Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun."— Esityksen transkriptio:

1 KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?

2 Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun juttusi? SINUSTAKO KÄSSÄMARTTA?

3 MIKÄ ON KÄSSÄMARTTA JA MISSÄ JA MITEN HÄN TOIMII? Kässämartta on vapaaehtoinen, joka toimi: oman yhdistyksensä, tai useamman yhdistyksen kädentaitoryhmän vetäjänä ja toiminnan vastaavana.

4 MITÄ KÄSSÄMARTALTA EDELLYTETÄÄN? Kässämartta on harrastaja, joka on itse kiinnostunut käsitöistä monipuolisesti ja on valmis kokeilemaan uutta Kässämarttailu on kuitenkin harrastustoimintaa, jossa ei ole opettajaa ja oppilaita, vaan opastus tapahtuu vertaisohjauksena - toinen toiseltaan oppien.

5 MITÄ KÄSSÄMARTALTA EDELLYTETÄÄN? Kiinnostus käsitöihin ja hän on myös tehnyt jonkin verran erilaisia käsitöitä Kässämartan ei tarvitse olla ”kaikkien asioiden ja tekniikoiden taitaja”, hän oppii itsekin lisää koko ajan Kyky tulla toimeen muiden kanssa Vertaisohjaajan taitoja Ryhmänohjaustaitoja

6 MIKSI YHDISTYKSISSÄ JÄRJESTETÄÄN KÄSITYÖTOIMINTAA? Käsityötoiminta on monissa yhdistyksissä hyvin suosittua ja kässäryhmät kokoontuvat oman suunnittelun aikataulunsa mukaan. VIESTIMME

7 MIKSI YHDISTYKSISSÄ JÄRJESTETÄÄN KÄSITYÖTOIMINTAA? Tämä on tärkeää sisältöä yhdistystoiminnalle. Se lisää jäsentyytyväisyyttä ja jäsenten sitoutumista omaan yhdistykseen. Saman henkiseen ryhmään on helppo tulla aremmankin henkilön ja yhdessä oppia uusia asioita.

8 MIKSI TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEEN TARVITAAN VAPAAEHTOISIA? Käsityöt ja kädentaitotoiminta ei ole järjestön varsinaista toimintaa Toimintaan ei saada valtionapua tai muuta rahoitusta Piireissä ei ole palkattuja käsityöneuvojia

9 Yhdistyksessä on mahdollista toimia kahdella tavalla. On mahdollisuus toimia epävirallisena ryhmänä (kuten useimmat toimivat) tai virallisessa yhdistyksen hallituksen hyväksymässä toimintaryhmässä. Joissakin piireissä on myös piirin ylläpitämiä käsityöryhmiä, joihin kaikkien piirin yhdistysten martat saavat osallistua.

10 MIKSI KANNATTAA VERKOSTOITUA? Yhteistyö muiden yhdistysten kässäryhmien kanssa on iloinen asia ja tuo aina uutta oppia sekä vinkkejä omaan toimintaan Yhteiset, useamman ryhmän tapaamiset, ovat osoittautuneet onnistuneiksi. Tästä hyvänä esimerkkinä mm. neulelauantait.

11 MISTÄ TIETOA JA TUKEA TOIMINNALLE? Piirin toiminnanjohtajalle on hyvä esittää toive, että hän kutsuisi piirin taholta kässäryhmien vetäjät yhteistapaamiseen ainakin kerran vuodessa. Marttaliitosta lähetetään neljä kertaa vuodessa kässäkirje, jossa kerrotaan mm. tulevista valtakunnallisista tapahtumista

12 KIITOS


Lataa ppt "KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google