Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"— Esityksen transkriptio:

1 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

2 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO
Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmista, että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

3 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN KESKUSTELUN ALOITUS
VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisit Simo? Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Ovatko Simon toimet asianmukaisia? Simo voi mitä todennäköisimmin osallistua, koska tapaaminen liittyy liiketoimintaan. Hänen olisi kuitenkin tullut hankkia esimieheltään hyväksyntä ennakkoon. (Huomaa että joillakin toimialoilla on erityissääntöjä hankintaosastolla työskenteleviin liittyen). Mitä mahdollisia ongelmia ja seurauksia hänen päätöksistään seuraa? Kaksi mahdollista ongelmaa: Myyjä saattaa olettaa suosivaa tai hyväksyvää palvelusta vastapalveluksena kutsulle. Jos kutsuja golftapahtumiin ei tulevaisuudessa tule, Simo tai muut toimistolla saattavat "kostaa" myyjälle (kieltäytyä ostamasta jne.) Hyödyt ajatellen liikesuhdetta ja tämän kehittämistä saattavat ylittää nämä riskit. On vain tärkeää, että esimiehesi tietää osallistumisestasi ja kaikki on täysin läpinäkyvää. Olisivatko olosuhteet toiset, jos: Toimittaja olisi tarjonnut myös lentolipun golftapaamiseen? Kyllä. Vaikkakin on hyväksyttävää osallistua golftapaamiseen, Simon ei tulisi vastaanottaa lentolippuja toimittajalta. Tämä olisi lahja eikä viihdyttämistä liiketoimintaan liittyen, ja turhan ylenpalttista. Jos kyseessä olisi erityistapaus, tarvitaan ennakkohyväksyntä sekä esimieheltä että henkilöstöhallinnalta. Simon toimittaja antoi hänelle 150 USA:n dollarin lahjakortin urheiluvälineliikkeeseen golftapahtumakutsun sijasta? Kyllä Tämä tulkittaisiin lahjaksi eikä viihdyttämiseksi liiketoimintaan liittyen. Kaikki annetut tai saadut lahjat, jotka ylittävät 125 USA:n dollaria, tulee ilmoittaa osoitteessa TycoComplianceForms.com. Simo olisi ilmoittanut esimiehelleen kutsun vastaanottamisen jälkeen mutta ennen matkan varaamista? Kyllä Mitä aiemmin Simo keskustelee esimiehensä kanssa, sitä parempi. Hänen olisi tullut keskustella ennen kutsun hyväksymistä. MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

4 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Viittaa Tycon eettisten sääntöjen ohjeistoon ja eturistiriitojen, lahjojen ja viihteen säännöstöön. Käy läpi nämä ohjeet ja muistuta, että ylenpalttisten liikelahjojen vastaanottaminen ei ole sallittua. Se saattaa luoda vaikutelman, että yritämme saada tai antaa suosiollisen liiketoimintapäätöksen antamalla yksilöille henkilökohtaisia lahjuksia. MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

5 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET
Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Käytä tilaisuutta hyväksesi kerrataksesi aiemmin esitetyt kohdat, kuinka työntekijöiden tulee toimia Tycon arvojen ja eettisten sääntöjen mukaisesti. Kertaa Tycon eturistiriitojen, lahjojen ja viihteen säännöt siinä määrin kuin ne liittyvät tapaustutkimuksessa keskusteltuihin ongelmiin ja seurauksiin. MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

6 NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN
Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että on tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. MYYJIEN KANSSA GOLFAAMAAN HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA:


Lataa ppt "NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google