Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointia työstä.
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Aivovamman hoitoketjut Suomessa, pitääkö uusia vai riittääkö rasvaus?
Osatyökykyisten työssä jatkamisen tukeminen työterveysyhteistyössä
Varsinais-Suomen kummiyritysrengas
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
Kuntoutuspalveluohjaus – työkyvyn tukemisen prosessi
Työssä selviytymisen malli Itella konsernissa
Hoitoonohjaus – syntipukin kohtalo vai mahdollisuus parannukseen? Projektipäällikkö Antti Hytti, Elämäntapaliitto , Helsinki.
Varhain tehtävät ratkaisut keventämään työkuormitusta
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Antti Pollari Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Tornion Työvoimalasäätiö MT-työhönvalmennus Anneli Pilvilä Anne Höglund Vierailevat tähdet: Kirsti Pakisjärvi, Tornion psyk. poliklinikka Katriina Virta,
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Mielenterveys- ja päihdeasiakas terveyskeskuksessa - Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille päätösseminaari Salon avoterveydenhuollon.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Osatyökykyisille tie työelämään. Kärkihanke osana strategisen hallitusohjelman toimeenpanoa 2016 – 2019 Painopistealue Hyvinvointi ja terveys.
Työeläkekuntoutuksen suuntaviivat
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
TOIKE-hanke Toimintakykykeskus maakunnalliseen SOTEen – osatyökykyisen polut työhön ja työllisyyteen Virpi Heikkinen.
Esiselvitys.
Yhteistyö ammatillisessa kuntoutuksessa
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden näkymät alueella
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Osatyökykyisille tie työelämään
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Osatyökykyisille tie työelämään
Polut hoitoon ja kuntoutukseen OTE7 projekti – Toimintamallin prototyyppi Leini Sinervo ja Nina Nevala.
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Työterveyshuoltoon erikoistuva lääkäri Markus Halttunen
Verkoston ammattilaiset työkykyä tukemassa – työpaja
Uudet toimintamallit OTE 7: Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäisille Kaj Husman, Vertaisoppimispäivät Jyväskylässä Professori.
Työpajan ohjelma   Teema: Miksi osatyökykyisille tarvitaan uusi työkyvyn tuen toimintamalli 9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi Työpajan avaus ja.
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projekti
Työterveyslääkärin rooli TOIKEssa
Polut hoitoon ja kuntoutukseen Kohti työkyvyn tuen toimintamallin prototyyppiä Etunimi Sukunimi.
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Työura osatyökykyisenä
Uraohjauspalvelut työkyvyn muutostilanteissa
Työssä olevan työ- ja toimintakyvyn arviointi työterveyshuollossa
OTE (osatyökykyisille tie työelämään) –kärkihanke Pähee Ote –alueellinen kokeiluhanke Konsensuksen rakentajat –työryhmä 5/2018.
Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Siirtymä uusimuotoiseen kuntoutukseen – implementaatiotutkimus Aslak-kuntoutuksen päättymisestä ja KIILA-kuntoutuksen aloittamisesta (SIKU)
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Mikä on muuttunut hankkeen myötä
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen -hanke
Koulutuskokonaisuus - työkykytiimi
Yhteinen monialainen asiakas-suunnitelma
KP OTE Opinnoista töihin
Kuntoutuksesta ja työttömyydestä
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen Kärkihanke: Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) / STM Vertaisoppimispäivät Oulu
Työterveyshuollon järjestäminen Henkilökohtaisen avustajan työnantajalle Työterveyshoitajat Taru Eerola, Anne Laatikainen, Jaana Niemi ja Merja Koivisto.
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi Kirsi Piitulainen ja Teija Hietala 30.11.2017 Kajaanin vertaisoppimispäivät

Uusi juurrutettava toimintamalli 1. Asiakkaan kulku hoito- ja kuntoutuspolulla on viiveettömämpää kuin aiemmin 2. Työterveyshuollon case manager – toiminta on selkeyttänyt asioiden hoitamista ja vähentänyt päällekkäistä toimintaa 3. Fysioterapiaan pääsy on nopeutunut selkäryhmä ja fysioterapiasarja (kipuhoidot ym.) > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

Uusi juurrutettava toimintamalli 1. Tiedonvaihto terveydenhuollon ja Kelan/TE-toimiston välillä on parantunut (uudet tietopyyntölomake ja suostumuslomakkeet 2. Erikoissairaanhoidon ja työterveyshuoltojen välinen tiedonvaihto ja yhteistyö on lisääntynyt 3. Juurruttaminen on alkanut Demos Helsingin mukaan > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

TYKO 4, Jyväskylä / Teija Hietala, Anna-Riikka Niemi, Armi Peltomäki Aloitus Projektikoordinaattori ilmoittaa hankkeeseen tulevan potilaan nimen ja yhteystiedot yhteyshenkilölle työterveyshuoltoon TE-toimiston työkykykoordinaattori toimittaa asiakkaan tiedot Työterveys Aaltoon sekä asiakkaan yhteystiedot ja suostumuslomakkeen projektikoordinaatto-rille Järjestely Työterveyshuollon yhteyshenkilö järjestää ajan vastuuhoitajalle mahdollisimman pian (= viikon sisällä kotiutuksesta) Yhteydenotto Vastuutyöterveyshoi-taja eli casemanager on yhteydessä asiakkaaseen, ilmoittaa ajan, kerää esitiedot, moniammatillinen tiimi päättää prosessiin osallistujat Hoito & Kuntoutus Moniammatillinen tiimi: tarvittavat asiantuntijavastaan-otot, tutkimukset ja toimenpiteet jäljellä olevan työkyvyn arvio. Työhön paluun suunnitelma ja seurantasuunnitelma. TE-toimiston työkykykoordinaattori ja Kelan työkykyneuvoja ovat työterveyshuollon käytettävissä TE-toimiston työkykykoordinaattori osallistuu ”työnantajana” terveysneuvotteluun Työterveys Aallossa. Seuranta Seurantasuunnitelma ja sen vastuiden mukainen seuranta. Työttömien ”palautus” TE-toimistolle työhön paluun mahdollistuessa. Työttömän asiakkaan työllistymissuunnitel-man seuraaminen ja jatkoimepiteiden toteutumisen varmistaminen Miten työttömän polku jatkuu, jos hoidosta ja kuntoutuksesta huolimatta asiakkaan tilanne palaa alkutekijöihinsä? Yhteistyö ja tiedonkulku osatyökykyisen työttömän palvelupolulla kohti työelämää Prosessikaaviossa punainen väri kuvaa TE-toimiston kautta rekrytoitujen työttömien kuntoutujien polkuun tuotavasta lisäarvosta: Yhteistyö ja tiedon kulku eri toimijoiden välillä. Rekrytointi K-SKS fysiatrian pkl TE-toimisto: Asiakkaiden valinta TE + Kela: haastattelu, esitietolomake, suostumuslomake. 21.11.2017 TYKO 4, Jyväskylä / Teija Hietala, Anna-Riikka Niemi, Armi Peltomäki