Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OP2 - 1. TUNTI 9.2.2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OP2 - 1. TUNTI 9.2.2017."— Esityksen transkriptio:

1 OP TUNTI

2 Urasuunnittelutaidot (Sultana 2010)
taito kerätä ja analysoida tietoa koulutusvaihtoehdoista ja työelämästä tehdä synteesejä ja järjestää itseen, koulutukseen ja ammatteihin liittyvää tietoa = itsearviointi ja itsetuntemus kyky soveltaa tätä tietoa ja tehdä päätöksiä erilaisissa siirtymävaiheissa.

3 VAHVUUSKORTIT VALITSE YKSI KORTTI

4 OMAT VAHVUUDET – HYÖDYNNÄ VALITSEMAASI KORTTIA

5 VIA-VAHVUUDET

6 OHJEET – VIA-VAHVUUSMITTARI
TÄYTÄ TIETOSI TEE TESTI VALITSEMALLA SINUA PARHAITEN KUVAAVAT VAIHTOEHDOT LÄHETÄ TULOKSESI PDF-TIEDOSTONA OSOITTEESEEN: OTSIKOLLA VAHVUUDET JA NIMESI 4. KÄY PARIN KANSSA TULOKSET LÄPI. VASTATKAA SEURAAVIIN KYSYMYKSIIN.

7 KYSYMYKSET Mitkä ovat sinun TOP5-vahvuutesi?
Miten ne konkreettisesti näkyvät arjessasi? Kuinka voit hyödyntää niitä enemmän opinnoissasi? Entä tulevaisuuden työelämässä? Missä ammateissa/työtehtävissä kyseisiä vahvuuksia tarvitaan? KIRJOITA SAMALLA POHDINTAASI OPPIMISPÄIVÄKIRJAAN.

8 VIA 360 KOTITEHTÄVÄ Omia vahvuuksiaan on vaikea tunnistaa. Tutut ihmiset näkevät sinut eri valossa kuin sinä itse. Tutustuttuasi luonteenvahvuuksiisi valitse kolme ihmistä, jotka tuntevat sinut erilaisista ympäristöistä. Tehtävänäsi on haastatella heitä kaikkia. Voit kertoa alkuun tehtävästä ja näyttää VIA-vahvuuslistauksesi. Pyydä tämän jälkeen haastateltavaa nimeämään kolme vahvuuttasi ja kertomaan, miten ne sinussa näkyvät. Kirjaa haastattelujen anti oppimispäiväkirjaasi.

9 ”En usko, että sinun pitäisi käyttää liikaa aikaa heikkouksien kehittämiseen. Hyvinvointi ja suurin tyytyväisyys elämässä kumpuaa omiin vahvuuksiin keskittymisestä ja niiden hyödyntämisestä” Seligman, 2008 

10 Kuusi henkilökohtaista hyvettä sekä 24 luonteenvahvuutta on esitelty Petersonin & Seligmanin teoksessa ”Character Strengths and Virtues”. 1. Viisaus uteliaisuus intohimo uuden oppimiseen harkitsevaisuus ja avoin mieli luovuus perspektiivi, kyky hahmottaa kokonaisuuksia.

11 2. Luonteenlujuus rohkeus sinnikkyys pitkäjänteisyys rehellisyys. 3. Inhimillisyys – humaanisuus ystävällisyys kyky rakastaa ja ottaa vastaan rakkautta tunneälykkyys.

12 4. Oikeamielisyys ja oikeudenmukaisuus
kansalaishenki uskollisuus ja lojaalius oikeudenmukaisuus johtajuus. 5. Kohtuus anteeksianto/armahdus itsehillintä järkevyys/varovaisuus nöyryys/kohtuus.

13 6. Ylittämiskyky ja transsendenssi
kauneuden ja taituruuden arvostaminen kiitollisuus toiveikkuus merkityksen kokemiskyky huumorintaju into.

14 OPPIMISPÄIVÄKIRJA KIRJAA MUISTIIN KESKEISIMMÄT ASIAT


Lataa ppt "OP2 - 1. TUNTI 9.2.2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google