Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"— Esityksen transkriptio:

1 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. LAHJAT MYYJILTÄ JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

2 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO
Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmista, että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. LAHJAT MYYJILTÄ TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

3 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: LAHJAT MYYJILTÄ KESKUSTELUN ALOITUS
VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisi Jutta? Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Ovatko Jutan toimet asianmukaisia? Eivät ole. Satunnaisten ja nimellisarvoisten lahjojen vastaanottaminen on sallittua, mutta Jutta on saanut useita lippuja urheilutapahtumiin. Lahjojen, aterioiden tai viihdykkeiden vastaanottamisen tulee olla yhtenevää teollisuudenalan ja paikallisten lakien kanssa. Mitä mahdollisia ongelmia ja seurauksia lippujen hyväksymisestä seuraa? Yhteissummasta huolimatta lippujen määrä saattaa aiheuttaa sopimattoman tilanteen. Vaikka liput eivät vaikuttaisikaan Jutan päätöksiin, myyjä saattaa olettaa etuoikeutettua kohtelua vastapalvelukseksi. Jos Jutta olettaa saavansa lisää lippuja myös tulevaisuudessa, hän saattaa "kostaa" myyjälle, jos tämä lakkaa toimittamasta lippuja. Jos Tycolla on käynnissä sopimusneuvottelut lippuja toimittavan myyjän kanssa ja Jutta on tietoinen tai mukana neuvotteluprosessissa, lippuja ei tulisi vastaanottaa, koska tämä näyttäisi sopimattomalta. Olisivatko olosuhteet toiset, jos: Asiakas lähettäisi Jutalle yhden lipun vuodessa paikalliseen tennisotteluun? Tämä riippuu lippujen arvosta. Olettaen, että arvo on alle sovitun rajan, Jutta voisi hyväksyä liput yhteen tapahtumaan keskusteltuaan esimiehensä kanssa. Jos lipun arvo ylittää 125 USA:n dollaria, hänen tulee saada ennakkohyväksyntä lähettämällä pyyntölomake osoitteessa: Asiakas lähettäisi tulevaan markkinointikampanjaan liittyvän kirjan? Tämä on edelleen lahja ja yllä olevat säännöt pätevät. Asiakas kutsuisi Jutan urheilutapahtumaan ja keskustelisi ideastaan uuteen markkinointikampanjaan liittyen? Kohtuullinen viihdytys on sallittua, jos pääasiallinen tarkoitus liittyy liiketoimintaan. Tämä tapahtuma olisi todennäköisesti liiketoimintaan liittyvä, koska he osallistuisivat siihen yhdessä ja tällöin sitä ei luokiteltaisi lahjaksi. Jutan tulisi saada suostumus esimieheltään ennen osallistumista. LAHJAT MYYJILTÄ KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

4 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Viittaa Tycon eettisten sääntöjen ohjeistoon ja eturistiriitojen, lahjojen ja viihteen säännöstöön Muistuta työntekijöitä, että ylenpalttisten lahjojen vastaanottaminen on kiellettyä. Se saattaa luoda vaikutelman, että yritämme saada tai antaa suosiollisen liiketoimintapäätöksen antamalla yksilöille henkilökohtaisia lahjuksia. LAHJAT MYYJILTÄ OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

5 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Käytä tilaisuutta hyväksesi kerrataksesi aiemmin esitetyt kohdat, kuinka työntekijöiden tulee toimia Tycon arvojen ja eettisten sääntöjen mukaisesti. Kertaa Tycon eturistiriitojen, lahjojen ja viihteen säännöt siinä määrin kuin ne liittyvät tapaustutkimuksessa keskusteltuihin ongelmiin ja seurauksiin. LAHJAT MYYJILTÄ OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

6 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET LAHJAT MYYJILTÄ
Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että on tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. LAHJAT MYYJILTÄ HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA:


Lataa ppt "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google