TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Advertisements

VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Esimiestaidot Jaksosuunnitelma. Kurssin sisältö • Kolmen päivän tehokurssi esimiesasemaan pyrkiville, voidaan myös käydä täydennyskoulutuksena • Aiheita.
ja kuinka sitä tulisi soveltaa
Elämäntaparyhmien organisointi Helmen malli
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Työssäoppiminen eli TOP
Käsityön opetustuokio
NEUVOTTELUUN VALMISTAUTUMINEN
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Kulttuuripalvelut Kulttuuri ja hyvinvointi.
Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.
Kilpailijan starttikurssi
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Tampereen Tyttöjen Talo. TAUSTAA: Tyttöjen talon toiminta käynnistyi keväällä 2004 Tyttöjen Talo on osa Setlementti Naapurin toimintaa Toimintaa rahoittaa.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Työpaja 2: Uudistunut Finna.fi viestintäkanavana
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
TU-C9290 Viestintä 2 Luento 4, Vastuuopettaja Miia Jaatinen, valtiot.tri, dosentti Kurssiassistentti Ilona Rahnasto.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Johdantoseminaari.
OP TUNTI
MOTTO, VISIO, MISSIO TAI MUU VASTAAVA OTSIKKO
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Yhteistoiminnallinen kokous
Osallisuuden jälkiarviointi: case __________________________________
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Kirje, sähköposti, blogi
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
KÄRSIVÄLLINEN PATIENT
Tuomas Aunila N-piirin jäsentoimikunta
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Omalla painollaan – kielikahvila
Arvioinnista arkipäivää
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
PÄHEE OTE HANKE Mediatiimin koulutus
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Tervetuloa rippikouluun!
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Auttava keskustelu
Yhteistyön rakentaminen kunnan ja vanhempaintoimijoiden välille
Esityksen transkriptio:

TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN KESKUSTELUN LUONNE Avoin Suljettu Käytä työpohjaa apuna keskustelun suunnitteluun, jotta hahmotat keskustelun järjestämiseen kuluvan ajan ja resurssit. Käy läpi keskustelun tavoitteet, suunnittele keitä kutsutaan ja millä tavalla, määritä sopivat tilat ja puitteet, ja valmistaudu keskustelun vetäjän rooliin kokoamalla itsellesi sopivat ohjausteot. Julkinen Luottamuksellinen Muu: KESKUSTELUN TARVE KESKUSTELUN AIHE KESKUSTELUN TAVOITTEET KESKUSTELUN VAIKUTTAVUUS Mihin tarpeeseen keskustelu vastaa? Miksi keskustelu järjestetään? Millainen muutos keskustelulla halutaan saada aikaan Mistä aiheesta on tarve kutsua osallistujat keskustelemaan? Mistä aiheesta uskot osallistujien haluavan keskustella? Minkä aiheen kirjoitat kutsuun? Millaiset tavoitteet vastaavat keskustelun tarvetta parhaiten? Mitkä tavoitteista ovat järjestäjän kannalta ensiarvoisia? Mitkä ovat osallistujien ja aiheen kannalta keskeisimmät tavoitteet? Mihin laajempaan tarpeeseen keskustelu syöttää? Kenelle keskustelun sisältö on tärkeää? Kuka vastaa keskustelun jatkotoimenpiteistä? KOHDERYHMÄ JA SIDOSRYHMÄT Kenelle asia on tärkeä ja miksi? Kenen elämään asia vaikuttaa? Kuka muu on asiasta kiinnostunut? Kuka päätöksiin vaikuttaa? Kuka päättää? Ketkä tavoitellusta kohderyhmästä eivät normaalisti osallistu? KESKUSTELUN AIKA JA PAIKKA MILLÄ TAVALLA  HEIDÄT KUTSUTAAN? Miten saavutat kohderyhmäsi? Mikä saa heidät tulemaan paikalle keskusteluusi? Mitä kanavia he seuraavat? Kenen kautta heidät voi tavoittaa helpoiten? Riittääkö yksi kutsu vai tarvitsetko eri kohderyhmille kohdennettuja kutsuja? KESKUSTELUUN VALMISTAUTUMINEN Mitä aiheesta on keskusteltu viime aikoina? Keiden ääni kuuluu ja keiden ei? Mitä mieltä minä olen? Millaiset ovat hyvät pelisäännöt? Miten aloitan, miten ohjaan, miten lopetan? Miten varmistetaan dialogin onnistuminen? Miten keskustelu dokumentoidaan ja vedetään yhteen? Milloin ja missä keskustelu toteutetaan? Mitkä voisivat olla sopivat tilat? Mitä tila symboloi? Kuinka suurta osallistujajoukkoa tavoitellaan? Onko ringille tilaa?