” ja ”moniarvoisuus”, jotka viittaavat ihmisten erilaisuuden huomioimiseen laajemmin. Monikulttuurisuus- ja moniarvoisuusajattelun lähtökohta on, että vaikka ihmiset ovat erilaisia, he ovat yhdenvertaisia keskenään.

5 Osallisuus On halua olla mukana ja ottaa mukaan, mahdollisuutta päästä vaikuttamaan omaan elinympäristöön. Osallisuuteen kasvetaan ja kasvatetaan, aikuiset mahdollistavat nuoren osallistumisen.

6 Parikeskustelu Miksi yhdenvertaisuus / monikulttuurisuus / osallisuus ei edisty vaikka yksittäinen työntekijä / toimija tekee työtään todella yv:sti tai osallistavasti?

7 YV:n ja osallisuuden edistämisen edellytyksiä nuorisotoiminnassa - organisaationäkökulma
Yhteisymmärrys organisaation perustehtävästä Jäsenistön ja työntekijöiden laajat vaikutusmahdollisuudet Innovatiivisuuden, riskinoton ja luovuuden tukeminen Avoimuus tiedonkulussa (vertik. + horisont.) sekä avoin ja vilkas vuorovaikutus Myönteinen suhtautuminen muutoksiin Yksilöiden tiedot, taidot ja asenteet yhteiseksi osaamiseksi Yhteinen toimintakulttuuri Johdon sitoutuminen

8 Miten edistää yv:tta ja osallisuutta toiminnassa - organisaationäkökulma:
Viestintä / tiedotus Tapahtumien järjestäminen Uusien nuorten ”hankinta” Työyhteisön koulutukset Henkilöstöpolitiikka Syrjinnän ja rasismin torjunta (laki) Nuorten kuuleminen (laki)

9 Yhteisiä keinoja Mitä koko organisaatio voi tehdä yhteisesti em. toiminnan prosesseissa, jotta yhdenvertaisuus ja osallisuus edistyvät?

10 Kiitos!


Lataa ppt "Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google