Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"— Esityksen transkriptio:

1 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

2 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO
Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmista, että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

3 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA KESKUSTELUN ALOITUS
VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisi Lasse? Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Oliko Lassen toiminta asianmukaista? Ei. Emme missään tapauksessa maksa asiakkaan perheen matkaa, jotta perhe voi matkustaa hänen kanssaan, tai maksa matkaa Las Vegasiin tai muuhun Tycon liiketoimintaan liittymättömään kohteeseen. Asiakkaan matkan maksaminen Tycon toimipaikkaan saattaa joissain tilanteissa olla hyväksyttävää, jos hyväksyntä on hankittu ennakkoon. Lassen tulisi ilmoittaa asiakkaansa pyyntö esimiehelleen ja Tycon lakiosastolle. Mitä ongelmia ja seurauksia matkan hyväksymisestä seuraa? Hyväksymällä matkan Lasse syyllistyy lahjontaan. Tämä ei ole pelkästään Tycon sääntöjen vastaista vaan mahdollisesti myös laitonta. Lassen toimet voivat johtaa kurinpidollisiin toimiin aina työsuhteen päättämiseen sekä rikossyytteeseen asti. Olisivatko olosuhteet toiset, jos: asiakkaan perhe ei osallistuisi matkaan? Jos asiakas pyytää matkan Las Vegasiin, tämä ei ole hyväksyttävää. Matkan tulee liittyä suoraan yrityksen tuotteiden esittelyyn, mainostukseen tai selostukseen, kuten uuden toimipaikan esittelyyn. matka olisi suuntautunut Tycon tuotantolaitokseen eikä Las Vegasiin? Ei, pyynnön luonne ei ole erilainen, jos asiakas vaatii Tycoa maksamaan perheensä kustannukset. Jos asiakas ei pyytäisi Tycoa maksamaan perheensä kustannuksia, tilanne olisi toinen. Katso kommentit yllä. uuden sopimuksen häviäminen tarkoittaisi ilman bonuksia jäämistä? Ei. Tyco ei osallistu lahjontaan missään muodossa eikä missään olosuhteissa. Vaikka Lassen tarkoitusperät ovat hyvät, hän asettaa itsensä, sekä Tycon oikeustoimien alle ja saattaa aiheuttaa vahinkoa Tycon maineelle. HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

4 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA
Viittaa Tycon lahjonnan vastaiseen käytäntöön. Muistuta työntekijöitä siitä, että kilpailijoiden, asiakkaiden, toimittajien ja myyjien kanssa toimiessa on tärkeää toimia rehellisesti, reilusti ja kaikkien soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti. Muistuta, että lahjontaa voi esiintyä monessa muodossa, mukaan lukien: Raha Lahjat tai etuisuudet Lahjukset Tarpeettomat hyvitykset tai ylisuuret välityspalkkiot Poikkeavat tai naamioidut hyvitykset ja kulut, poliittiset tai hyväntekeväisyyteen liittyvät lahjoitukset Töiden tarjonta asiakkaille, heidän perheenjäsenilleen tai ystäville Mitä tahansa muuta arvokasta HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

5 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Käytä tilaisuutta hyväksesi kerrataksesi aiemmin esitetyt kohdat, kuinka työntekijöiden tulee toimia Tycon arvojen ja eettisten sääntöjen mukaisesti. Kertaa Tycon lahjusten vastainen käytäntö siinä määrin kuin se liittyy tapaustutkimuksessa keskusteltuihin ongelmiin ja seurauksiin. HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

6 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA
Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA:


Lataa ppt "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google